mewka4 04.05.06, 17:52 Norma wiadomo jaka jest 36,6. Ja od kilku dni ma 36,9-37.00. Nie jestem przeziębiona zero kataru po prostu zdrowa jak ryba. Co to może znaczyć? Dodam, że zawsze charakteryzował mnie opad np. 36,4-5. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_marta_m Re: Pytanie o temperaturę? 04.05.06, 18:12 ja myślę, że to normalna temperatura. masz jakieś inne objawy? temp ciała zmienia się w ciągu dnia, u kobiet zmienia się także w zależności od fazy cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
mewka4 Re: Pytanie o temperaturę? 04.05.06, 18:21 właśnie odrzuciło mnie od zapachu unoszącego się z kuchnii (Fuj) a nigdy mi nie przeszkadzał i dlatego znów tu wróciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
emilia_a Re: Pytanie o temperaturę? 04.05.06, 18:22 > Norma wiadomo jaka jest 36,6. To nie norma tylko średnia U kobiet od początku cyklu do owulacji jest temperatura niższa, od owulacji do końca cyklu wyższa. Dla różnych kobiet faza niższych temp i wyższych będzie różnie przebiegała. Na przykład moje niższe to 36,3-36,4, a wyższa 36,8, natomiast te 36,6 czasem się zdarza przy zmianie z niższych na wyższe. Temperatura mierzona po przebudzeniu, o stałej porze,... Tu możesz poczytać więcej na temat tego zjawiska - linkownia na forum NPR: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Odpowiedz Link Zgłoś
mewka4 Re: Pytanie o temperaturę? 04.05.06, 19:24 wobec tego moja tempka szaleje rano (w pochwie) 36,4 a póżniej 37.00. Ciążę też biorę pod uwagę i właśnie dlatego mam ten mętlik z tempką. Odpowiedz Link Zgłoś
m_marta_m Re: Pytanie o temperaturę? 04.05.06, 19:39 hm, normalną sprawą jest, że temperatura jest najniższa rano, a wieczorem czy po południu jest wyższa Odpowiedz Link Zgłoś
mewka4 Re: Pytanie o temperaturę? 04.05.06, 20:23 to chyba prawda, ale nigdy wcześniej takiego "zjawiska " u siebie nie obserwowałam. u mnie przy grypie jest 37,3-5 ale żeby tak bez niczego...taki wzrost. hmmm no cóż cosik mi sie poprzestawiało. Odpowiedz Link Zgłoś
m_marta_m Re: Pytanie o temperaturę? 04.05.06, 22:40 a mierzysz regularnie temperaturę, tzn. rano i wieczorem codziennie? może po prostu nie odczuwałaś wczesniej tych dobowych zmian temperatury? no nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
ooluchna Re: Pytanie o temperaturę? 05.05.06, 00:44 Witam,Ja od co najmniej 3 miesięcy mam temp 37'C,37,5. Zawsze miałam 36,6,też się zastanawiam od czego. W styczniu przechodziłam drugi już raz zapalenie przydatków.Ale to już ponad trzy miesiące ,więc coś dziwnie.Miałam nadzieję na początku,że to ciąża,ale niestety.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś