Dodaj do ulubionych

Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi????:(

IP: *.chello.pl 11.03.06, 20:13
Witam,znalazlam na forum kilka wypowiedzi o opryszczkach.Ale mam pewien
problem.Jestem z facetem od ponad poltoraroku, mysle,ze to powazny
zwiazek,planujemy slub ale ja mam wlasnie oprysczke narz.plciowych.Mialam w
zyciu kilku partnerow, nigdy zadnych przygog na 1 noc, jakis moj partner
kiedys mnie musial zarazic.I tak mecze sie z tym od kilku lat. Wystepuje ona
u mnie najczesciej na wiosne i w okresie jesienno-zimowym.Ale moj facet o tym
nie wie ze ja mam.Nie wspolzyje z nim wtedy zeby go nie zarazic, migam sie,ze
nie mam ochoty, ze jestem zmeczona itd .Ale on o tym nie wie.Jak mam mu to
powiedziec???On mnie jeszcze posadzi,ze go przez ten czas zdradzilam...Prosze
pomozcie....
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: 80.54.169.* 11.03.06, 20:36
      Powiedz mu prawde a moze i on cos ci ma do powiedzenia.Zmiany partnerow i to nie
      koniecznie na jedna noc prowadza do wielu roznych chorób.Trzeba sie z tym liczyć.
    • Gość: Matylda Re: Jak to jak? normalnie. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:45
      I co, jeśli się pobierzecie przez całe życie masz się zamiar z nim kochać tylko
      latem? Musisz mu powiedzieć a przy okazji go sprawdzisz. Jeśli Cię kocha to
      zrozumie a jeśli nie to lepiej jak będziesz o tym wiedziała wcześniej. Nie znam
      się na tym ale czy to się jakoś leczy? Byłaś u lekarza?
      • Gość: Xenna Re: Jak to jak? normalnie. IP: *.chello.pl 11.03.06, 20:48
        Tak bylam u lekarza wiele razy.Tego sie nie da wyleczyc.To jest wirus,masz go
        cale zycie w sobie w organizmie.Moze nie dawac objawow przez kilka lat, a moze
        byc i kilka razy w ciagu roku.
        • Gość: nosek Re: Jak to jak? normalnie. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.06, 22:29
          Po pierwsze, nawet kiedy miałaś w życiu tylko jednego partnera i to na stałe to
          niczego nie gwarantuje, również możesz zarazić się chorobami przenoszonymi
          drogą płciową! Bez urazy, ale jeśli twój facet nie jest osłem to powinien to
          rozumieć. Po drugie, martw się o siebie, powinnaś regularnie być w kontakcie z
          lekarzem cytologiem. Naprawdę można przeżyć te kilka dni bez seksu dwa razy w
          roku!
          • bexa_ola nosek 15.03.06, 12:29
            jeśli partner nie skacze w bok to o wenerze nie może być mowy (przy stałym
            partnerze)

wenery nie biorą się z powietrza.
        • Gość: Matylda Re: Xenna. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 12:46
          Już sobie poczytałam o opryszczce i czy tę na narządach czy na twarzy wywołuje
          ten sam wirus. Trudno, faceta lepiej trochę oszukać. Oni też wszystkiego nie
          mówią. Może zrób tak, powiedz mu, że pierwszy raz coś takiego ci się
          przytrafiło, nie wiesz co to jest i idziesz do lekarza. Okaż zdziwienie
          diagnozą i "przypomnij sobie", że kiedyś coś takiego miałaś na twarzy. Powiedz,
          że to "wędruje" po organiżmie i objawia się w różnych miejscach. Po co zaraz
          opowiadać o zarażonym wirusem byłym partnerze. Niby panuje tolerancja i lużne
          podejście do seksu ale mężczyzni nigdy nie lubili słuchać o swoich
          poprzednikach. Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.
          • Gość: Xenna Re: Xenna. IP: *.chello.pl 14.03.06, 22:55
            Wiesz Matylda...Ty masz racje!!!! Pewnie, ze moge tak zrobic!!!! Udam glupiawink))
            Cos mi wyskoczylo, pojde do lekarza...oj...opryszczka!! Kurcze!!!crying(( Chyba tak
            bedzie mi latwiej! Sory faceci za takie sposoby ale jak juz nisetety zauwazylam
            Wy wiele rzeczy nie mozecie zrozumieccrying(( Bez urazycrying(( Bo inaczej sie chyba na
            to nie zdobedesad( Pozdrawiam@!
    • Gość: m. Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:40
      hmmm...nie wyobrazam sobie brania slubu z osoba, z ktora balabym sie podzielic
      taki sprawami...no, ale to tylko moja prywatna opinia...
      • Gość: Xenna Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: *.chello.pl 11.03.06, 22:49
        Wiem...glupio to wyglada ale ja ......sie po prostu wstydze!!!!!!!crying((
        Rozmawiamy o wielu sprawch, a "to" nie chce mi przejsc przez gardlocrying
        • Gość: m. Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:27
          mam nadzieje, ze jednak sie odwazysz, sadze, ze bedzie Ci duzo duzo lzej...
          powodzenia:]
    • zlakobieta Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? 14.03.06, 21:04
      Matylda Ci radzi najlepiej.
      • lilith76 Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? 15.03.06, 09:25
        Matylda miała dobry pomysł, choć niby wątpliwy moralnie.
        dziewczyny, ciekawe jak byście przyjęły wyznanie waszego faceta, że kiedyś miał
        syfilis albo kiłę...
        • bo.tak Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? 15.03.06, 09:40
          Syfilis to łacińska nazwa kiły wink

Jeżeli to facet kiedyś miał... to ma nadal. Z tego co wiem, nie da się tego
          całkowicie wyleczyć. (ale może sie coś zmieniło - coś zanleźlinowego?...)

Nie czepiam sie Lilith, nic osobistego. tak sobie tylko pisze smile
          pozdrawiam smile
        • Gość: Ewa Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:41
          A czy powiedzieć jak się miało kłykciny?
          • Gość: vigga Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:07
            Ja teraz mojemu facetowi mówię o wszystkim. Miałam problem parę lat temu jak
            dostałam ostrej grzybicy + bakterie po wyjeździe w góry z koleżankami (tzn bez
            mojego faceta). Musiałam mu potem powiedzieć że jestem chora i strasznie się
            bałam co on sobie pomyśli. No i oczywiście pomyślał ze się z kimś przespałam na
            tym wyjeździe. Ale pogadaliśmy, powiedziałam mu że u mnie takie problemy to są
            dość częste itp i w końcu nie było problemu. Teraz jak mi tam coś wyskakuje to
            po prostu mu mówię i jest ok.
            Do Ewy - ja też mam kłykciny i powiedziałam facetowi. Poza tym HPV można się
            zarazić także w publicznej toalecie. Ja nawet sama nie wiem gdzie to złapałam.
            W każdym razie ja uważam że należy powiedzieć - dopóki nie mamy tak naprawdę
            nic na sumieniu (zdrada itp) to należy być szczerym. Jak facet nie zrozumie to
            znaczy że to z nim jest cos nie tak. Powodzenia.
            • Gość: Ewa Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:38
              No ja tez nie wiem skąd mam te kłykciny, właśnie podobno z toalety. Nie
              wpółzyłam jeszcze z nikim, z chłopakiem z którym się spotykam tez nie, wynika
              to z moich zasad moralnych. Chciałam to zrobić dopiero po ślubie. No i w tamtym
              roku wylazły mi kłykciny. Miałam je dwa razy wymrozone i nie mam nawrotów a Ty
              vigga jak je leczysz?
    • Gość: Matylda Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:01
      Dziewczyny, Wy chyba nie siadacie na deskach w publicznych toaletach! Jesteście
      żywą ilustracją do dowcipu:
      Facet pyta lekarza - panie doktorze, czy można zarazić się intymną chorobą za
      pośrednictwem deski sedesowej? Oczywiście ale są przyjemniejsze sposoby -
      odpowiada lekarz.
      Oczywiście, można zarazić się nawet we własnej toalecie po wizycie chorego
      znajomego ale nad własną toaletą człowiek jest w stanie zapanować. Nie jestem
      specjalnie przewrażliwiona ale nie siadam na deskach nawet u dobrych znajomych.
      Jak już muszę to staram się przemyć deskę chociażby papierem toaletowym albo
      obłożyć deskę tym papierem. Mam tak od dziecka i dzięki Bogu nie spotykają mnie
      żadne tego rodzaju sensacje a jestem starsza od Was. pozdrawiam.
      • Gość: Ewa Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:47
        Ja nie siadam, ale musze przykucnąć, a jak załatwiam potrzebe np robie siku to
        czasami mi odpryśnie od środka muszli. Mi ginekolog zaleciła nawet wkłądać
        paier toaleowy do muszli żeby nie było żadnych odprysków jak to ona nazwała,
        ale mądry Polak po szkodzie.
        • moniak7 Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? 15.03.06, 12:01
          Matylda ma racje absolutnie. nie ma potrzeby wtajemniczac faceta w
          najdrobniejsze szczegoly, bo wlasnie taki zwiazek moze byc problematyczny.
          Trzeba powiedziec o chorobie co do tego nie ma watpliwosci , ale szczegoly i
          mozliwosci zarazenia zostawic dla siebie. Wymyslic mu jakas wiarrygodna
          opowiesc i dbajac o swoje zdrowie zadbac i o niego aby sie nie zarazil. Jezeli
          tylko nie zrobilo sie czegos zlego to szczegoly lepiej zachowac dla siebie.
          jestem mezatka ponad dziesiec lat, wiele razy moja straszliwa i szczegolowa
          prawdomownosc powodowala skutek odwrotny i czasami niepotrzebne klotnie i
          awantury i zale o bzdury. Teraz unikam wprowadzania go w szczegoly, choc o
          sprawach zasadniczych zawsze sobie mowimy. Ufamy sobie bardzo,i mam nadzieje,
          ze nic tego nie zmieni ale psychiczna konstrukcja faceta i babki to naprawde
          dwa rozne swiaty. I mysle ze tak zostanie. A wiec zaufaj Matyldzie, wie kobieta
          co mowi. Monia
          • bexa_ola opryszczka to choroba weneryczna 15.03.06, 12:16
            więc trudno zarazić się nią np. w toalecie. Choć zachowanie higieny w takim
            miejscu jest wskazane.

Osoba mająca opryszczkę genitalną zaraziła się nią w wiadomy sposób.

Wydaje mi się, ze nie mozna przeniesć wirusa z twarzy w okolice genitalne i
            odwrotnie bo to są inne wirusy. Choć osobiście nie próbowałabym tego.

Tylko raz miałam opryszczke na ustach. Najpierw podmywałąm się a potem myłam
            twarz i żeby, zeby przypadkiem nie przenieść wirusa z ust w wiadome miejsce.

Wiem, ze opryszczkę z ust łatwo przenieść do oka.

• Gość: Kasia Re: opryszczka to choroba weneryczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:34
              no niestety nigdzie nie jest napisane ze opryszczka można się zarazic inaczej
              niż przez sex. W prypadku kłykcin możliwe sa inne drogi zarażenia.
    • Gość: Lady Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.06, 13:23
      Niunia to nie bylo zbyt madre, a teraz dodatkowo stalo sie dosc trudne.
      Musisz zastosowac odrobine dyplomacji.
      Wyczekaj lub spowoduj odpowiedni moment /mysle o takiej sytuacji, gdy bedziecie
      blisko niekoniecznie lozko/ Blisko w takim rozumieniu gdy mowi sie do siebie z
      bliskiej odleglosci i zazwyczaj sciszonym glosem.
      Zaoytaj co by zrobil gdybys nagle zachorowala na ciezka i nieuleczlna
      chorobe...??? Pewnie go poderwie ale tak naprawde to o to chodzi.
      Musisz sprawic, ze w akademickiej rozmowie o czyms powaznym, abstrakcyjnym ale
      powaznym powstanie wizja widma Twojego udzialu.
      Wtedy bardzo delikatnie musisz wyprostowac, ze nic takiego oczywiscie nie ma
      miejsca tylko chcesz wiedziec jak on by sie zachowal i dlatego pytasz.
      Wtedy bedziesz mogla ocenic czy jest gotowy przyjac informacje o tym, ze gnebi
      Cie ta dolegliwosc.
      Jesli na brzmienie slowa opryszczka nie ucieknie w sina dal /moze np. nie
      wiedziec co to takiego/ zacznij mu powoli tlumaczyc na czym to polega i z czym
      sie wiaze. Prawde mowiac to Ci nie zazdroszcze...
      Mam nadzieje jednak, ze wkrotce nam napiszesz jak sprawy sie maja bez wzgledu na
      wynik.
      Trzymaj sie.
      Pozdroffki.
      • Gość: Lady Re: Pomozcie mi!!!!Jak powiedziec o tym facetowi? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.06, 13:32
        Pomysl matyldy jest ok. Tez pomyslalam o tym na poczatku ale, no wlasnie.
        Nie zakladj, ze facet jest glupi z zalozenia.
        To moze byc oplakane w skutkach.
        Opryszczka narzadow rodnych zarazamy sie tylko przez kontakty sexualne.
        Jak pojdziesz w zaparte moze wygrasz. Wiadomo, ze nie mowia nam wszystkiego i
        malo tego nawet nie dbaja o nas tak jak my i zarazaja dalej bez pomyslunku. Bo
        co tam..
        Ale jeski facet ma byc na dluzej, czy nawet na stale to odrobina szczerosci nie
        zawadzi. I to jeden z lepszych testow. Moze sie lekko wkurzc, ze dopiero teraz
        mowisz, ale z drugiej strony znajdziesz 100 argumentow zeby sie obronic. No i
        to, ze zadbalas o jego zdrowie gdy Cie dopadal.
        Mysle, ze proste drozki sa najlepsze nie latwe ale najlepsze.
        Sama zdecyduj to tez i test dla Ciebie. Jestesmy dorosli...???
        Pozdrawiam raz jeszcze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka