asiula69 15.07.06, 16:21 zastanawiam sie jakie tabletki anty mogłabym brać bez wpływu na swoją wagę.Jestem po porodzie,karmię piersią,walczę z kilkoma kilogramami i nie chciałabym znowu przytyć.Poradźcie, czy przytyłyście po tabletkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niutaki Re: antykoncepcja-a tycie? 15.07.06, 16:31 jeśli karmisz to chyba tylko cerazette. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula69 Re: antykoncepcja-a tycie? 15.07.06, 16:45 wiem,że teraz tylko cezzarete.Ale chodzi mi o tabletki w ogóle?także takie które moge przyjmować jak skończę karmić.Pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: antykoncepcja-a tycie? 15.07.06, 16:50 antykoncepcja bez tycia to reklamowali chyba cilest. A najlepiej to poradzić się ginekologa, tylko dobrego, bo większość przepisuje na chybił-trafił i poźniej tragedia: utyłam, zawroty głowy omdlenia czy co tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: antykoncepcja-a tycie? 15.07.06, 17:06 a tak naprawdę, to każde tabletki na różne osoby mogą inaczej zadziałać. Po tych samych tabletkach jedna utyja, druga schudnie, a trzeciej waga sie nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
marripossa Re: antykoncepcja-a tycie? 15.07.06, 17:36 Tabletki nie powodują tycia. Niektóre tabletki mogą u niektorych osób powodować wzrost apetytu więc dziewczyny zaczynają więcej jeść. Trzeba mieć po prostu kontrolę nad tym co i ile się je. Odpowiedz Link Zgłoś
zabelka24 Re: antykoncepcja-a tycie? 15.07.06, 23:01 To samo mi mówił moj ginekolog, z tym że on twierdził że kobiety wiedząc o tym że po tabletkach się tyje, nieświadomie jedzą więceji rzeczywiście tyją. Oczywiście niedotyczy to wszystkich. ja, mając 19 lat, zaczęłam brać Cilest i schudłam 12 kg nie robiąc nic. Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: antykoncepcja-a tycie? 15.07.06, 22:55 ja brałam Logest, ale to było przed ciążą. I na nich schudłam a nie przytyłam Odpowiedz Link Zgłoś
mamciamai Re: antykoncepcja-a tycie? 15.07.06, 23:02 YASMIN tabletki najnowszej generacji obecne na polskim rynku, zawieraja syntetyczny hormon gestagen, który przeciwdziala zatrzymywaniu sie wody w organiźmie, działa lekko moczopędnie czyli delikatnie "odchudza". Stosuję od roku - jestem bardzo zadowolona. pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
kattkak Re: antykoncepcja-a tycie? 15.07.06, 23:15 a ja niestety tyję, a raczej mam problem z zatrzymywaniem wody Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: antykoncepcja-a tycie? 16.07.06, 09:17 Ja nie tyję, ale nie jestem w stanie schudnąć. Moja ginekolog mowi, ze tak się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne75 Re: antykoncepcja-a tycie? 16.07.06, 16:03 Ja dosyc dlugo stosowalam minulet,od roku zmienilam na valette,i tez jestem zadowolona.ani po jednym ani po drugim moja waga sie nie zmienila,no poza polrocznym skokiem,ale to byla bardzeij kwestia mojego obzarstwa....tego niestety jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter po tabletkach anty tyję - tzn. zatrzymują mi wodę 16.07.06, 16:31 i puchnę (nawet po Yasminie). Przybywa mi zazwyczaj ok. 5-6 kg, właśnie "rzuciłam" i w ciągu 2 tygodni zjechałam z wagi 3 kg. pozdrawam Odpowiedz Link Zgłoś