Dodaj do ulubionych

co mi jest?

02.05.06, 12:43
wczoraj po południu zaczęła boleć mnie głowa. ale nie tak normalnie. ból
odczuwam tylko w lewej skroni i to też nie cały cza ale tylko jak kręce głową
na boki. Dziś jest to samo. Ból nie jest silny, ale trochę mnie drażni. Z
czym to może być związane i co może oznaczać? Może któraś z was tak miała?
Obserwuj wątek
    • adaphne Re: co mi jest? 02.05.06, 12:47
      Mam podobne objawy, tyle, że ból pojawia się samoistnie dokładnie w tym samym
      miejscu co u pani i zawsze odróżniam go od zwykłego bólu głowy. Nie wiem od
      czego to zależy. Zastanawiam się nad zrobieniem tomografii bądź rezonansu, by
      wykluczyć guza. Pozdrawiam.
      • Gość: martta Re: co mi jest? IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 02.05.06, 12:52
        to sie nazywa migrena, na to nie ma lekarstwa,
        u mnie pojawia sie np od niewyspania, głośnej muzyki, albo zmian pogodowych
        zajrzyjcie na forum zdrowie tam gdzies jest ponizej link do forum o migrenie no
        i poszukajcie w necie info nt temat
        • vibbeke Re: co mi jest? 02.05.06, 12:56
          migrena to raczej nie jest. nie mam zazwyczaj problemów z bolącą głową, a juz
          nigdy nie miałam migreny. takie coś pojawia mi się pierwszy raz. Poza tym
          akurat od piątku mam wolne więc się wysypiam, głośnej muzyki wczorja ani dziś
          nie słuchałam, a na zmiany pogodowe reaguje jak spada ciśnienie - ale ziewaniem
          i sennością. Zresztą przy migrenie powinna boleć chyba cała głowa albo w obu
          skroniach a nie w jednej... zastanawiam się czy mam się tym martwić czy
          poczekać aż samo minie?
          • martta_k Re: co mi jest? 02.05.06, 13:13
            vibbeke napisała:

Zresztą przy migrenie powinna boleć chyba cała głowa albo w obu
            > skroniach a nie w jednej... zastanawiam się czy mam się tym martwić czy
            > poczekać aż samo minie?

właśnie ze przy migrenie boli zazwyczaj jedna część głowy, mnie zazwyczaj lewa,
            czasami jest mi niedobrze, bolą mnie oczy i całe czoło, nie moge sie schylać,
            denerwuje mnie dzwiek a nawet światlo a czasem po prostu boli lewa częsc i nie
            mam zadnych innych bolów
            a z tym wysypianiem to różnie bywa, bo ja codziennie wstaje o 9 i jak zdarzy mi
            sie wstać o 7 czy 8 to własnie mam migrene, dlatego jesli jesteś przywyczajona
            to rannego wstawania i teraz w ciagu tych dni wolnych sie wysypiasz to migrena
            też moze sie pojawić,
            migrene tez u mnie moze wywołac alkohol, zbyt długie oglądanie tv, gdy siedze w
            domu cały dzien, gdy jestem głodna, czasem przed okresem itd ... więc całkiem
            sporo tego jest
          • m_marta_m Re: co mi jest? 02.05.06, 13:20
            strzelam tylko- może ten ból ma związek ze zbyt długim spaniem (wolne itd.)?
            narazie się nie martwić smile
            ale w każdym razie jeśli taki ból będzie utrzymywał się nienaturalnie długo to
            do lekarza.
            • vibbeke Re: co mi jest? 02.05.06, 13:28
              mam taką pracę że nie musze bardzo rano wstawać, lubię sobie dłużej pospaćsmile
              ale gdyby to było związane ze zbyt długim spaniem, to dlaczego pojawiłoby się
              dopiero wieczorem? nie boli mnie w tej chwili głowa, nie grażni światło. tylko
              ta skroń przy kręceniu głową na boki.. poczekam może do jutra i zobaczę jak
              będzie.
              • vibbeke nic nie lepiej.. 03.05.06, 13:07
                dziś nic nie jest lepiejsad nie wiem o co chodzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka