Dodaj do ulubionych

pomocy, ciąża?

02.08.06, 09:10
Spóżnia mi sie okres, zrobiłam dwa testy i wyszły negatywnie. Wczoraj byłam u
ginekologa i powiedział mi, ze niedługo dostanę okres bo widac drobinki krwi
w srodku, które tak jakby nie moga sie przedostac. Przepisał mi lek na
wywołanie okresu- Gastro-mikron, ale z drugiej strony mowi, ze macica jest
powiekszona i moze byc to wczesna ciaza. Poradził zeby poczekac kilka dni i
zrobic znow test.
Mój chłopak ma w rodzinie ginekologa i wczoraj konsultował to z ta osoba i
ona uwaza, ze to napewno nie ciaza bo w ciazy nie byłoby drobinek krwi i
trzeba jak najszybciej wziasc ten proszek na wywołanie miesiaczki bo to
pewnie cos zwiazanego z tym.

Sama nie wiem co o tym myslec, mam totalny metlik w głowie.
Moze znajdzie sie tu ktos kto mi cos doradzi
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 09:14
      ale czy zrobiłas cokolwiek, zeby być w ciąży? na przykład współżyłaś bez
      zabezpieczenia w dni płodne
      i ile spóźnia się ten okres?
      • troll16 Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 09:17
        tak wspołzyłam bez zabezpieczenia, ale nie w dni płodne, ( tylko, ze owulacja
        itd mogła sie przesunac przez te upały), okres sie spoznia 8 dzien (zawsze
        miałam b regularnie).
    • Gość: ula Re: pomocy, ciąża? IP: 81.15.223.* 02.08.06, 09:16
      na pewno badali i konsultowali cie lekarze? a nie idioci???

zrob test z krwi na betaHCG - bedziesz miala odpowiedz, czy to ciaza czy nie. I
      czy wziąć (a nie "wziaść) te tabletke.
      • kwietniowe_cappuccino Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 09:19
        dokładnie
        ginekolog z rodziny też mógł tak doradzić
      • Gość: Juta Re: pomocy, ciąża? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:27
        mam pytanie na doczepke
        kiedy można juz robic takie badanie krwi?? czy tez w dniu spodziewanej
        miesiączki czy tez mozna wczesniej?
    • maialina1 Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 09:23
      A dlaczego ten twoj lekarz, w obliczu watpliwosci, jak rowniez ta madra osoba z
      ktora sie dodatkowo skonsultowalas, nie kazali ci zrobic badania krwi??? tylko
      zostawili cie z twoimi domyslami...
      uncertain
    • maialina1 Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 09:24
      Poza tym co to jest takiego te "drobinki krwi ktore sie nie moga przedostac"??
      Skoro sie nie przedostaly to jak je lekarz wykryl??
      • troll16 Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 09:27
        podczas badania, chodzi o to, ze nie moga sie one przedostac na zewnatrz
        • maialina1 Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 09:54
          Naprawde nie wiem DLACZEGO ten ginekolog nie kazal ci zrobic badania krwi,
          skoro pojawila sie niepewnosc.
          Zmien lepiej lekarza.
      • lilith76 Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 10:18
        > Poza tym co to jest takiego te "drobinki krwi ktore sie nie moga
        przedostac"??

Bardzo prawdopodobne, że to pierwsze sygnały złuszczającego się miesiączkowo
        endometrium. U niektórych kobiet już 2-3 dni przed okresem można zauważyć ich
        śladowe ilości. Kobieta jeszcze nie widzi na bieliźnie, że lada moment zacznie
        się okres, ale w środku proces się zaczyna. Lekarz niefortunnie to określił.

Spulchniona macica może być też chyba i przed okresem.

Dla mnie, na 90% nie jesteś w ciąży, ale dla spokoju zrobiłabym badanie krwii.
        • troll16 Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 10:53
          Tylko, ze u mnie te drobinki krwi sa juz od kilku dni. Sa tez takie malenkie
          slady na bieliznie, ale okresu jak nie ma tak nie ma.
          Kupiłam w aptece ten lek na wywołanie okresu i nie wiem, chyba go wezme....
          • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 02.08.06, 14:02
            ja przed okresem też mam "drobinki krwi" przez kilka dni a potem okres będzie
            dobrze bez paniki
        • Gość: meg Re: pomocy, ciąża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 09:52
          u mnie lekarka podczas badania na ok 10 dni przed powiedziała że zbliża się
          miesiączka, też byłam zdziwiona że tak wcześnie bo to jeszcze dość daleko było a
          jednak miała rację
    • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 02.08.06, 09:28
      ja zawsze miałam okers po 34-36 dniach a ostatnio o zgrozo po 44 dniach ale nie
      miałam schizy dzięki temu że robiłam usg w 26 dc i powiedziała mi ginia że
      owulacji jeszcze nie było .... UPAŁ
    • Gość: ula Re: pomocy, ciąża? IP: 81.15.223.* 02.08.06, 09:35
      troll16, nie marudz, idz na badanie krwi do jakiegos laboratorium lub
      przychodni, zaplac te 20-40 zł i miej pewnosc, czy brac ten lek, czy nie!
      • Gość: cassie Re: pomocy, ciąża? IP: *.icpnet.pl 02.08.06, 13:42
        Trol. Ja kiedys mialam podobny problem. Bóle jajników, ale inne, niz przed
        okresem, okres spoznial mi sie pare tygodni, a gin powiedzial, ze to " pewnie
        wczesna ciaza, bo powiekszona macica". Dopiero jak sie popukałam w głowe, ze
        przeciez kurde jedno niepokalane poczecie juz było w historii, to mi przepisał
        luteine, i powiedzial ,ze wobec tego to musi byc wina pecherzyka graafa który po
        prostu nie pękł. Po luteinie dostalam @ i juz nie mialam wiecej takich problemow
        • troll16 Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 17:43
          Wziełam ten proszek.
          boli mnie brzuch, po 2h od wziecia zauwazyłam odrobinę krwi, ale teraz nic juz
          nie ma sad
          Mam nadzieje, ze w koncu zacznie sie prawdziwy okres..........
          • martalek Re: pomocy, ciąża? 02.08.06, 19:02
            oj bedzie bedziesmile)
            • Gość: listek Re: pomocy, ciąża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 08:45
              ja mialam dokladnie tak samo, lekarz powiedzial, ze macica jest powiekszona
              wiec to moze byc wczesna ciaza, szkoda tylko ze ja wtedy od 1,5 roku nie
              wspolzylam smile dostalam luteine i poszlo smile
          • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 09:02
            no i jest okres ?????? odezwij się ....
            • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 10:07
              A wiec tak:
              wziełam ten proszek do tej pory 2 tabletki, wystapiło krwawienie, ale dosc
              skape (wczoraj pojawiło się kilka małych skrzepów krwi), mam bole po lewej
              stronie podbrzusza (jakby lewy jajnik), jestem bardzo osłabiona.
              Zastanawiam sie, czy ewnentualna ciaza na 100% wykluczona... i czy odstawic juz
              ten lek czy jeszcze wziasc?
              • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 10:28
                robiłaś test jak nie to może zrób po co się narażać
                • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 10:30
                  dwa juz robiłam, przed wzieciem tego hormonu...
                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 10:36
                    ale po wzięciu jeszcze nie robiłaś no ok. może nie warto dalej brać i szkodzić
                    sobie skoro dwa wcześniejsze wyszły na nie w każdym razie trzymaj się, ja też
                    wiem co to jest schiza
                    • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 10:38
                      przeczytaj co wcześniej pisałam ja miałam @ po ok. 10dniach, przesunęła mni się
                      owulacja to upał nie martw się to pogorszy sprawę a te drobinki krwi to dobry
                      znak ... jestem z Tobą 3maj się
                    • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 10:41
                      dzieki wielkie smile
                      Pewnie na wszelki wypadek zrobie jeszcze jeden test, zeby juz na 1000 % było
                      pewne...
                      Ach te scizy, straszne sa, u mnie po raz pierwszy az tak...
                      • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 10:44
                        robiłam wczorja test odwrotnie położyłam tester (do góry nogami) no i pokazuje
                        mi się kreska ... poczułam gorąco
                        • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 10:46
                          ale ciąży nie ma smile))))))
                          • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 10:49
                            smile
                            mam nadzieje, ze bede juz miała normalny okres, a po wszystkim zafunduje sobie
                            kompleksowe badania u gina. Na wszelki wypadek nie zaszkodza smile
                            • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 10:54
                              te badania w Twojej sytuacji to dobry pomysł a jeśli chodzi o patrzenie to ja
                              nie mam problemu lepiej szybciej od razu niż czekaćwychodzą zawsze neg. więc
                              potem jeszcze się wpatruję po godz. po kilku następnego dnia i uśmiecham się
                              • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 11:11
                                no tak.. dzis od rana znowu nie mam krwawienia... tylko ten bol na dole sad
                                • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 11:16
                                  sama nie wiem co ci poradzić chyba z tej desperacji wzięłabym jeszcze
                                  tabletkę ....
                                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 11:18
                                    a czy wiesz jak działa ten lek tzn. po ilu dniach ma wystąpić miesiączka???
                                    • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 11:19
                                      moze po 1 albo po 10, a ja mam od wczoraj takie plamienie bardziej niz okres..
                                      • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 11:27
                                        a powiedział Ci lekarz ile tych tabletek masz brać .. bo może poczekaj nie truj
                                        się ... jeszcze az "te drobinki krwi to dobry znak"
                                        • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 11:28
                                          no własnie tak, ze albo po 1 wystapi albo po 10..
                                          • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 11:36
                                            no to czekamy wink)
                                          • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 11:36
                                            nie ma dzidzię ale na @ wink
                                            • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 11:37
                                              oj nie "ma" tylko "na" sorry
                                              • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 11:54
                                                no czekamy...
                                                • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 11:56
                                                  A Ty juz masz @ i wszystko ok?
                                                  dla mnie najgorsze jest to, ze za 10 dni wylatuje zagranice i nijak tego juz
                                                  nie da sie odwołac.. sad
                                                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 11:59
                                                    tak okres spóźnił mi się 10 dni ale ja jeszcze 26dc nie miałam owulacji pewnie
                                                    ten upał no i stres wielki wielki (nie moge pozbyć się schizy może nie dorosłam
                                                    do seksu mam je od 3 miesięcy odkąd rozpoczęłam sypiać z moim, mam 25 latek)...
                                                    tabletek tego typu co ty nie brałam (test robiłam po okresie 6 dc bo miałam
                                                    schizy)
                                                  • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 12:31
                                                    rozumiem...
                                                    mam nadzieję, ze juz wszystko bedzie ok.

U mnie kiepsko. Brak jakiegokolwiek krwawienia, brzuch boli, a o nastroju
                                                    lepiej nie mowic sad
                                                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 12:32
                                                    nie matrw się !!! wiem łatwo mówić ale masz jeszcze ile dni 7 do tych 10dni no
                                                    więc głowa do góry
                                                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 12:34
                                                    to dopiero dwa dni a powiedziała Ci że "niedługo" więc dwa dni a nawet cztery
                                                    to właśnie to "niedługo" czekaj będzie oki
                                                  • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 13:52
                                                    no tak smile
                                                    Zła jestem dzis na wszystko i najchetniej wymordowałabym wszystkich wink
                                                    Moze to przez te proszki...
                                                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 14:03
                                                    wiem co czujesz wink najważniejsze żebyś nie była teraz sama (doświadczenie) bo
                                                    się zamęczysz myślami
                                                  • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 14:17
                                                    poki co jestem własnie sama...........
                                                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 14:20
                                                    ze mną hii hiih iii mi tez nie najlepiej facet wraca na weekend do domu pracuje
                                                    300km ode mnie i chce porozmawiać tzn. ODEJŚĆ ;-(
                                                  • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 14:32
                                                    moj tylko sie martwi czy wciazy przypadkiem nie jestem ..........
                                                  • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 14:34
                                                    nie wiem czy to normalne, ze jedn eg odnia mam krwawienie a drugiego wcaale...
                                                    nawet po tych prochach...

Wspołczuje Ci.......
                                                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 14:35
                                                    a mój nie jest pewny czy kocha nie chcę żeby odszedł wiem czuję że jest źle że
                                                    się sypiemy ale ja chciałabym to skleić a on "chyba" nie piszę chyba bo
                                                    powiedzial żebyśmy porozmawiali więc nie wiem czy to jest na polepszenie nas
                                                    czy na dowidzenia
                                                  • kwietniowe_cappuccino Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 14:38
                                                    hm...
                                                    dziewczyny a moze przejdziecie na priva?
                                                    wink
                                                  • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 14:38
                                                    Faktycznie, róznie to moze wrózyc
                                                    Mój sie bardzo przestraszył, ze tatusiem moze zostac...
                                                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 14:45
                                                    nie mów że koniec po prostu ZABEZPIECZENIE i byc razem dalej
                                                  • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 15:15
                                                    no nie wiem sad czas pokaze- jak to w zyciu
                                                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 15:22
                                                    u mnie ten czas co ma pokazać co dalej będzie jutro ;-( siedzę w pracy szef
                                                    wyszedł i chce mi się wyć no ale jak mam wyć w pracy
                                                  • kwietniowe_cappuccino Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 15:37
                                                    dziewczyny, idzcie na PRIV!
                                                  • lilith76 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 15:42
                                                    Przychylam się do przedmówczyni!!!
                                                    NA PRIV.
                                                  • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 15:45
                                                    zaraz i tak spadam sprzed kompa ale trollciu zapraszam na priva odezwe sie jak
                                                    tylko znajdę chwilkę (dziś wieczorkiem wychodzę ale może jakoś znajdę jakbyś
                                                    chciala pogadać) narka pozdrowienia dla lilith i kawuski kiss
                                                  • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 16:13
                                                    jasne, napisz na troll16@gazeta.pl
                                  • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 11:18
                                    Wziełam własnie.......
                        • troll16 Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 10:48
                          ojej, znam to, ja zamknełam oczy i nie chciałam w ogóle patrzec...
                          • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 11:39
                            śmy się rozgadały wink
    • helen_a Re: pomocy, ciąża? 04.08.06, 10:38
      Moje doświdczenia z początkiem ciazy sa dobre pomimo problemów...mam switnego
      lekarza prowadzącego, to dr Monika Gładkowkska , przyjmuje w Przychodni Babka
      Medica, jest rewelacyjna polecam ja w kazdym problemie 637-50-01
      • Gość: ja Re: pomocy, ciąża? IP: 213.77.51.* 04.08.06, 10:56
        a ta informacja po co nam tu nie chcemy takiej nie potrzebna nikt tu w ciąży
        nie jest wink
    • Gość: beta Re: pomocy, ciąża? IP: 80.50.88.* 06.08.06, 22:55
      Dziwi mnie Twoja postawa troll... z jednej strony sie martwisz a z drugiej
      postepujesz malo roztropnie. Nie masz przecież gwarancji, ze nie jestes w
      ciąży? Mimo to łykasz leki na wywołanie okresu- jeśli jednak to ciąża, wydalisz
      początek zycia do sedesu. Moja sąsiadka też zrobiła trzy testy ciązowe i wyszły
      negatywne, wymiotowała i wzdeło jej brzuch- lekarz przepisal jej leki na
      lambrie. Łykała, a o ciązy dowiedziała się będąc już na początku piątego
      miesiąca. Krwawienia miał jeszcze trzy bardzzo skape i była przekonana, ze to
      normalna miesiączka. Teraz odchodzi od zmyslów zastanawiając się, czy tymi
      lekami nie zrobiła krzywdy dziecku. Dla wyjaśnienia sytuacji wystarczyłoby
      badanie z krwi; dlaczego go po prostu nie zrobisz tylko tak ryzykujesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka