Dodaj do ulubionych

zmiany w piersi

IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.02.06, 19:53
prosze napiszcie co ten opis oznacza, dopiero na piatek mam wizyte u
onkologa - opis usg" w obrebie obu piersi nie uwidoczniono zmian ogniskowych.
echostruktura tkanki gruczolowej w kwadracie dolno-przedsionkowym PP z
rozlanymi zmianami dysplastycznymi o duzym nasileniu stopnia. przewody
mlekowe nie poszerzone. okoliczne wezly chlonne nie powiekszone."
Nadmienie,ze poszlam na usg gdyz bolala mnie pp.
Obserwuj wątek
    • Gość: ida37 Re: zmiany w piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:44
      Nie wiem fachowo co to oznacza. Dlaczego nie zapytałaś radiologa o co chodzi?
      Na pewno to nic groźnego, tylko łagodna zmiana. Jak wyczułam u siebie guzka, to
      w ciągu jednego dnia zaliczyłam radiologa i onkologa i dowiedziałam się, że to
      włókniak. Pozdr.
      • Gość: ada_r Re: zmiany w piersi IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.02.06, 21:03
        powiem tak, tez poszlam w pierwszy dzien na usg lekarz radiolog tlumaczyl mi
        ze ... no wlasnie wtedy bylam tak oszolomiona , ze tylko zapamietalam, ze to
        nic zlosliwego i ze wskazana wizyta u onkologa, ale sam dodal, ze onkolodzy nie
        chca tego leczyc tylko zalecaja obserwowac i radiolog polecil i krople
        homeopatycznei usg co pol roku.
        • Gość: ida37 Re: zmiany w piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:16
          no to się nie denerwuj skoro tak powiedział - pewnie jest doświadczony i miał
          sporo takich przypadków jak Twój. U mnie nie stwierdził radiolog co to jest -
          nie chciał stawiać diagnozy - więc byłam w jeszcze gorszym szoku. Ile masz lat
          i jak odokonałaś odkrycia? U mnie pojawił się po odstawieniu hormonów po kilku
          latach. Muszę go usunąć. Jak czytam wątki na forum, to chyba wolę to zrobić jak
          najszybciej, bo nie ma co zwlekać. Pani onkolog była bardzo miła i mogę mieć
          zabieg prywatnie. Nie stresuj się, bo już wiesz, że to nic groźnego od
          radiloga.smile Aha - a ile masz lat?
          • Gość: ada_r Re: zmiany w piersi IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.02.06, 21:43
            mam 31 lat, a jedynym objawem był slilny bol piersi, nawet mi swetr
            przeszkadzal, nie wspomne o staniku. dodam, ze bylam tydzien przed okresem, ale
            pierwszy raz mialam taki bol wiec polecialam na usg. po okresie bol minal, a
            teraz jestem tydzien przed kolejnym i wszystko wrocilo- ale z mniejszym bolem
            (moze krople robia swoje) ale teraz ide do onkologa, wtedy przyznam
            odpuscialam. jedno mnie zastanawia bo w opisie nie pisze czy to torbiel, czy
            wlokniak a na temat "rozlane zmiany dysplastyczne" nic w necie nie mozna
            znalesc.
            • Gość: ida37 Re: zmiany w piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:56
              w moim opisie te żnie ma konkretnego określenia, to chyba można dopiero
              stwierdzić po wycięciu sad a robiłaś usg po miesiączce? Ale onkolog Ci powie na
              bank, co to może być.
              • Gość: ada_r Re: zmiany w piersi IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.02.06, 12:34
                po miesiączce nie robiłam, teraz czekam na ta wizyte u onkologa, a później
                zrobię po miesiączce.
                • Gość: ida 37 Re: zmiany w piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:43
                  być może wtedy go"nie będzie". Ja jestem w 20 dniu cyklu i czuję, że się
                  zmniejszył, ale pewnie dlatego, że struktura piersi się zmieniła i nie mogę go
                  dobrze wymacać. Już mnie korci, żeby iść teraz na usg i tak dla samej siebie
                  namierzyć go i jakich jest rozmiarów- być może się zmniejszył. Gdzieś czytałam,
                  że tak może być w zależności od cyklu. Ja przyjmowałam hormony i bardzo tego
                  dziś żałuję. smile
    • Gość: ida37 Re: zmiany w piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:46
      a bolała Cię tylko pierś? Ja mam bóle w obrębie pachy, ręki (podobny do
      reumatycznego)i kłucie pod sercem. Te ostatnie miałam już dawno, tylko
      myślałam, że to na tle nerwowym i nie skojarzyłam z piersią.smile
      • Gość: ada_r Re: zmiany w piersi IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.02.06, 13:51
        no miesiac temu tak miałam, ręka jakby żebra po tej stronie, w tym m-c mniej a
        nawet powiem, ze dzisiaj bolu nie czuje.
        • Gość: ida37 Re: zmiany w piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:10
          to dobrzesmile, że nic Cię nie boli. Odezwuj się po wizycie u onkologa. Jeszcze
          małe pytanko - gdzie masz wizytę - w jakim mieście?
          • Gość: ada_r Re: zmiany w piersi IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.02.06, 16:08
            no miałam mieć 24 lutego, ale mam przesunieta na 3 marca w Legnicy.
            • Gość: ida37 Re: zmiany w piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 17:23
              Mazury pozdrawiają Śląsk. smile
              • Gość: ada_r Re: zmiany w piersi IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.02.06, 17:38
                i wzajemnie smile napewno napiszę co i jak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka