Dodaj do ulubionych

Brak miesiączki

IP: *.elsat.net.pl 29.03.06, 15:56
Spóźnia mi się okres ok tygodnia, bolą mnie trochę piersi ale okresu jak nie
było tak nie ma. Nie mam innych objawów które mogły by wskazywać na ciążę,
miałam też robione badanie moczu ale to w wyniku zapalenia pęcherza, lekarka
zobaczyła je i powiedziała, ze wyniki są w porządku, jeśli byłabym w ciązy to
było by to widoczne po tych wynikach ?? Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy
jeszcze poczekać czy biec już do lekarza!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Brak miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:02
      w wynikach moczu NIE MA WYNIKÓW< czy jestes we ciazy.
      Nie lec do lekarza tylko DO APTEKI!!!!!!! po TEST ciazowy.
      a objawow ciazy NIE MUSI byc...
      • Gość: Wyznawczyni Re: Brak miesiączki IP: *.elsat.net.pl 29.03.06, 16:05
        A nie może być tak, że ten brak miesiączki może być spowodowany tym, że
        schudłam ostatnio 5 kg w dośc szybkim czasie po diecie kopenhaskiej, bądź po
        tym, że lekarka po zobaczeniu wyników kazała mi iść do gina no ale mi tam
        śpieszno nie ma (mam 20 lat i jeszcze na badaniu nie byłam nigdy) Denerwuję się
        tym wszystkim teraz już strasznie !!
        • Gość: Marta Re: Brak miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:09
          Moze przez to schudniecie.. oczywiscie...

A jak lekarka kaze ci isc do ginekologa - to idz! 20 lat to wiek, kiedy WYPADA
          chodzic do ginekologa!
          Jezeli wspolzyjesz, a rozumiem, ze tak, skoro boisz sie ciazy, TYM BARDZIEJ
          powinnas isc do gina!
          Jezeli nie wiesz do kogo isc - polecam forum dobrych ginekologów
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
          oraz strone www.pierwszawizyta.pl/

Przyczyn opoznienia okresu moze byc wiele.. ale jezeli wspolzylas, zwlaszcza
          bez zabezpieczenia to najpierw powinnas wykluczyc ciaze.
        • m_marta_m Re: Brak miesiączki 29.03.06, 16:11
          może być spowodowane dietą, schudnięciem, ale moze też być wynikiem czegoś
          innego

skoro lekarka kazała Ci iść do ginekologa, to idź, tym bardziej, że masz 20 lat
          i współżyjesz
          • Gość: Wyznawczyni Re: Brak miesiączki IP: *.elsat.net.pl 29.03.06, 16:13
            No właśnie ona mi kazała iśc po tym zapaleniu pęcherza ponieważ drugi raz już
            miałam na taką konsultację. Ale dziewczyny strasznie się boję ginekologa,
            chciałabym może do kobiety na początku iśc a u mnie w przychodni to tylko
            facet, więc w grę wchodzi prywatny lekarz. Choć myślę, żeby test najpierw
            zrobić! jaki polecacie??
            • i_renka Re: Brak miesiączki 29.03.06, 16:18
              a czego Ty sie boisz?
              to lekarz jest, pomoze Ci - chosiazby rozwiac watpliwosci
              • Gość: Wyznbawczyni Re: Brak miesiączki IP: *.elsat.net.pl 29.03.06, 16:21
                Ja jestem właśnie taka śmieszna pod tym względem. Wszyscy moji lekarze to
                zawzse kobiety nawet dentystka, nie wiem czemu jakoś tak mam wink Wstydzę się,
                więm, że nie pierwsza i nie ostatnia ale jakoś mi tak jest nijako. Napiszcie
                czy są jakieś pewniakowe oznaki (no oprocz tego okresu) wink I o te testey
                proszę wink Czym mogą być spowodowane te upławy które teraz mam, takie jak w dni
                płodne może trochę mniej obfite ale ?? Ja już nic nie wiem smile Chyba jutro test
                zrobię...
            • Gość: ja Re: Brak miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:19
              Jaki test? KAZDY!
              Obojetnie jaki, jest ich mnostwo i tak samo dobre
            • m_marta_m Re: Brak miesiączki 29.03.06, 16:22
              przecież możesz iść do ginekologa jakiego chcesz i gdzie chcesz. nie ma żadnej
              rejonizacji.

idź! jesteś na tyle dorosła, żeby rozpocząć współżycie, więć nie bądź
              dziecinna, i nie bój się iść do ginekologa! nie pogryzie Cię.
              • Gość: WYZNAWCZYNI Re: Brak miesiączki IP: *.elsat.net.pl 29.03.06, 16:24
                proszę ale nie atakujcie mnie pod tym wzgledem, ze mam iśc wiem, ze kiedyś
                muszę!!! Ale jakoś mi nie śpieszno tam. Musze się rozejrzeć po tych ginach i
                poszukać jakieś kobietki!! Może ktoś jest z rudy Śląskiej i mógłby kogoś
                polecić??
                • Gość: n-n Re: Brak miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:28
                  ja tez sie balam. i trafilam tam jak juz bylam w ciazy ( za pozno)
                  a nie bylo sie czego bac....
                  babka extra, gadam z nia jak z kumpela i w ogole naprawde juz kilka lat do niej
                  chodze (prywatnie)
                  ale z lubelskiego jestem...
                • m_marta_m Re: Brak miesiączki 29.03.06, 16:29
                  to wcale nie jest atak.
                  a jeśli masz jakieś choróbsko? i z tego powodu nie masz okresu? lepiej iść
                  wcześniej niż później. to tylko irracjonalny lęk, czy wstyd.
                  poszukaj na liście dobrych ginekologów, albo zapytaj mamę, siostrę, starszą
                  koleżankę itp.
                  • Gość: Wyznawczyni Re: Brak miesiączki IP: *.elsat.net.pl 29.03.06, 16:34
                    Ja też chciałabym trafić na jakąś super lekarkę wink Taką która gdyby oazało się,
                    że jestem jednak w ciązy byłą przy mnie dio samego porodu i przy porodzie!!! Ja
                    jestem strasznie anty do lekarzy i do szpitali więc to wynika też z tego. No
                    poczekam do poniedziałku i jak nic to pójdę za ten czas poszukam jakiejś
                    lekarki... Ale boję się ciąży strasznie!!!
                    • agatka_to_ja Re: Brak miesiączki 29.03.06, 17:06
                      Dziewczyno, bądź poważna! i dojrzała... jezeli dojrzalas do uprawianiu seksu to
                      powinnas byc tez dojrzala do zrobienia testu i pojscia do ginekologa.
                      A dobrego lekarza poszukaj na forum , do ktorego link podany jest wyzej.
                      • Gość: Wyznawczyni Re: Brak miesiączki IP: *.elsat.net.pl 29.03.06, 17:11
                        Przecież to nie chodzi o dojrzałość, ja wiem idąć do łóżka z moim chłopakiem,
                        że może się to skończyć dzieckiem. Ale poprostu nie lubię kararzy żadnych!!!
                        Ale będe musiała się wybrać!
                        • agatka_to_ja Re: Brak miesiączki 29.03.06, 17:16
                          A kto lubi lekarzy i chorowanie? nikt.. a wizyta u ginekologa to naprawde nic
                          strasznego. Ale zanim wybierzesz sie do lekarza - zrob test.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka