Dodaj do ulubionych

ból węzłów chłonnych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:19
witam,troszkę się zamrtwiam,gdyż miałam powiększone węzły chłonne,brałam
leki.ale...
nadal mam je powiększone,czuję ból całej dolnej części twarzy,ponadto w uchu
zrobiła mi sie taka kulka.co to takiego?czy ktos wie?

Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: ból węzłów chłonnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:30
      Robilas USG???????
    • korlewna Re: ból węzłów chłonnych 12.06.06, 14:15
      jest bardzo duzo powodow powiększenia wezlow chłonnych. Moze to być zwykle
      przeziebienie,moze jakas konkretne infekcja, a moga sie powiększać od zepsutego
      zeba... itp, itd.
      Przede wszystkim musisz znalezc przyczynę i odczekać troche, bo węzły nie
      zmiejszaja sie z dnia na dzien. A czesto jest tak, ze po kilkukrotnym
      ppowiększeniu nie chcą już wracac do normalnych wielkości.
      Pozdrawiam
      • Gość: beata Re: ból węzłów chłonnych IP: *.206.112.108.telsat.wroc.pl 12.06.06, 14:17
        Moze toksoplazmoza?
        • immune Re: ból węzłów chłonnych 12.06.06, 14:29
          Idz do lekarza,niech to zobaczy...ja mialam problemy z wezlami chlonnymi przez
          ok 3 tygodnie.Bralam anytbiotyk przez 10 dni i niby wszystko wrocilo do normy,
          ale na drugi dzien po skonczonym opakowaniu wezly w szyi znow sie bardzo
          powiekszyly,wiec poszlam do lekarza, dostalam skierowanie na badania krwi i
          okazalo sie ze mam bardzo wysoki OB wyslali mnie na obserwacje do szpitala z
          podejrzeniem mononukleozy. Na szczescie okazalo sie ze to nic groznego i wezly
          bez lekow wrocily do normy.Ale tak jak napisalam idz do lekarza rodzinnego
          niech zobaczy co to.
          • Gość: anka Re: ból węzłów chłonnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:58
            byłam już u lekarza rodzinnego,ktora dała mi tabletki,ale nie antybiotyk.teraz
            pojawiły się objawy ponownie,zwiększone.czy ta kulka ,która powstała w mym uchu
            ma coś wspólnego z węzłami?
            • immune Re: ból węzłów chłonnych 12.06.06, 16:15
              Skoro sama piszesz, ze objawy sie nawrocily i to nasilone to po prostu zwroc
              sie do lekarki jeszcze raz i pokaz ucho przy okazji,bo trudno powiedziec co to.
              A tak w ogole to ta "kulka" w uchu boli przy dotyku czy nie?I gdzie mniej
              wiecej jest usytuowana?Moze jakis ropien Ci sie robi...
    • maialina1 Re: ból węzłów chłonnych 12.06.06, 17:21
      Nie moge teraz odnalezc mojego posta, ale pare dni temu pisalam to samo: mialam
      powiekszone wezly chlonne z tylu szyji i tam gdzie sie konczy zuchwa (razem 4
      wezly). Nastepnego dnia zaczely mnie strasznie bolec, te na szyji to tak ze nie
      moglam ruszyc glowa, a kolejnego dnia zaczal mnie bolec zab madrosci, ktory
      wlasnie zaczal sobie rosnac (zeby madrosci, jak wyjasnil mi kiedys dentysta,
      rosna "skokowo", tzn. troche wylezie, potem na pare miesiecy albo pare lat nic
      nie rosnie, a potem znow troche, potem znow stoi, itd).
      Dzisiaj (po tych paru dniach bolu zeba) dopiero zaczela mi schodzic z buzi
      opuchlizna.
      Zeby madrosci generalnie powinno sie usuwac chirurgicznie, ale na razie nie
      moge sobie na to pozwolic, bo mam taki zawod ze musze duzo mowic, a na razie
      nie ma mowy o wolnym (bol po operacji jest taki ze trzeba siedziec w domu
      ladnych pare dni, nawet tydzien).
      • maialina1 Re: ból węzłów chłonnych 12.06.06, 17:23
        Aha, ucho, po tej stronie gdzie rosnacy zab, tez mnie boli, a do tego mam
        problemy z lykaniem, bo tak jakby boli mnie rowniez jezyk.
        Pocieszam sie ze niedlugo powinoo przestac. Juz mi nie raz "rosly" zeby
        madrosci, wiec wiem z doswiadczenia ze po okolo tygodniu bol ustaje.
        • milena076 Re: ból węzłów chłonnych 14.06.06, 15:34
          Moim zdaniem powinnaś jak najszybciej usunąc ten ząb mądrości. Np. w piątek, to wtedy możesz przez weekend posiedzieć w domu, na 3 dzien nie powinnas juz nic czuc. Wezly zmaleja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka