Dodaj do ulubionych

bezsenność długotrwała

IP: *.onecik.pl / *.onecik.pl 03.08.06, 13:08
Moim problemem, który bardzo dokucza mi w życiu , jest bezsenność. Towarzyszy
mi już 4 lata, z przerwami. Kiedyś stresowałam się prawdopodobnie
trudnościami dnia następnego- gdy miałam coś zaplanowane. Gdy nic mnie nie
czekało spałam "jak zabita". Od pół roku zacząłą sie koszmar - potrafię nie
spać 3- 4 noce pod rząd, lub śpię po 2 godziny. Brałam leki typu-
hydroksizina, piję herbatki ziołowe ale niewielki skutek. Fakt , ze w moim
życiu wiele ostatnio się działo, ale staram sie nie myśleć o tym co złe i
rozwiazywać problemy na bieżąco. Co robić by znów spać "jak zabita"?
Obserwuj wątek
    • Gość: finezja Re: bezsenność długotrwała IP: *.chello.pl 03.08.06, 14:57
      Wybrać się z problemem do lekarza, ta przypadłość trwa już zbyt długo i wymaga
      leczenia specjalisty do którego skierowanie wyda lekarz pierwszego kontaktu.
      • ida37 Re: bezsenność długotrwała 03.08.06, 15:22
        Koniecznie do psychiatry, bez żadnego skierowania oczywiście! pewnie zaleci
        jakiś antydepresant i coś nassenego, głowa do góry smile
    • Gość: sadforever Re: bezsenność długotrwała IP: *.icpnet.pl 03.08.06, 16:57
      Idź do lekarza jak najszybciej. Psychiatra będzie najlepszy - jak będzie
      sensowny nie będzie Cię faszerował lekami nasennymi, które nic nie dają. Moja
      mama też nie spała, okazało się, że ma silną depresję, szkoda, że okazało się
      za późno, że tak silną.
      • Gość: ida37 Re: bezsenność długotrwała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:10
        na pewno dostanie nassene doraźnie
        • nefretete8 Re: bezsenność długotrwała 03.08.06, 18:59
          W Warszawie jest Poradnia leczenia zaburzeń snu,poklikaj na google .pl
          i znajdziesz naperwno
    • Gość: sloneczko Re: bezsenność długotrwała IP: *.akanet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:31
      nie idz na razie do zadnego lekarza, mialam to samo, wyprobuj taka metode, ze
      jak polozysz sie do lozka to postaraj sie wymienic jak najwieksza liczbe
      rzeczy dotyczacych dzisijeszego dnia tak zebys moglapowiedziec sobie w myslach
      1. fajnie ze dzis.....
      2. fajnie ze.........
      znajdz w swoim dniu jak najwiecej pozytywow i rob tak kazdej nocy i skupiaja
      sie na tych dobrych rzeczach ktroe Ci sie przytrafily.
      Specjalisci zalecaja zeby wymienic kazdorazowo po 40 pozytowow hehe ale ja
      wymienialam tyle ile moglam do 40 nigdy nie doszlam jednak staralam sie zeby z
      kazdym dniem liczba ich byla wyzsza niz w poprzednim
      Kilka lat meczylam sie z bezsennoscia a to naprawde mi pomoglo i teraz od pol
      roku elagnacko sypiam smile
      • jadwiga_r Re Słoneczko 03.08.06, 23:08
        Ile godzin dziennie możesz spać?
        Co zrobić, aby nie wybudzać się w nocy i nie kończyć snu o godzinie 4.30.
        Nie ma znaczenia o której godzinie położę się spać.
        • Gość: sloneczko Re: Re Słoneczko IP: *.akanet / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:18
          Jadwigo Twoim problem jest najprawdopodobniej stres, tylko człowiek
          zestresowany budzi sie w nocy ( no chyba, żę jesteś już po 50 wtedy to raczej
          normalne ) Musisz się nauczyć odstresowywać i relaksować zwlaszcza wieoczrem
          Poszukaj w necie rożnych metod relaksacji albo zapisz się do grupy
          terapeutycznej
          • jadwiga_r Re: Re Słoneczko 04.08.06, 17:18
            Mam już 56 lat.
            Wybudzenia w nocy następowały dużo wcześniej, ale mogłam śmiało pospać do
            godziny 7.00.
            Teraz o godz.4.30 czuję się wyspana.
            Chcę pospać dłużej, chociaż do 6.00 godziny.
    • Gość: sloneczko Re: bezsenność długotrwała IP: *.akanet / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 16:56
      musze Cie zmartwic, ale wiekszosc ludzi w tym wieku czuje sie wyspana po nawet
      zaledwie 4 godzinach snu. Postaraj sie juz na 2 godz. przed polozeniem do lozka
      wyciszyc, nie ogladac filmow trzymajacych w napieciu, lepiej obejrzyc pogodna
      komedie lub przeczytac lekka ksiazke, posluchac wolnej muzyki, porozpieszczac
      sie troche, robic rzeczy ktore sprawiaj Ci przyjemnosc. Pzzydaloby sie przed
      tym wyciszeniem troche ruchu, uprawianie sportu minimum 3 razy w tygodniu nie
      tylko wplywa na cialo ale rowniez na dusze i samopoczucie. Wieczorny spacer
      potrafi zdzialac cuda smile a przed snem chociaz na 15 min otworz okno by
      przewietrzyc sypialnie, a teraz jest tak cieplo ze otawrte okno jest wskazane
      przez calo noc .
      zycze powodzenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka