Gość: :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:10 czy któraś z Was stosowała? z jakim skutkiem? jak długo i ..w jakich dawkach...?? dziękuje wszelkiem odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwietniowe_cappuccino Re: czarna malwa 09.06.06, 12:11 a na co i dlaczego nie masz okresu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: czarna malwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:25 oczywiście na naturalne wznowienie krwawienia menstruacyjnego... brałam jasmin i sie mi taki kogiel-mogiel hormonalny zrobił, że do tej pory odczuwam tego skutki - nigdy więcej piguł!! (chyba ze w ostatecznej ostatecznosci) i co gorsze, po tym - jak dostałam je (gin. zaptyał mnie tylko - czy ktos w rodzinie chorował, zero badań hormonalnych - nic!! - poprostu dał recepte i wywali za drzwi - potem co miesiąc "zaocznie" po receptę bez badań, rozmowy - stwierdził - brać i czekać aż sie wszystko ureguluje -cóz, kasa chorych... a ja głoopia wczesniej nie brałam hormonów i nic nie wiedziałam, ani o skutkach, ani o szkodliwości ani o ...) na wyregulowanie okresu i chwilowy wtórny zanik miesiączki - z powodu stresu - po rozstaniu z narzeczonym - sporo schudłam no i do tego problemy w pracy...itd...)- po tym jak odstawiłam - sytuacja sie powtórzyła... wiec sie w kwestii troche podedukowałam, - między innymi tu na forum - i wiem - ze nie tak sie powinno dobierać piguły, więc chce zmienić gin. i sama zapisałam sie na badanie horm. - ale - oczywiscie -trzeba czekać - więc... stwiedziłam - ze może zanim znowu jakies prochy - zobacze z naturalnymi metodami...? stąd pytanie o malwę... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: czarna malwa 09.06.06, 12:54 jeżeli oczekiwanie na okres nie przekroczyło dwóch miesięcy, to może daj szansę organizmowi na powolne, w jego tempie wracanie do równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: czarna malwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:24 wiem. ale jak wspomniałam dostałam piguły na wtórny zanik miesiączki..boje sie- ze ta męczarnia z pigułami dała tylko okres z odstawienia...a organizm sam z siebie dalej nie jest w stanie sobie poradzić ... stąd pytanie o malwę... - już od dwóch dni pije 2xdziennie - i nic... nie wiem - jak długo powinnam ją pić, nie znalazłam w necie na ten temat informacji... no i chciałabym znać - opinie i doświadczenia Tych z Was które malwę popijały.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: czarna malwa IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 09.06.06, 19:03 piłam trzy dni i okres się pojawił tez po pigułach problemy. Pierwszy okres po odstawiniu był ok. drugi spóxnił sie tydzień, malwę piłam 3 dni nie wiem na ile pomogła a na ile organizm sam się "ustawił" Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: czarna malwa 09.06.06, 20:29 > wiem. ale jak wspomniałam dostałam piguły na wtórny zanik miesiączki.. wrrrrr... wysłałabym na powtórny egzamin ze specjlizacji takiego lekarza, co leczy zanik miesiączki pigułkami anty! To jest droga donikąd, a właściwie tylko do większych problemów. Malwę 3 razy dziennie, tylko nie nastawiaj się na sukces w dwa dni, zioła zazwyczaj działają powoli 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: czarna malwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 09:30 no właśnie - jesteś najlepszym tego przykładem... co do malwy - to dziś będzie...trzeci dzień - i piłam rano i wieczorem...Mówisz - żeby pić trzy razy dziennie? a prosze mi jeszcze powiedzieć - czy picie naparu z malwy - daje skutek (oby) w postaci miesiączki - bez znaczenia - który jest to etap cylku? ps - czy przy piciu malwy, tez miałyście...coś na kształt zatrzymania wody? bo odkąd piję - mam wrażenie -ze brzuszek nieco sie zaokrąglił, i na wadze też jakby... kilo więcej? czy może mi sie wydaje - ze ma to jakiś związek? Odpowiedz Link Zgłoś