Dodaj do ulubionych

dziwne krwawienie

21.07.06, 10:42
Bardzo proszę o radę bo jestem trochę zmartwiona. Biorę Diane35 od 2 lati jak
narazie obyło się bez większych problemów (oprócz tego że przytyłam parę kilo
i pomimo diet nie mogę nic schudnąć). Jednak dwa dni temu, w 20 dniu cyklu
(czyli jescze podczas brania tabletek) pojawiło się niewielkie krwawienie.
Trwało to nie długo ale bardzo mnie zmartwiło. Nie towarzyszył temu żeden ból,
pieczenie ani nic podobnego. Nigdy wcześniej nic takiego mi się nie
przytrafiło. Nie wiem co mam robić. Brać następne opakowanie czy może to jest
sygnał że dzieje się coś niedobrego i należy dać organizmowi odpocząć od
comiesięcznej dawki hormonów??Do ginekologa idę dopiero w sierpniu więc proszę
Was o radę. Może komuś przytrafiło się coś podobnego.Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: mhy Re: dziwne krwawienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:08
      Długo już bierzesz Diane35?
      Spotykałam się tylko z negatywnymi opiniami na temat tego leku.. Myślałaś o
      zmianie na hormony mniej szkodliwe?

Plamienie może np oznaczać zaburzenia hormonalne. Kilka lat temu miałam podobną
      sytuacje po Cilest (po ponad roku brania tabletek) i gin kazał mi je od razu
      odstawić.
      Miałaś robione badania krwi, testy wątrobowe, USG TV, i testy hormonalne ???
      Jeśli nie to może powinnaś zrobić?
      • justyna9482 Re: dziwne krwawienie 21.07.06, 16:03
        badania krwi miałam robione ale jakieś pół roku temu-wszystko w normie.
        Pozostałych badań nigdy nie miałam a tabletki biorę od 2 lat
        • Gość: mhy Re: dziwne krwawienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 17:13
          Lekarz przepisał ci pigułki tylko na podstawie badania krwi??
          czemu akurat Diana35? Słyszałam opinie, że Diana35 jest bardzo dobrym lekiem na
          poprawę cery ale przed ciążą właściwie nie chroni... No i bardzo dużo dziewczyn
          ma problem z utrzymaniem wagi. Jeśli chodzi o Novynette – to tego leku nie znam.
          Pozatym dobrze raz w roku zrobić sobie dwu miesięczną przerwę w zażywaniu pigułek.
          Jeśli chodzi o badania, zdecydowanie powinnaś zrobić USG trans waginalne
          (dopochwowe) i testy hormonalne. Powinnaś wykluczyć schorzenia które mogą
          negatywnie odbić się na twoim zdrowiu a nawet uniemożliwić ci zajście w ciąże w
          przyszłości. Jeśli lekarz ci nie przepisze tych badań to, albo się z nim pokłuć
          i idź do innego, albo zrób je prywatnie. Ja przekonałam się ostatnio że na
          zdrowiu nie należy oszczędzać - później wydajemy znacznie więcej. Testy
          wątrobowe także nie zaszkodzą, ponieważ pigułki nie wpływają na wątrobę pozytywnie.

Azastanów się, może warto zmienić lekarza???

Jeśli chodzi o same plamienie to dopuszczalne są te, które występują podczas
          zażywania trzech pierwszych opakowań. Jeśli przyjmowałaś proszki przez dwa lata,
          to przez to krwawienie twój organizm mówił ci że coś się z nim dzieje. Powiem
          słowami jakie ostatnio słyszałam wiele razy: nie lekceważ tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka