Dodaj do ulubionych

co teraz ?

11.12.02, 13:34
Niedawno pytałam jak sprawdzić czy mogę zajść w ciążę, teraz nieco inne
pytanie smile
Do tej pory okres pojawiał sie regularnie jak w zegarku co 28-29 dni, (tylko
jeden raz po odstawieniu pigułek było inaczej, ale to podobno norma, a było
to ze 2 lata temu). No i dzisiaj jest 34 dzień cyklu i nie ma okresu, wczoraj
robiłam test (bardzo chcielibysmy juz miec brzdąca) i był negatywny.
Co robić: powtórzyć test, jeszcze poczekać, czy już trzeba do lekarza ?
Obserwuj wątek
    • megunia Re: co teraz ? 11.12.02, 13:52
      zrob test z krwi - bhcg.
      jak nie wykaze ciazy , idz do lekarza.

pozdrawiam, meg
      • wike Re: co teraz ? 16.12.02, 08:32
        Dobra 38 dzień cyklu i nic.
        Byłam u ginekologa Pani doktor powiedziała, że mam przyjść w styczniu bo teraz
        za wcześnie (???).
        Pani Doktor czy naprawdę nie da się ciąży potwierdzić lub wykluczyć już teraz ?
        Po ilu dniach ginekolog w badaniu jest w stanie stwierdzić ciążę
        Czy powinnam udać się do innego lekarza, czy zrobić jeszcze jakieś testy ?
        Domowy test wprowadził zamieszanie, bo wynik był dosyć niejasny- nie wiemy czy
        to był cień linii czy tylko cień naszej nadzieji ....
        • ykke Re: co teraz ? 16.12.02, 09:29
          Wike! Jeszcze nic nie wiadomo, a ja się ucieszyłam z Twojego powodu!!!
          Chciałabym żeby mi sie spóżniał tak okres!!!Duża nadzieja!
          A jak jest z temperaturą? Zrób test innej firmy! No i idz do ginekologa, który
          posiada USG, bo jeśli jest ciaża, to chyba bedzie już widoczny pęcherzyk!
          Napisz co wyszło!
          • wike Re: co teraz ? 16.12.02, 10:18
            Dzięki ykke smile
            Robiłam dwa testy- jeden wynik negatywny, drugi daje cień nadzieji smile Boimy
            się, że to bardziej nasze "chcenie" niż wynik pozytywny. Temperatura
            podwyższona, ale ja się na tym nie znam, gdzieś tylko mi się kołacze, że tak
            chyba powinno być.
            Niemniej jak byłam u ginekologa to wprawdzie zbadać mnie nie chciała ale dała
            skierowanie na badania (toksoplazmoza, krew itd). Jak zrobie badania to pojdę
            do innego lekarza i dam znać. Trzymaj kciuki !

Pozdr.,
            wike

• mistle_ Re: co teraz ? 16.12.02, 11:58
          wike napisała:

> Po ilu dniach ginekolog w badaniu jest w stanie stwierdzić ciążę

Kiedyś zapytałam o to swojego lekarza - powiedział, że podczas zwykłego badania
          ginekologicznego ciążę można stwierdzić już od 2-3 tygodnia jej trwania
          (zmienia się położenie i kształ macicy - powiększa się i chyba ogólnie narządy
          rodne są bardziej ukrwione, ale tego akurat nie jestem pewna).
          Jeśli nie nadeszła oczekiwana miesiączka, masz podwyższoną temperaturę i taki
          stan utrzymuje się przez dłuższy czas (+kilka innych objawów), może oznaczać to
          ciążęsmile
          • anx Re: co teraz ? 16.12.02, 12:32
            A czy mozesz napisac jakie jeszcze są objawy bardzo wczesnej ciązy? Ja akurat
            dzidziusia jeszcze nie chcę,dziś mam 60 (!) dzień cyklu robiłam test- był
            negatywny. Strasznie się stresuję tą sytuacją bo nie wiem co mam o tym myśleć.
            • beemka1 Re: co teraz ? 16.12.02, 14:02
              anx napisała:

> A czy mozesz napisac jakie jeszcze są objawy bardzo wczesnej ciązy? Ja
              akurat
              > dzidziusia jeszcze nie chcę,dziś mam 60 (!) dzień cyklu robiłam test- był
              > negatywny. Strasznie się stresuję tą sytuacją bo nie wiem co mam o tym
              myśleć.

Masz nic nie myslec, tylko isc do lekarza. Jesli wynik testu w 60. dniu cyklu
              jest negatywny, to raczej ciaza jest niemozliwa. ale tak duze obsuniecie
              okresu nie jest normalne. Chyba ze bierzesz jakies leki, ktore sa
              odpowiedzialne za taki stan rzeczy. Ale na tym kompletnie sie nie znam.
            • mistle_ Re: co teraz ? 16.12.02, 14:46
              Anx, jeśli Twój cykl wydłużył się nieoczekiwanie do 60 dni, a testy wychodziły
              Ci negatywne, to w ciąży raczej nie jesteś - na moje okosmile Poszłabym natomiast
              na Twoim miejscu do lekarza, bo to nie jest normalne, jeśli okres tak bardzo
              sie spóźnia.
              Co do wczesnych objawów ciąży - mi samej nie było jeszcze dane ich doświadczyć,
              mogę tylko opierać sie na tym, co słyszałam od koleżanek i co przeczytałam.
              No więc zatrzymanie okresu (lub tylko skąpe krwawienie), powiększające się
              piersi, które bolą, w początkowym stadium spadek wagi, a później stopniowe
              tycie. To tyle jeśli chodzi o pierwsze tygodnie. Poza tym niektóre moje znajome
              mówiły, że czuły się "jakoś dziwnie"smile Ale to już bardzo subiektywne odczucie.
    • monika.antepowicz Re: co teraz ? 17.12.02, 04:44
      Powtórzyć test za 3-4 dni, a w razie opóźnienia miesiączki ponad 2 tygodnie-
      skontaktować się z lekarzem.
      • wike Re: co teraz ? 17.12.02, 09:37
        Dziękuję Pani doktor, właśnie dzisiaj powtórzyłam test i .... POZYTYWNY.
        Zrobiłam też dzisiaj badania laboratoryjne i potem z wynikami do lekarza.
        Chyba już mogę się zacząć cieszyć,: okres spóźnia się już prawie dwa tygodnie
        test poztywny, biust i apetyt duży ... smile
        • tess10 a jaki test tak cie oklamal? 18.12.02, 14:32
          jestem domniemana ofiara spoznionej pigulki w osmym dniu cyklu i 2 dni temu, po
          13tu dniach od ewentualnego zaplodnienia zrobilam sobie test - quick view -
          ponoc juz wykrywa od 6ciu dniach (wg opakowania) a wg innych informacji po
          10ciu dniach. no i test szczesliwie byl negatywny, ale teraz zestresowalam sie,
          ze moze moja radosc jest przedwczesna. do planowanej miesiaczki mam jeszcze 4
          dni.......
          • wike Re: a jaki test tak cie oklamal? 18.12.02, 14:52
            szczerze mówiąc robiłam test trzy razy:
            1. clear view - negatywny dwa dni po spodziewanym okresie, który sie nie pojawił
            2. quick view - coś jakby pozytywny ale linia tak cienka, ze zastanawialismy
            sie czy ona tam jest czy tez bardziej chcemy zeby tam byla, kilka dni po
            pierwsym tesci
            • wike Re: a jaki test tak cie oklamal? 18.12.02, 15:01
              sorki za szybko mis ie wyslalo wiec dokoncze

wike napisała:

> szczerze mówiąc robiłam test trzy razy:
              > 1. clear view - negatywny dwa dni po spodziewanym okresie, który sie nie
              pojawi
              > ł
              > 2. quick view - coś jakby pozytywny ale linia tak cienka, ze zastanawialismy
              > sie czy ona tam jest czy tez bardziej chcemy zeby tam byla, kilka dni po
              > pierwsym tescie
              3. clear view ponownie - pozytyw, ale to dopiero wyszło w 42 dniu cyklu
              Powodzenia, w którą stronę sobie życzyszsmile
    • romanh Re: co teraz ? 18.12.02, 11:35
      wike napisała:

> Niedawno pytałam jak sprawdzić czy mogę zajść w ciążę, teraz nieco inne
      > pytanie smile
      > Do tej pory okres pojawiał sie regularnie jak w zegarku co 28-29 dni, (tylko
      > jeden raz po odstawieniu pigułek było inaczej, ale to podobno norma, a było
      > to ze 2 lata temu). No i dzisiaj jest 34 dzień cyklu i nie ma okresu, wczoraj
      > robiłam test (bardzo chcielibysmy juz miec brzdąca) i był negatywny.
      > Co robić: powtórzyć test, jeszcze poczekać, czy już trzeba do lekarza ?
      • arvena Re: co teraz ? 18.12.02, 17:34
        ja dzis testem quick wiev potwierdziłam ciążę smile))))
        jestem w 42 dniu cyklu! w poniedziałek idę do lekarza a testy zrobiłam dwasmile
        a u mnie podstawowym obawem była podwyższona temperatura- ale nie mierzyłam
        jej co rano w pochwie tylko po prostu mam gorączkę bez objawów
        przeziębienia..szczerze powiedziawszy bardzo mi to przeszkadza...
        pozdrawiamsmile
        • wike Re: co teraz ? 19.12.02, 12:12
          Gratulacje Arvena ! Jesteśmy na tym samym etapie, u mnie też 42 dzień cyklu smile).
          • arvena Re: co teraz ? 19.12.02, 22:23
            to będziemy się wspierać i wymieniać doświadczeniamismile))
            Buźka
    • arvena Re: WIKE 20.12.02, 23:20
      Napisałam do ciebie na skrzynkę gazetysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka