Gość: kate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:16 czy moge przerwac sama zazywanie natybiotyku po dwoch dniach stosowania ?przeczytalam w ulotce dziwne skutki uboczne po stosowaniu.czy moge przerwac? chodzi o gradlo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocio-kocio Re: antybiotyk!! 23.02.06, 12:17 Bez sensu :o) Lepiej nie, bo możesz mieć potem kłopot z wyleczeniem się. Jakie to te dziwne skutki uboczne? I pamiętaj, że skutki uboczne MOGĄ wystąpić, a nie muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: antybiotyk!! 23.02.06, 12:18 nie powinnas.... bo przerwana kuracja grozi nawrotem choroby, a poza tym takie bakterie uodparniaja sie na antybiotyk i moze drugi raz ten sam lek nie zadzialac. Jezeli lekarz przepisal antybotyk - powinnas go brac do konca. a czemu chcesz przerwac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: antybiotyk!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:19 pisze ze skutkami ubocznymi moze byc nawet grozna dla zycia wysypka.chodzi o antybiotyk Curam Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: antybiotyk!! 23.02.06, 12:19 ulotką tak bardzo sie nie przejmuj.. producent ma obowiazek wypisac WSZYSTKIE mozliwe interakcje i skutki uboczne.. ale tak naprawde niewiele z nich wystepuje (choć rzeczywiście czasem mozna sie rozchorowac od czytania samej ulotki.. hihi). A po cos jednak ci lekarz przepisal antybiotyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: antybiotyk!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:22 czytalam na forum jak sie dziewczyna wypowiadala ze po tym antybiotyku wyladowala w szpitalu i dlatego sie tak zeschizowalam Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: antybiotyk!! 23.02.06, 12:26 reakcje na leki są różne... a przeciez, z tego, co rozumiem, bierzesz ten lek juz od 2 dni i jest OK? to po co taka panika? jezeli twoj strach jest tak wielki - idz do lekarza i popros o zmiane leku. A na drugi raz - zmien lekarza, skoro nie wierzysz jego terapiom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: antybiotyk!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:29 no od wczoraj biore i jak narazie wszystko ok.oby tak dalej.a lekarka jak lekarka chyba sie zna na rzeczy a ja ostatnio przewrazliwiona jestem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: antybiotyk!! 23.02.06, 12:32 wiece zaufania do lekarzy i .. luzu... bo jak ci pryszczyk wyskoczy to jeszcze spanikujesz, ze to ta "śmiertelna wysypka" i wylądujesz na kardiologii z zawałem serca pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: antybiotyk!! 23.02.06, 12:35 w ulotce KAZDEGO leku są wypisane potencjalne skutki uboczne - taki jest obowiazek producenta wiec sie nie przejmuj a jak sie zaczyna antybiotyk - to go trezba skonczyc, niestety Odpowiedz Link Zgłoś