Dodaj do ulubionych

USG dopochwowe

IP: *.aster.pl 21.07.06, 12:22
Dzisiaj 1 raz mam to badanie.Mam pytanie czy jest ono bardzo nieprzyjemne i
jak długo trwa.
Obserwuj wątek
    • maialina1 Re: USG dopochwowe 21.07.06, 12:29
      Nie jest nieprzyjemne, ale wiele zalezy od lekarza, gabinety, itd.
      Tez kiedys na tym bylam: w tej czesci gabinetu gdzie odbywalo sie badanie
      panowal polmrok, wlasciwie padalo tylko swiatlo od monitora i czesciowo z
      drugiej czesci gabinetu.
      Lekarz nie bedzie patrzyl sie na ciebie, tylko na monitor, wiec zazenowanie
      male.
      Ta sonda jest raczej cienka (powiedzmy na pewno nie przypomina forma penisa -
      bo wielu pacjentkom nasuwa sie takie skojarzenie i to je zenuje), posmarowana
      specjalnym pachnacym niebieskim zelem, tak ze o ile nie jestes dziewica, to na
      pewno nie poczujesz dyskomfortu.
      Moje badanie trwalo okolo 2 minut, ale to tez pewnie zalezy.
      • Gość: maria Re: USG dopochwowe IP: *.aster.pl 21.07.06, 12:33
        Dzięki za info.Dziewicą nie jestem,tylko slyszałam,że ta końcówka aparatu jest
        strasznie duża i można mieć wrażenie wbijania na pal.
        • maialina1 Re: USG dopochwowe 21.07.06, 12:41
          ALE BZDURAAAA!!!
          Kto ci takich historii naopowiadal??? Chyba jakas kolezanka chciala ci zrobic
          psikusa. Nie widze inaczej.
          Nie ma zadnej koncowi. Ta sonda ktora mnie badano miala koncowke takiej samej
          srednicy jak reszta sondy. Czyli nie bylo zadnej "koncowki". Wlasciwie taka
          sonda przypomina prymitywny wibrator, nijak nie zakonczony, oplywowy. tyle ze
          jest o wiele ciensza.
          Nie wiem, moze ta osoba co ci opowiedziala historie o koncowce i nabijaniu na
          pal byla badana jakas archaiczna sonda?
          Ja bylam na tym badaniu jakies 7 lat temu, i zapewniam cie ze moja sonda juz
          byla "nowoczesna" koncowki zadnej nie bylo.
          A juz o wbijaniu na pal nie ma mowy smile) Jak poczujesz ze cie wbijaja na pal, to
          krzycz glosno, wezij policje i zaloz sprawe w sadzie!
          Oczywiscie, nie jest tak ze nic nie czuc. Jak by nie bylo cos ci wkladaja do
          pochwy. Ale nie jest to ani dyskomfort ani podniecenie. Porownalabym odczucia
          psychologiczne do odczuc przy zakladaniu tampona: po prostu, nie zastanawiasz
          sie nad tym, nie jest ci z tym zle, ale i nie jest ci z tym cudownie!
          • agatka_to_ja Re: USG dopochwowe 21.07.06, 12:44
            potwierdzam to, co pisze maialina - sonda dopochwowa jest cienka i badanie nią
            nie boli.
            Nie zdziw sie tez, ze lekarz założy na nią prezerwatywe - dla higieny.
            nie ma sie czego bad - to zdecydowanie "przyjemniejsze" badanie niż typowe
            ginekologiczne, na fotelu.
            • maialina1 Re: USG dopochwowe 21.07.06, 12:45

www.chifa.com.pl/sklep_prod.htm?shop=&pid=713&pr=/Gi/&cr=/Gi1/
              kliknij na lupke pod opisem produktu.
              • gosc132 Re: USG dopochwowe 21.07.06, 12:52
                radze pilnowac prezerwatywy(nawet przyniesc sobie gdyby nie mieli) , inaczej
                ryzyko zarazeniem czym tylko chcecie dosyc duze.pozdr
                A
    • magdalaena1977 Re: USG dopochwowe 22.07.06, 23:11
      Nie wiem czy to, że jestem dziewicą ma znaczenie, ale jak najbardziej
      potwierdzam wrażenie nabijania na pal. Boli bardziej niż przy zwykłym badaniu.
      Ale przynajmniej masz jakieś zajęcie, bo często lekarz wskazuje Ci Twoje
      wewnętrzne organy, które akurat ogląda.
      Lekarze zawsze tłumaczą mi, że mam się rozluźnić, ale uważam to za nierealne w
      chwili, gdy denerwuję się wynikiem badania, leżę rozebrana, a jakiś obcy facet
      (albo baba) wtyka mi w intymne miejsce wielkie plastikowe coś.
      • sky1980 Re: USG dopochwowe 22.07.06, 23:17
        o raju!!!niedawno badano mnie tym właśnie usg i naprawde "rewelacja" w
        porównaniu do normalnego badania!tez spodziewałam sie wielkiego sztucznego
        penisa i przerazalo mnie to badanie!!!a tu malutka,cienka sonda ktora wcale nie
        wnika gleboko!naprawde nic strasznego i nie ma mowy o bólu!!!(moze u dziewic
        jest inaczej)!!!
        • malamadre Re: USG dopochwowe 22.07.06, 23:44
          No zdecydowanie zwykłe badanie jest o wiele mniej przyjemne!
          Sonda jest cienka, no coś tam czujesz, ale bez przesady, to nie boli!!! Ubrana jest w prezerwatywę i posmarowana specjalnym żelem, więc łatwo wchodzi.
          Jeżeli nie jesteś dziewicą, to tym bardziej nie widzę powodu do paniki.
          • iselle Re: USG dopochwowe 23.07.06, 13:19
            Też miałam pecha do dużej głowicy uncertain
        • Gość: maria Re: USG dopochwowe IP: *.aster.pl 23.07.06, 14:58
          Jestem już po badaniu.A jednak bolało - sonda co prawda była cienka ale długa i
          potężnie wrzasnęłam aż lekarz się zdziwił.Całe szczęście,że badanie nic nie
          wykazało i trwało tylko ok.1 min.Ale ja jestem bardzo wrażliwa na ból i to może
          dlatego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka