dolcia24 27.12.02, 16:59 Interesuje mnie czy źle dobrane tabletki (kolejny brak miesiączki) zmniejszają działanie antykoncepcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_owca Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 08:43 a czy robisz 7 dniowe przerwy w tabletkach po 21 dniach? Z Twojej wypowiedzi mogłoby się wywnioskować, że przyjmujesz tabletki cały czas opakowanie po opakowaniu i dlatego nie masz okresu... napisz coś więcej... Pozdrawiam owca. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 09:28 NIE! Każda tabletka hamuje owulacje,, niezależnie czy są krwawienia z odstawienia( w trakcie przyjmowania pigułek nie ma miesiączek!) Odpowiedz Link Zgłoś
_owca Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 09:56 Pani Moniko, albo użyła Pani skrótu myślowego, albo coś tu nie jest w porządku.... Napisała Pani, że w trakcie przyjmowania pigułek nie ma miesiączek. Nie ma owulacji, comiesięczne krwawienie być powinno!!! Dolcia 24 napisała, że nie ma k o l e j n e j miesiączki. Wynika z tego, że w istocie coś jest nie w porządku! Pozdrawiam owca. Odpowiedz Link Zgłoś
jagna_jagna Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 13:15 _owca napisała: > Pani Moniko, > albo użyła Pani skrótu myślowego, albo coś tu nie jest w porządku.... > Napisała Pani, że w trakcie przyjmowania pigułek nie ma miesiączek. > Nie ma owulacji, comiesięczne krwawienie być powinno!!! > Dolcia 24 napisała, że nie ma k o l e j n e j miesiączki. > Wynika z tego, że w istocie coś jest nie w porządku! > Pozdrawiam > owca. Pani doktor mogło chodzić o to, że to comiesięczne krwawienie (właśnie z odstawienia) to tak naprwadę nie jest miesiączka. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcia24 Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 10:41 Dziękuję za odpowiedzi tylko dalej nic nie wiem Robię 7-dniową przerwę i właśnie w trakcie tej przerwy nie następuje krwawienie... I właśnie tu się zastanawiam czy te tabletki przynajmniej spełniają swoje działanie antykoncepcyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
_owca Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 11:44 nie jesteś w ciąży? na Twoim miejscu skonsultowałabym się z lekarzem.... Pozdrawiam serdecznie owca. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcia24 Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 12:49 Dzięki za pocieszenie Tabletki właśnie po to biorę żeby w ciążę nie zajść, a krwawienia to ja niemiewam praktycznie już od maja.. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcia24 Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 12:56 Byłam i zmienił mi tabletki z Harmonetu na Cilest i jest to samo. Pójdę znowu we wtorek i mam nadzieję że w ciąży to ja nie jestem, bo wkońcu tabletki biorę prawidłowo Tylko ten brak krwawień mnie tak stresuje bo co miesiąc mam wątpliwości (chociaż za miesiączkami w sumie nie tęsknię...). Odpowiedz Link Zgłoś
_owca Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 13:05 Jeśli od maja nie masz to pewnie zauważyłabyś rosnący brzuszek A lekarz coś Ci powiedział, jakie mogą być przyczyny Twojego bezkrwawego stanu? Odpowiedz Link Zgłoś
dolcia24 Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 13:09 Nic konkretnego, tylko tyle że tabletki Harmonet mogą za słabe i dlatego zmienił na Cilest. Odpowiedz Link Zgłoś
_owca Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 13:12 a na temat braku miesiączki? to jakiś (przepraszam) mało komunikatywny lekarz... od 8 miesięcy nie masz okresu a on nic Ci nie ma do powiedzenia? dla własnego dobrego samopoczucia radzę Ci sprawdzić to u kogoś innego.. Odpowiedz Link Zgłoś
anusienka1 Re: Tabletki skuteczne?? 29.12.02, 19:24 DZIEWCZYNY JA MAM TEN SAM PROBLEM, BRALAM NAJPIERW MINISISTON OKRES SIE WSTRZYMYWAL, POTEM TRIQUILAR I SYTUACJA BYLA PODOBNA PO 3 OPAKOWANIU OKRES SIE KONCZYL, TERAZ ZMIENILM LEKARZA I ZMIENIL MI HARMONET I TEZ NA 5 OPAKOWAN MILAM JEDEN OKRES, LEKARZ MOWI ZE TAK MOZE BYC NAWET DO POL ROKU, JA NIE JESTEM DO KONCA PRZEKONANA ,WIEC NIEDLUGO POJDE PROSISC O ZMIANE PIGULEK,POZDRAWIAM ANIA Odpowiedz Link Zgłoś