Gość: Dorota IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.10.01, 22:43 Moje cykle są 32-38 dniowe, czy w takim wypadku owulacja przypada około dnia 14? Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BasiaŚ Re: Kiedy owulacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.01, 13:50 Owulacja przypada na ok. 14 dni liczać od dnia spodziewanej miesiączki w tył. To tak przypuszczalnie i statystycznie, a praktycznie może się to przesunąć. Obserwuj śluz, powinno pomóc. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kiedy owulacja IP: *.ats.pl 22.10.01, 14:27 Mnie sie wydaje, ze najrozsadniejsze to bedzie mierzenie temperatury rano przed wstaniem z lozka. Tak chyba najprosciej ustalic owulacje. W pierwszych dniach cyklu powinna byc nizsza,dzien owulacji jest ostatnim dniem najnizszej temperatury, a potem zaczyna ona rosnac pod wplywem progesteronu. Czyli najskuteczniej wydaje mi sie korzystac z tej metody, chociaz nie powiem zeby byla bardzo wygodna bo wymaga samodyscypliny, ale sie oplaca- rozwiewa watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Kiedy owulacja 24.10.01, 19:32 Dla obliczenia dni bezpiecznych należy: od najdłuższego cyklu odjać 11 dni , a od njkrótszego -18. W okresie otrzymanym nie powinno się wspólzyć, jesli nie chce się zajść w ciążę. Ale wobec tak rzadkich miesiaczek mam watpliwosci czy Pani cykle w ogóle są owulacyjne.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Kiedy owulacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.01, 08:58 monika.antepowicz napisał(a): > Ale wobec tak rzadkich miesiaczek mam watpliwosci czy > Pani cykle w ogóle są owulacyjne.MA Boże drogi, a kto tu pisał o rzadkich miesiączkach? Ja chyba postów nie umiem czytać ale jak się musi czuć dziewczyna, która zaczęła ten wątek??? 32 dniowe cykle to są rzadkie miesiączki? Odpowiedz Link Zgłoś