Dodaj do ulubionych

Trądzik a yasmin

18.07.06, 16:52
Witam,
mam proglem z cerą, czy któraś z Was po zażywaniu yasmin zauważyła u siebie
pogorszenie wyglądu cery? Czy wręcz odwrotnie? Po jakiem czasie (po ilu
opakowaniach) można oczekiawać oczekiwać ewentualnej poprawy? bardzo porszę o
pomoc, bo mamy piękne lato, a ja mam ogromny poroblem z trądzikiem sad.
A może Cilest jest lepszą tabletką dla osób z takimi problemami??? Proszę o
opinię. Dziękuję smile.
Pozdrawiam,
R.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Trądzik a yasmin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:30
      No nie mogę! Dziewczyno jeśli masz trądzik to idź do dermatologa!!! Tabletki
      antykoncepcyjne - jak sama nazwa wskazuje - służą do antykoncepcji a nie
      leczenia trądziku. To, że po niektorych jest mnie pryszczy, a po niektórych
      więcej to dzialąnie uboczne tych tabletek a nie główne! Kiedyś brałam tabletki,
      ale tak mi namieszały w organiżmie, że jestem ich zagorzałą przeciwniczką.
      Cilest to gó..!!! Przyczynia się do poronien!! Po Yasmin jest lepsza cera -
      dopóki bierzesz - jak odstawisz, jest zdecydowanie gorzej niż przed braniem.
      • ria2 Re: Trądzik a yasmin 19.07.06, 00:20
        Cześć, ale ja nigdzie nie napisałam, że biorę te leki na cerę. Mam nadzieję na
        jej polepszenie przy okazji i tyle, stąd moje pytanie. Leczę się
        dermatologicznie od wielu lat i niestety bez większych efektów.
        Pozdrawiam, R.
    • linnieff Re: Trądzik a yasmin 18.07.06, 18:53
      Ria,

Ja po konsultacji u gin-endokrynologa i dermatologa oraz serii badan
      hormonalnych dostalam wlasnie Yasmin (w polaczeniu z Flutamidem) na problemy
      tradzikowo-łojotokowe. Ale dopiero zaczynam brac, wiec na raie trudno mowic o
      efektach. Poza tym chyba w przypadku kazdego dzialanie jest zupelnie inne, wiec
      trudno zakladac, ze jesli u mnei bedzie jakas poprawa (oby ...smile to u Ciebie
      rowniez, albo odwrotnie. Mysle jednak, ze powinnas przede wszystkim umowic sie
      na wizyte u jakiegos sensownego dermatologa, bo przyczyna hormonalna to jedna z
      wielu mozliwych w przypadku tradziku. A dermatolog juz "poprowadzi" Ci dalej.

Trzymam kciuki i zycze powodzenia!
      Karolina
    • Gość: Henrietta Re: Trądzik a yasmin IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 18.07.06, 19:24
      brałam najpierw harmonet potem yasmin w styczniu odstwilam i nic niebiore i
      masakra jak nigdy nie mialam problemow z cera (nie liczac pojedynczych
      wypryskow od czasu do czasu ale to kazdemu sie zdarza) to teraz non stop i to w
      duzych ilosciach. Jestem przerazona ale jak pojde do dermatologa to pewnie
      przepisze mi tabletki na poprawe cery a ja nie chce brac a na antybiotyki typu
      tetracyklina jest to tradzik za malo zaawansowany. Wiec zastanow sie zanim cos
      wezmiesz ja zaluje ze brałam hormony i rozregulowalam sobie oraganizm. uncertain
      • Gość: xxx Re: Trądzik a yasmin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:31
        No właśnie dokadnie o to mi chodziło - po odstawieniu hormonów jest
        zdecydowanie gorzej niż przed ich braniem. U mnie minął prawie rok zanim
        wszystko wrciło do normy. Dlatego nie polecam tabletek bez względu na powód ich
        brania!
    • agulek30 Re: Trądzik a yasmin 19.07.06, 22:34
      Ja brałam yasmin i nie polecam, duzo lepsza i tańsza jest diane 35. Przy yasmin
      wyskakiwaly mi pojedyńcze grubo-podskórne przyszcze i zostawiały ślad na dosc
      długo, poza tym miałam wrazenie że cera zrobiła mi sie cienka i pomarszczona ,
      straciła jakby jędrność . Teraz już nie biore i może to dziwne ale nie
      wyskakuje mi nic a nic. Ale może to efekt brania methiovitu i picia drożdzy ,
      naprawdę cera bardzo się poprawiła. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka