Dodaj do ulubionych

białe zęby

16.05.06, 10:09
dziewczyny, przez długi czas piłam kawę i moje zęby bardzo zżółkły. myję je
regularnie oczywście(tzn. 2*dziennie). obecnie używam pasty Pearl Drop, ale
niestety nie pomaga. znacie jakieś skuteczne, ale niedrogie sposoby na
wybielenie ząbków?prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • kajaja2 Re: białe zęby 16.05.06, 14:01
      wymienic zęby smile))
    • nchyb Re: białe zęby 16.05.06, 14:33
      są paski na zęby, w marketach ok. kilkudziesięciu złotych. W aptekach też są.
      Stosuje się je zdaje się ok. 1-2 tygodni.Tyle, że moga uwrażliwiać zęby. Warto
      też wybrać się na skaling do dentysty, koszt rzędu kilkudziesięciu zł do ok.
      stu... To takie usuwanie kamienia i nalotu ultradźwiękami. Metody wybielania
      zębów u dentystów - lampami - najskuteczniejsze, najszybsze, to już wydatek
      kilkuset minimum złotych, znalazłam m.in. na Dolnym Śląsku ofertę za 800 zł w
      jednym z lepszych w tym mieście ośrodków. Czas zabiegu ok. 2 godzin, tylko
      wcześniej trzeba mieć wszystkie zęby wyleczone...

A wracając do tańszych metod, możesz spróbować jeszcze korzystania ze
      szczoteczek typu whitening, z gumkami ścierającymi osady, oraz past silnie
      wybielających, np. Denivit Express White... W markecie taka pasta ok.
      dwudziestu kilku złotych za małą tubkę (20 ml). Warto korzystać też z płynów do
      płukania zębów, zapobiegających osadzaniu się osadu i kamienia...
      • Gość: asiunia Re: białe zęby IP: *.tczew.net.pl 16.05.06, 15:53
        Czy szkliwo na tym nie ucierpi?
        • nchyb Re: białe zęby 16.05.06, 16:09
          po pierwszym razie nie, ale jeżeli planujesz ostre wybielanie często, to ja bym
          nie ryzykowała. Stopniowo dochodzi do coraz większego uwrażliwiania zębów,a to
          pewnie ma właśnie związek ze szkliwem. Warto więc zainwestować później w dobre
          pasty dla zębów wrażliwych...
          • kajaja2 Re: białe zęby 16.05.06, 22:45
            a moze przejsdz sie do dentysty i spytaj sie czym mozesz wybielic zeby nie
            uszkodzic szkliwa bo jak uszkodzisz szkliwo to mozesz miec bol.ja raz
            uszkodzilam to jest niedowytrzymania
            • Gość: inia Re: białe zęby IP: *.nat.student.pw.edu.pl 17.05.06, 10:39
              moze to wynikać z genów, jedni maja mocniejsze kości, inni słąbsze stąd
              tendencja do zmiany kolorytu... lepiej nie ingerować, nie wybielać, bo to boli
              i uszkadza szkliwo, lecz polubić siebie smile
    • Gość: 77 Re: białe zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:03
      polecam paste blend-a-med dual action white plus szczoteczke wybielajaca Oral B
      Arctica. sama bylam zaskoczona jakie rezulaty dalo to polaczenie. naprawde
      widze roznice. wybielanie zebow paskami tez jest bardzo skuteczne, a
      uwrazliwienie zebow w moim pzypadku trwalo jakies 2 tygodnie po zakonczeniu
      stosowania paskow, wiec to nie taka tragedia..
    • gazela1112 dziękuję 17.05.06, 18:49
      dzięki dziewczyny, zawsze mogę na Was liczyćwink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka