zlotko9m 20.11.02, 10:31 Biore Diane i akurat podczas tej tygodniowej przerwy z okresem mam swoj, wlasny slub. Czy mozna wowczas nie robic tej przerwy jak przy tradycyjnych srodkach antykoncepcyjnych? Tylko ten jeden raz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marikaso Re: Diane a slub 21.11.02, 09:16 Byłam w identycznej sytuacji - tez okres przypadał mi akurat na slub i brałam Diane. Nie zrobiłam więc przerwy miedzy jednym opakowaniem a nastepnym i okres sie przesunął. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Diane a slub 21.11.02, 12:40 zlotko9m napisała: > Biore Diane i akurat podczas tej tygodniowej przerwy z okresem mam swoj, > wlasny slub. Czy mozna wowczas nie robic tej przerwy jak przy tradycyjnych > srodkach antykoncepcyjnych? Tylko ten jeden raz? Nie wiem, jak to bywa z Diane, ja brałam Cilest i raz, trochę z ciekawości, nie zrobiłam przerwy między opakowaniami - krwawienie i tak się pojawiło, skąpe, bo skąpe, ale jednak. Potem gdzieś przeczytałam, że tak może być, tzn. za pierwszym razem krwawienie może wystąpić mimo ciągłego brania tabletek, potem organizm się dostosowuje. Nie sprawdziłam tego doświadczalnie, bo jakoś nie było potrzeby. Dodam, że Cilest znosiłam świetnie, żadnych dolegliwości, przeciwnie, miesiączka krótsza i mniej obfita, brak bólów brzucha i zatrzymywania wody w organizmie, regularność - jak w zegarku. Kiedyś moja koleżanka, której akurat wypadał wyjazd nad morze, poprosiła lekarza o zastrzyk wstrzymujący menstruację, dostała go i powiedziała, że nigdy więcej - "przesunięty" okres odcierpiała porządnie, kiedy już się pojawił, ból, migrena i b.obfite krwawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Diane a slub 21.11.02, 13:41 Moze pani przyjąć kolejne opakowanie bez przerwy, ale innych kombinacjiprosze nie robic! Odpowiedz Link Zgłoś