Dodaj do ulubionych

Kiedy owulacja

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.10.01, 22:43
Moje cykle są 32-38 dniowe, czy w takim wypadku owulacja przypada około dnia
14? Dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: BasiaŚ Re: Kiedy owulacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.01, 13:50
      Owulacja przypada na ok. 14 dni liczać od dnia spodziewanej miesiączki w tył.
      To tak przypuszczalnie i statystycznie, a praktycznie może się to przesunąć.
      Obserwuj śluz, powinno pomóc. Pzdr.
      • Gość: aga Re: Kiedy owulacja IP: *.ats.pl 22.10.01, 14:27
        Mnie sie wydaje, ze najrozsadniejsze to bedzie mierzenie temperatury rano przed
        wstaniem z lozka. Tak chyba najprosciej ustalic owulacje. W pierwszych dniach
        cyklu powinna byc nizsza,dzien owulacji jest ostatnim dniem najnizszej
        temperatury, a potem zaczyna ona rosnac pod wplywem progesteronu. Czyli
        najskuteczniej wydaje mi sie korzystac z tej metody, chociaz nie powiem zeby
        byla bardzo wygodna bo wymaga samodyscypliny, ale sie oplaca- rozwiewa
        watpliwosci
    • monika.antepowicz Re: Kiedy owulacja 24.10.01, 19:32
      Dla obliczenia dni bezpiecznych należy: od najdłuższego cyklu odjać 11 dni , a
      od njkrótszego -18. W okresie otrzymanym nie powinno się wspólzyć, jesli nie
      chce się zajść w ciążę. Ale wobec tak rzadkich miesiaczek mam watpliwosci czy
      Pani cykle w ogóle są owulacyjne.MA
      • Gość: Baśka Re: Kiedy owulacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.01, 08:58
        monika.antepowicz napisał(a):

> Ale wobec tak rzadkich miesiaczek mam watpliwosci czy
        > Pani cykle w ogóle są owulacyjne.MA

Boże drogi, a kto tu pisał o rzadkich miesiączkach? Ja chyba postów nie umiem
        czytać ale jak się musi czuć dziewczyna, która zaczęła ten wątek??? 32 dniowe
        cykle to są rzadkie miesiączki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka