Dodaj do ulubionych

badanie histopatologiczne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:19
Mam prośbę, czy ktos wie co oznacza ten wynik "nadżerka gruczołowa w stadium
epidermizacji". Z góry dziękuję

Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: badanie histopatologiczne IP: *.netair.pl 02.06.06, 21:40
      To znaczy ze nadżerka własnie pokrywa sie nabłonkiem wielowarstwowym plaskim -
      to jest fizjologia.
    • Gość: google Re: badanie histopatologiczne IP: *.chello.pl 02.06.06, 21:40
      epidermizacja tj uzupełnianie. ubytków naskórka
    • Gość: motyl12341 Re: badanie histopatologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 23:51
      Mam pytanie,jaka jest kolejność, czy najpierw dokonuje się badania hist. a
      nastepnie konizacji szyjki macicy czy odwrotnie?
      • Gość: aga Re: badanie histopatologiczne IP: *.sieci.fonet.pl 04.06.06, 00:26
        oczywiście najpierw histopatologia, która określa zmiany w pobranym wycinku
        www.definicja.com/Biopsja, także pod kątem cin www.hpv.pl dział
        glosariusz

w zależności od wyniku histo podejmuje się dalsze ewentualne leczenie
      • ob-gynaec Re: badanie histopatologiczne 04.06.06, 11:28
        Tylko nie mów, że z powodu takiego rozpoznania histopatologicznego ktoś chce Ci
        robić konizację...
    • Gość: motyl12341 Re: badanie histopatologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:03
      Bardzo dziekuje za odpowiedzi, niestety jest to już przysłowiowa musztarda po
      obiedzie, ponieważ "lekarz" najpierw dokonał konizacji a potem dopiero było
      badanie hist. W wypisie jest informacja że dokonano konizacji, później
      dowiedzialam się że wycięto całą szyjkę.
      • Gość: aga Re: badanie histopatologiczne IP: *.sieci.fonet.pl 05.06.06, 12:30
        co ty mówisz????? jak to wyciął szyjkę??? bez wcześniejszej histo z wycinka????
        Całą??? masz dzieci??
        • Gość: ewka Re: badanie histopatologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 13:08
          To chyba sa zarty? Co to za konowal?
      • ob-gynaec Re: badanie histopatologiczne 05.06.06, 21:55
        W takim razie spokojnie możesz tego fachowca podać do sądu za wykonanie
        okaleczającego zabiegu, do którego nie było żadnych wskazań. Szanse na wygranie
        procesu (i sporego odszkodowania) masz ogromne.
        Wskazaniem do konizacji jest przedinwazyjny rak szyjki macicy!
        • Gość: agaa Re: badanie histopatologiczne IP: *.sieci.fonet.pl 05.06.06, 22:21
          własnie też to miałam na myśli> Chryste to jest straszne co ci ten łotr
          zrobił!!!!!!!
    • motyl12341 Re: badanie histopatologiczne 06.06.06, 20:06
      Z tym się zgodze, tego "lekarza" nie można nazwać inaczej jak konował. Dodam
      że nie jestem jedyną ofiarą, kobiet przez niego poszkodowanych jest znacznie
      wiecej. Zastanawiające że w rangingu miesiecznika Zdrowie uplasował sie w
      setce "niezwykłych lekarzy" .... Więc "uważajcie na tych niezwykłych
      cudownych "...
      • aga55jaga Re: badanie histopatologiczne 07.06.06, 00:02
        Chryste Panie to jest przerażające to co ci zrobił!!! Mam nadzieję że masz już
        dzieci. Ja bym gnojowi nie darowała!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka