Dodaj do ulubionych

Pytanie o śluz..

31.05.06, 21:50
Witam.
Mam prośbe czy ktoś może mi wytłumaczyć (bo naprawdę sie na tym nie znam) co
oznacza śluz (biały,bez zapachu,rozciągliwy.Nie obserwowałam wcześniej ale
teraz zaczełam zwracać na to uwage.Dodam bo to ważne może że obecnie jestem w
33dc a @ nie widać...
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Pytanie o śluz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:54
      wrzuc sluz do wyszukiwarki - znajdziesz wszystkie jego odmiany
    • saskiaplus1 Re: Pytanie o śluz.. 01.06.06, 08:35
      Jeśli wcześniej nie obserwowałaś, to trudno powiedzieć, co to u Ciebie oznacza.
      Generalnie śluz rozciągliwy (bez względu na kolor) jest typem śluzu płodnego.
      Pojawia się u niektórych kobiet przed miesiączką (taka indywidualna specyfika
      poziomu poszczególnych hormonów), a standardowo jest wstępem do pojawienia się
      najbardziej płodnego śluzu przed owulacją (najbardziej płodny to ten
      przezroczysty i rozciągliwy).
      • kami_sia Re: Pytanie o śluz.. 01.06.06, 09:01
        Witam.
        Dziś 34 dc.Mam dylemat apropo tego śluzu i jeszcze jednej kwestii..
        Wczoraj "przytulaliśmy" się z mężem wieczorkiem a dziś jak się rano obudziłam
        miałam jakby zabrwiony ten śluz na kolor brunatny,dodam,że w poniedziałek byłam
        u gina mam nadżerke i powiedział,że po badaniu mogą być plamienia,że nawet jeśli
        to wczesna ciąża to żebym się nie wystraszyła,lekko poplamiłam po badaniu-fakt.
        Teraz @ ciągle nie ma zrobiłąm test wyszedł dziwnie jedna kreska wyraźna druga
        niezbyt..Ale to plamienie, to nie @ na pewno..
        Czy po stosunku może być plamienie od nadżerki w tym układzie co powinnam
        zrobić-lecieć do lekarza czy czekać na dalszy rozwój wypadków..?
        Proszę podpowiedzcie..
        Pozdrawiam smile
        • Gość: aga Re: Pytanie o śluz.. IP: 81.15.223.* 01.06.06, 09:09
          powinnas zrobic test z krwi na hormon beta HCG - i bedziesz wiedziec, czy to
          ciaza czy nie.
        • saskiaplus1 Re: Pytanie o śluz.. 01.06.06, 11:22
          Jeśli wyszła Ci w teście druga kreska, nawet niewyraźna, to ciąża jest bardzo
          prawdopodobna. To plamienie, jeśli nie było spowodowane badaniem, to mogło być
          plamieniem związanym z implantacją zarodka (zdarza się ok. tygodnia po
          zapłodnieniu). Ale w internecie sprawy nie da się rozstrzygnąć. Na Twoim
          miejscu zaczęłabym "ciążowo" dbać o siebie (kwas foliowy itd.), za tydzień
          powtórzyła test i jak wyjdzie na plus, to spokojnie poczekała jeszcze jakiś
          miesiąc i poszła do lekarza, żeby potwierdził ciążę.
          • agulka1001 Re: Pytanie o śluz.. 01.06.06, 19:49
            jesli masz lekkie plamienie,to idz do lekarza!u mnie po doslownie 3 kroplach
            zabarwionych krwią,skonczylo sie poronieniem dnia nastepnego...
            • kami_sia Re: Pytanie o śluz.. 01.06.06, 20:11
              Czołem.
              Pisałam już nieco wczesniej,że byłam u lekarza dziś i faktycznie plamienie było
              spowodowane naruszeniem nadżerki,bo nawet jak podczas badania dotykał lekarz
              wacikiem to faktycznie z tej nadżerki było ewidentnie plamienie.W sumie nie wiem
              czemu tak jest...
              Ale chyba narazie jest Ok-jutro bedą wyniki z bety..
              Ps.Plamienie oczywiście ustało a było tego naprawde znikome ilości więcej było
              rano jak się obudziłam a byłam po "nocnym" przytulanku...
              Pozdrawiam smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka