Dodaj do ulubionych

ratunku, migrena!

10.02.06, 18:56
Czy ktoś może mi powiedzieć, co zrobić z migrenami? takimi totalnymi, które trwają 2 dni i mają wymioty, przy których żyć się nie da? lekarz coś na to da? jakie lekarstwa bez recepty działają?a może jakieś "domowe" sposoby? bedę wdzięczna...
Obserwuj wątek
    • niunka24 Re: ratunku, migrena! 10.02.06, 19:16
      hej
      Mam migrenę od......hmmmmm..przynajmniej 8 lat.
      Próbuję ją leczyć na rozmaite sposoby,niewiele dają.Wiem,że należy wziąć
      p.bólowe PRZED atakiem.Masz aurę,czy nie?

Ja zawsze wiem,kiedy będę mieć atak.Wstaję rano zła,nic mi się nie podoba..i za
      pół godzinki migrena.Pomaga mi Migea(na receptę,dość droga,ale nie pamiętam
      dokładnie),czasami Ketanol. Jak jest bardzo ostry ból,z wymiotami,zawrotami
      głowy,narzeczony pakuje mnie w auto i jedziem na pogotowie.Dają zastrzyki i na
      kilka dni mam spokój z bólem. Ataki mam co dwa tygodnie,czasem częściej,więc
      dół straszny..uncertain Wybvierz się do dobrego neurologa.MOże uda Ci się trafić z
      lekiem. Niestety,tu wygrywa tylko metoda prób i błędówsad

Tu jest kilka rad,nie tylko w art,ale w komentarzach,może znajdziesz coś dla
      siebie
      www.puellanova.pl/index.php?showart=123
      pozdrawiam,
      • venus22 Re: ratunku, migrena! 10.02.06, 21:27
        Zapraszam na forum MIGRENA
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154
        Venus
        • Gość: nina Re: ratunku, migrena! IP: *.devs.futuro.pl 10.02.06, 22:34
          Mnie pomaga Etopiryna ale tylko na początku ataku, potem w poczatkowej fazie
          aspiryna przeciw migrenowym bólą głowy a jak to nie pomaga to biorę zaszczyk
          peralginy rozpuszczam w wodzie i piję - trochę uśnieża ból. Radzę wybrać się do
          neurologa, ja zwlekałam wiele lat ale w końcu poszłam przepisała mi
          Flunarizinum. Zarzywałam 2 tabletki przed snem przez 4 miesiące i głowa mnie
          nie bolała a jak już to troszkę. Teraz mam przerwę 6 miesiąc i znów zacznę
          zarzywać bo mnie zaczyna boleć.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka