Gość: motyl12341 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:19 Mam prośbę, czy ktos wie co oznacza ten wynik "nadżerka gruczołowa w stadium epidermizacji". Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: badanie histopatologiczne IP: *.netair.pl 02.06.06, 21:40 To znaczy ze nadżerka własnie pokrywa sie nabłonkiem wielowarstwowym plaskim - to jest fizjologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: google Re: badanie histopatologiczne IP: *.chello.pl 02.06.06, 21:40 epidermizacja tj uzupełnianie. ubytków naskórka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl12341 Re: badanie histopatologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 23:51 Mam pytanie,jaka jest kolejność, czy najpierw dokonuje się badania hist. a nastepnie konizacji szyjki macicy czy odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: badanie histopatologiczne IP: *.sieci.fonet.pl 04.06.06, 00:26 oczywiście najpierw histopatologia, która określa zmiany w pobranym wycinku www.definicja.com/Biopsja, także pod kątem cin www.hpv.pl dział glosariusz w zależności od wyniku histo podejmuje się dalsze ewentualne leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
ob-gynaec Re: badanie histopatologiczne 04.06.06, 11:28 Tylko nie mów, że z powodu takiego rozpoznania histopatologicznego ktoś chce Ci robić konizację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl12341 Re: badanie histopatologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:03 Bardzo dziekuje za odpowiedzi, niestety jest to już przysłowiowa musztarda po obiedzie, ponieważ "lekarz" najpierw dokonał konizacji a potem dopiero było badanie hist. W wypisie jest informacja że dokonano konizacji, później dowiedzialam się że wycięto całą szyjkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: badanie histopatologiczne IP: *.sieci.fonet.pl 05.06.06, 12:30 co ty mówisz????? jak to wyciął szyjkę??? bez wcześniejszej histo z wycinka???? Całą??? masz dzieci?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: badanie histopatologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 13:08 To chyba sa zarty? Co to za konowal? Odpowiedz Link Zgłoś
ob-gynaec Re: badanie histopatologiczne 05.06.06, 21:55 W takim razie spokojnie możesz tego fachowca podać do sądu za wykonanie okaleczającego zabiegu, do którego nie było żadnych wskazań. Szanse na wygranie procesu (i sporego odszkodowania) masz ogromne. Wskazaniem do konizacji jest przedinwazyjny rak szyjki macicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaa Re: badanie histopatologiczne IP: *.sieci.fonet.pl 05.06.06, 22:21 własnie też to miałam na myśli> Chryste to jest straszne co ci ten łotr zrobił!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
motyl12341 Re: badanie histopatologiczne 06.06.06, 20:06 Z tym się zgodze, tego "lekarza" nie można nazwać inaczej jak konował. Dodam że nie jestem jedyną ofiarą, kobiet przez niego poszkodowanych jest znacznie wiecej. Zastanawiające że w rangingu miesiecznika Zdrowie uplasował sie w setce "niezwykłych lekarzy" .... Więc "uważajcie na tych niezwykłych cudownych "... Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: badanie histopatologiczne 07.06.06, 00:02 Chryste Panie to jest przerażające to co ci zrobił!!! Mam nadzieję że masz już dzieci. Ja bym gnojowi nie darowała! Odpowiedz Link Zgłoś