asior100 23.03.06, 16:05 proszę o posty dziewczyn które miały toxo przed zajściem w ciążę lub stwierdzoną w trakcie. jestem po poronieniu i przygotowuje się do kolejnego zajścia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasik Re: toksoplazmoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 16:22 Cześć, tak się, że poruszyłaś ten temat. Ja miałam toksoplazmozę po urodzeniu pierwszego dziecka. Chcę drugie i nie wiem kiedy mogę, czy jakieś badania musze zrobić. Miałam ostrą postać węzłową, niedobrze sie czułam, długo brałam antybiotyki, mam nadzieję, że zwalczone co trzeba. Strach na samą myśl, że nie miałam badań na przeciwciała przed urodzeniem pierwszego dzieciątka i wcześniej. Podziel się ze mną tym co wiesz, czy masz pewność, że przyczyną poronienia była toksoplazmoza? Pozdrawiam cię Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gogo31 Re: toksoplazmoza 23.03.06, 16:36 Poroniłam w 5 tyg.ciąży i zlecono mi badania m.in.toxo .Okazało się,że chorowałam dość dawno i wynik Igg jest dość niski.Mój gin powiedziałam,że mam się tym teraz nie martwić i jeżeli zajdę w ciążę to będziemy tego pilnować.A martwić będziemy jeżeli ten wskaźnik Igg wzrośnie 3-krotnie w porównaniu do tego sprzed ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś