Dodaj do ulubionych

jak sie podmywacie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:39
pytanie w temacie moze z pozoru glupie, ale dotyczy waznej rzeczy.
poniewaz ciagle uskarzam sie na swedzenie i pieczenie w okolicach intymnych,
a przebadalam sie we wszystkei strony i badania wykazaly ze jestem w 100%
zdrowa, zaczelam sie zastanawiac czy przyczyna nie lezy gdzie indziej.

zaczelam sie zastanawiac czy moze fakt, ze 2 razy dziennie - rano i wieczorem
dokladnie pucuje lactacydem pochwe i okolice bardzo, bardzo dokladnie. leje
na reke dosyc duza ilosc lactacydu, robie piane i bardzo dlugo i dokladnie
sobie tam wszystko myje, potem splukuje prysznicem.
moze to zle? moze nie trzba tak dokladnie sie pucowac, bo sie zaburza
naturalna flore.

tak wiec, pytanie jest bardzo techniczne, jak sie tam myjecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: jak sie podmywacie? IP: *.ghnet.pl 29.03.06, 21:45
      Też dwa razy dziennie i też Lactacydem, ale nie tak intensywnie - małą ilością,
      krótko i NIE POCHWĘ.
      A tak w ogóle, to z Lactacydu wcale nie jestem zadowolona. Mam wrażenie, że
      mnie podrażnia. Kiedy się skończy, wracam do bezzapachowego żelu AA Oceanic (z
      serii dla alergików). Używałam go kilka lat i nigdy nic mnie nie piekło, a po
      Lactacydzie to mi się czasami zdarza.
      • marlenkamc Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 21:53
        Właśnie dzisiaj mój gin. uświadomił mnie że wszystkie te żele to jedna wielka
        ściema. Koniec z żelem AA, dzisiaj zakupiłam szare mydełko ...
        • Gość: Marta Re: jak sie podmywacie? IP: *.ghnet.pl 29.03.06, 22:07
          A mój gin twierdzi, że jeśli mi nie szkodzą i samopoczucie poprawiają, to mogę
          spokojnie używać, byle z umiarem. Nic nie poradzę na to, że szare mydełko
          wzbudza we mnie lekkie obrzydzenie a po samej wodzie czuję się niedomyta. Ale
          to kwestia indywidulna, każdy (a raczej każda wink) niech się myje tak jak chce.

Denerwuje mnie tylko:
          z jednej strony - wyzywanie od brudasów osób, które podmywają się samą wodą
          albo raz dziennie;
          z drugiej strony - przekonywanie o nieuchronnych zgubnych skutkach używania
          wszelkich środków myjących i porównywanie żeli do higieny intymnej z Domestosem.

A takie teksty można było przeczytać w przytoczonym już tutaj "wielkim wątku o
          higienie". Higiena intymna jest - jak sama nazwa wskazuje - sprawą intymną i
          dopóki człowiek nie śmierdzi i nie uprzykrza życia innym (i nie szkodzi swojemu
          zdrowiu), niech się myje tym, co mu najbardziej odpowiada, nawet jeśli to jest
          Domestos wink
    • Gość: jaaaa Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:46
      NIe pucowac, myc samą wodą - bo zaburzasz flore bakteryjna.
      Zresztą był tu ostatnio wielki watek na ten temat:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=38799222&a=38799222
    • Gość: gość inaczej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:46
      zwykłą wodą! bez żadnych dodatków!

a już na pewno nie:
      > dokladnie pucuje lactacydem pochwe i okolice bardzo, bardzo dokladnie. leje
      > na reke dosyc duza ilosc lactacydu, robie piane i bardzo dlugo i dokladnie
      > sobie tam wszystko myje, potem splukuje prysznicem.
      • Gość: Marta Re: inaczej! IP: *.ghnet.pl 29.03.06, 21:50
        I znowu będzie awantura z cyklu: "samą wodą, czy nie samą?". Jasne, że można
        się podmywać z "dodatkami", ale nie należy przesadzać (a autorka wątku
        najwyraźniej to robi - i stąd jej problemy).
    • genovefa Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 22:01
      moj gin tez mi powiedzial, ze te wszystkie mydła, płyny to "reklamowy pic",
      zbedny , a nawet szkodliwy w higienie miejsc intymnych.
      Ja sprobowalam raz, dostalam swedzenia jak cholera i po radzie mojego lekarza
      wrocilam do higieny jedynie wodą. wynik: żadnych grzybic, upławów, swędzeń,
      cytologia gr I...
      • amikeo Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 22:08
        Tak i zaraz rozinie sie kolejny wątek, przejdeziemy przez żele, mydła, wody a
        skończymy na goleniu i depilowaniu. Wymywasz się za bardzo ja bym powiedziała
        do cna. Lactacyd trzeba rozcieńczyc na reku wodą (mała ilość) i dopieor się
        myć, bez pucowania. Ale odstaw go na razie i parę razy zrób sobie Tantum Rosa
        (tylko do podmywania). Doskonale łagodzi swędzenie. Mam pytanie: czy w nocy też
        to pieczenie odczuwasz? Jak lezysz pod kołdrą? Bo może byc tez inna przyczyna...
        • Gość: olga Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:49
          > (tylko do podmywania). Doskonale łagodzi swędzenie. Mam pytanie: czy w nocy
          też
          >
          > to pieczenie odczuwasz? Jak lezysz pod kołdrą? Bo może byc tez inna
          przyczyna..

jejku, jaka? zabrzmialo tajemniczo i niepokojaco?
          • amikeo Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 23:09
            Bo mnie ginek powiedział jak mialam taki problem a badania były super, ze jest
            to związane z silnym stresem i nerwica. I własnie podał jeden z symptomów, ze
            jak juz leżysz pod kołderka i się ciało rozgrzeje to swędzi i piecze, nawet w
            nocy w czasie snu. I trafił w sedno, bo ja taki objaw miałam. Tajemnicze ale
            mniej mnie zaniepokioiło niz gdyby grzybica byłasmile
            • Gość: olga Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:27
              o jezu, to ja to mam!!!
              i co z tym zrobilas?
              dokladnie tak, najbardziej w nocy jak leze pod koldra.
              • amikeo Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 23:30
                Oooo... dostałam do podmywania Tantum Rosa bo to ma srodek znieczulającyi
                Lactovaginal dopochwowo. I kropelki na uspokojenie brałam (coś na M) a tera
                zpersen łykam. A i taki krem dopochwowo co odbudowuje śluzówkę pochwy.
                Powiedział, że jak nie przejdzie to mam przyjśc jeszcze, ale wtedy to do
                psychiatry albo psychologa mnie wysle. Ale pomogło!! jest o niebo lepiej. I nie
                daj sobie wciskac, że stres nie ma na to wpływu, bo jeden mnie tak utwierdzał a
                ja się meczyłam.
    • maialina1 Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 22:12
      Pianką Roge' Cavailles: wyciskam ją na rękę, myję się i dokladnie splukuję.
      • maialina1 Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 22:13
        aha, też dwa razy dziennie, OBOWIĄZKOWO! inaczej sobie nie wyobrażam.

• maialina1 Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 22:15
          sorki, niedokladnie napisalam, zapomnialam o czymś - jak dla ciebie - chyba
          ważnym: myję się tak naprawdę dwa razy pod rząd, raz mydlem (bo tylko wtedy mam
          wrazenie ze dobrze jestem domyta) i drugi raz pianką (żeby ta niby flora nie
          byla podrażniona).
          • Gość: aaaaaaaaa Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:19
            zwyklym mydlem? no to wybijasz tą flore.. potem pianka nie ma znaczenia.
            • Gość: nosek Re: jak sie podmywacie? IP: *.acn.waw.pl 29.03.06, 22:40
              Ostatnio czytałam na łamach jakiejś babskiej gazetki opinię ginekologa, który
              twierdzil że nie trzeba przesadzać z tym strachem o zasadowe ph mydła, nie ma
              to znaczącego wpływu na bakterie w pochwie, zwłaszcza jeśli myje się właściwie
              czyli tylko zewnętrzne narządy płciowe! Mój gin też poleca mydło dla dzieci i
              jest ok.
            • maialina1 Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 22:43
              Gość portalu: aaaaaaaaa napisał(a):

> zwyklym mydlem? no to wybijasz tą flore.. potem pianka nie ma znaczenia.

Tak,zwyklym mydlem, Palmolive.
              Ale chyba nie zabijam mojej flory tak od razu. Ostatecznie pozostawiam na moich
              narzadach plciowych cos co jest jej przyjazne, ta pianka.
              • Gość: aaaaaaaaa Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:04
                a co ta pianka niby ma ci dac? pielegnacje flory? bzdura.. juz wybiłaś ją mydlem
                • maialina1 Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 23:14
                  Przecież ona się nie zabija tak "ot". Po pierwsze to caly czas tworzy się nowa,
                  a po drugie to dając na koniec mycia piankę pozostawiam "przyjazną" powloczkę.
                  • amikeo Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 23:18
                    A zcego ma sie tworzyc ta nowa jak wszystko dokładnie wymywasz mydłem i
                    pianka?? Z tej "przyjaznej powłoczki"?
                    • maialina1 Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 23:21
                      Nie wiem "z czego" ona się tworzy. Ze ścianek pochwy zapewne. A skoro wedlug
                      ciebie się nie tworzy sama, to znaczy że raz wymyta, przez cale życie już nie
                      powróci?
                      Bzdura.
                      Tworzy się bezustannie.
                      I mydlem nic nie wymywam, bo nie wpuszczam go sobie do środka. A flora przecież
                      nie "siedzi" tylko na wargach sromowych.
                      • amikeo Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 23:24
                        Ze scianek pochwy? Bożesz Ty mój, przecież to jakis zabobon.Wymyta do cna nie
                        powróci sam, wtedy trzeba uzywać Lactovaginalu, pić jogurty itp. To tak jak po
                        antybiotykach-bakterie przyjazne dla przewodu pokarmowego giną bezpowrotnie,
                        trzeba jeśc jogurty, kiszone ogorki żeby tą flore odtworzyc na nowo.
                        • maialina1 Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 23:28
                          Nigdy w zyciu nie uzywalam lactovaginalu, a jogurtow i innych produktow
                          mlecznych nienawidzę.
                          Nie mam zadnych problemów intymnych.
                    • Gość: aaaaaaaaaaaaaa Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:21
                      no wlasnie, amikeo ma racje.. z czego ta powloczka? hehe.. dziewczyno, nie masz
                      o tym pojecia!
    • Gość: losia Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:27
      szczoteczke do buteleczek i czysta ciepla wode...
    • Gość: olga Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:51
      dzieki za wszystkie odpowiedzi. mi jednak tez chodzi o technike. czyli myjecia
      tylko wargi sromowe czy tez dokladnie wymywacie sie w srodku tzn. wejscie do
      pochwy. bo ja tak, bo wydaje mi sie ze tak trzeba, ale moze sie myle?
      • amikeo Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 23:11
        Tylko wargi sromowe i odbyt oczywiscie. I "starą idiańską metodą" od przodu do
        tyłusmile Tylko z wierzchu bez zagłebiania się w środek choćby troszkę.
      • maialina1 Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 23:18
        Gość portalu: olga napisał(a):

> dzieki za wszystkie odpowiedzi. mi jednak tez chodzi o technike. czyli
        myjecia
        > tylko wargi sromowe czy tez dokladnie wymywacie sie w srodku tzn. wejscie do
        > pochwy. bo ja tak, bo wydaje mi sie ze tak trzeba, ale moze sie myle?

Ja "pluczę" sobie pochwę tylko i wylacznie po stosunku z "wtryskiem" smile
        Oczywiście nie dlatego zebym czula się brudna po moim mężu, tylko z przyczyn
        czysto technicznych: po prostu się to ze mnie wylewa, i nie mogę lazić ze
        spermą między nogami (przepraszam za doslowność) przez caly dzień. (podpaski
        nie wchodzą w grę bo sperma po krótkim czasie zaczyna śmierdzieć).
        • dorianne.gray Re: jak sie podmywacie? 29.03.06, 23:58
          A nie wystarczy chwilkę odczekać, aż się sperma z Ciebie wyleje i normalnie
          wskoczyć pod prysznic?
          Oj, maialina, wydaje mi się, że troszkę przesadzasz z tą higieną... Z tym
          mydłem powyżej przede wszystkim, dziewczyny mają rację: pianki i inne tego typu
          są właśnie po to, żeby nie używać mydła, bo ono wybija florę.

A tak w ogóle to - wracając do pytania założycielki - nie ma powodu, żeby sobie
          POCHWĘ szorować. Tylko z zewnątrz.
          • i.v.a Re: jak sie podmywacie? 30.03.06, 10:26
            A ja zawsze myję się płynem do higieny intymnej firmy Ziaja ,dwa razy dziennie
            i nigdy nie miałam podrażnien ,upławów itp a cytologia gr I .
            Nie wyobrażam myć się samą wodą - czułabym się niedomyta. Dobre do tych celów
            jest też mydełko dziecięce np Bambino .
            • Gość: K Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:09
              Ja się myję tylko wodą i tylko z zewnątrz, po stosunku nie biegnę pod prysznic,
              tylko leżę sobie z moim chłopakiem i resztki spermy we mnie nie przeszkadzają
              mi.
              • maialina1 Re: jak sie podmywacie? 30.03.06, 21:50
                Gość portalu: K napisał(a):

> Ja się myję tylko wodą i tylko z zewnątrz, po stosunku nie biegnę pod
                prysznic,
                >
                > tylko leżę sobie z moim chłopakiem i resztki spermy we mnie nie przeszkadzają
                > mi.

Jak się staczają na prześcieradlo to też ci nie przeszkadzają?
                Co dzień pierzesz prześcieradla?
                Mnie by to męczylo, a w spermie spać nie będę.
                • Gość: K Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 22:03
                  Jak się staczają na prześcieradlo to też ci nie przeszkadzają?

Nie, ponieważ nic się na prześcieradło nie "stacza", mój chłopak zawsze mnie
                  wyciera chusteczkami, a potem podkładam sobie jedną pod pupę i leżę z moim
                  chłopakiem... przutulamy się jeszcze... rozmawiamy sobie... zamiast od razu po
                  seksie biec do łazienki (bo mam w sobie spermę, ktora jest obrzydliwa), wolę
                  się cieszyć bliskością mojego faceta... smile
                  • blaszany_dzwoneczek Re: jak sie podmywacie? 31.03.06, 15:37
                    Ja tak samo smile
                    Tylko jak czasem zapomnimy o chusteczkach, albo ręczniku papierowym, i nie ma
                    pod ręką, to jest śmiesznie...
                    • Gość: K Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:42
                      Wreszcie ktoś normalny się znalazł! smile
    • marripossa Re: jak sie podmywacie? 30.03.06, 21:46
      Rano, wieczorem i po każdym skorzystaniu z toalety wodą i zwyklym mydlem. A po
      każdej miesiączce robię sobie irygację pochwy wodą z octem, bo odrzuca mnie od
      tego zapachu po miesiączce. Infekcje mialam raz w życiu - po dluższym braniu
      antybiotyków. W życiu żadnych specjalnych plynów do higieny intymnej nie
      stosowalam i stosować nie będę.
      • maialina1 Re: jak sie podmywacie? 30.03.06, 21:51
        marripossa napisała:

> Rano, wieczorem i po każdym skorzystaniu z toalety wodą i zwyklym mydlem. A
        po
        >
        > każdej miesiączce robię sobie irygację pochwy wodą z octem, bo odrzuca mnie
        od
        > tego zapachu po miesiączce.

OH MY GOD!!! A odór octu cię nie odrzuca?
        Jak dla mnie ocet, zaraz po rzygach, to najobrzydliwszy smród świata!!
      • Gość: kama Re: jak sie podmywacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:58
        o matko... czuje sie po brudna...
        ale to chyba lekka przesada
        • morgan11 Re: jak sie podmywacie? 30.03.06, 23:49
          ale tu wrzawa! dziewczyny spokojnie!!!
          ja myje sie plynem do higieny intymnej dwa radzy dziennie i po stosunku(tez nie
          moge z ta sperma, kocham mojego chlopaka, ale mysl o przytulaniu i kapiacej
          spermie na przescieradlo czy jakies chusteczki troszke mnie odzuca)a myje sie
          tylko z zewnatrz a po stosunku plucze sama woda w srodku. to na tyle
          • blaszany_dzwoneczek Re: jak sie podmywacie? 31.03.06, 15:42
            Tak sobie myślę, że Wy biedne dziewczyny będziecie, jak się będziecie o dziecko
            starać. Niewskazane jest wtedy tak wszystko od razu wymywać i wypłukiwać. Jak
            Was tak odrzuca poleżenie trochę ze spermą w srodku, to te starania o dziecko
            mogą przybrać nieprzyjemny aspekt. A czasem starania dłuuugo trwają...
    • kontika82 Re: jak sie podmywacie? 31.03.06, 15:33
      ja sie podmywam 2 razy dziennie (rano i wieczorem), zelemidea25 citrobiotic.on
      jest do twarzy,ale nie ma SLS wiec go uzywam tez do okolic intymnych. jak dla
      mnie super.
    • Gość: A. Pugaczowa Re: jak sie podmywacie? IP: *.pro-internet.pl 02.04.06, 17:38
      Ja sie podmywam tam 2x dziennie, silnym strumieniem z węża strażackiego
      podlączonego do najbliższego hydrantu. Chlorowana woda z hydrantu czyni cuda i
      nie muszę korzystać z płynów do higieny intymnej. Trzymkajcie sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka