Dodaj do ulubionych

chore powieki - proszę o pomoc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:15
mam problem z powiekami, nie wiem skąd to się wzięło: na górnej i dolnej powiece od strony nosa tworzy mi się taki dziwny naskórek: jest ciemniejszy, jakby zrogowaciały. wygląda to jakby te miejsca były napuchnięte, dodatkowo strasznie swędzi sad
nie mam pojęcia co to i jak leczyć - czy któraś z was spotkała się z czymś takim?
dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: fsg Re: chore powieki - proszę o pomoc IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.06, 14:17
      moze zmienilas ostatnio kosmetyki? Albo nie zmywasz makijazu przed snem??
      • Gość: anka Re: chore powieki - proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:20
        nie - ani to, ani to.
        od baaaaaaaaaaardzo dawna używam tego samego kremu, makijaż zawsze zmywam.
        więc alergia wykluczona indifferent
        • blaszany_dzwoneczek Re: chore powieki - proszę o pomoc 11.02.06, 15:30
          A to akurat, że używasz kremu od dawna nie wyklucza alergii. Ja np. cyklicznie
          uczulam się na sprawdzone kosmetyki. Używam, używam kilka miesięcy, rok, dwa...
          i jest ok, a nagle - trach - twarz w czerwone plamy, powieki opuchnięte,
          swędzące, łuszczące... I muszę szukać nowego kremu, dezodorantu czy czegoś
          innego... Niedługo nie będę mogła już nic używać, jak tak dalej pójdzie. Spróbuj
          może jednak odstawić ten krem i zobaczyć czy nie przejdzie. A jeśli by przeszło
          to można ew. spróbować wrócić do tego kremu. Jak problemy wrócą, to będzie
          wiadomo, że od kremu. Ale może to również być coś innego.
    • very_martini Re: chore powieki - proszę o pomoc 11.02.06, 15:08
      a nie jest-że to zapalenie rogówki jakieś? Daje takie objawy. Idź do okulisty,
      na forum nikt jeszcze nic nie zdiagnozował

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: dagmi1 Re: chore powieki - proszę o pomoc IP: *.zax.pl / *.zax.pl 11.02.06, 15:14
        ja w ubiegłym roku miałam problemy z powiekami, tzn stasznie puchły, swędziały
        i schodził naskórek, niestety nie pamiętam czy skóra zmieniała kolor. Co sie
        okazało uczuliłam się na antybiotyk który w tym czasie przyjmowałam, a objawy
        ciągnęły się przez prawie pół roku
        • Gość: anka Re: chore powieki - proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 15:25
          kurcze, mam podobnie - ta skóra jest taka sucha i łuszczy się.
          ale nie brałam żadnych antybiotyków indifferent
      • Gość: anka Re: chore powieki - proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 15:26
        wiem, lekarz obowiązkowy.
        tylko chciałam się zorientować czy może ktoś ma podobnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka