Witam wszystkie Dziewczeta i Panie!
Od ok. 4,5 roku biore Minulet. Wszystko byloby dobrze, ale od roku, co jakis czas mam okresowe spadki libido. Niby nic takiego, ale same Panie wiecie jak to jest

Bylam dzis u mojej pani ginekolog (prywatna przychodnia z podpisana umowa z Kasa Chorych), ktora wypisala mi recepte na Harmonet. Wspomne jedynie, ze dosc dobrze toleruje Minulet. Zadnych wahan nastrojow (no moze troszke

), waga stoi w miejscu, cera tlusta była i jest-niestety taka moja uroda

, nie mam zbyt wielu ropnych wykwitow, ostatnio może troche wiecej przetłuszczają mi się wlosy-musze myc codziennie. Poza tym Minulet jest tanszy w porównaniu z Harmonetem, co przy zasobności studenckiej kieszeni ma niebagatelne znaczenie

Sama teraz nie wiem co mam zrobic!
Po pierwsze, czy doktor zrobila dobrze przepisujac mi te piguly bez uprzedniego skierowania mnie na badania (sama nie pamietam kiedy ostatni raz robilam proby watrobowe i okreslenie krzepliwosci krwi). Na moje pytanie o to powiedziala, ze te maja mniejsze dawki hormonow w porownaniu z Minuletem. Zgadza się (sprawdziłam porównując ulotki obydwu pigulek), ale niepokoi mnie ta beztroska! W koncu tu o moje zdrowie idzie! Ale nie chce wyjsc na panikare? Może rzeczywiście takie praktyki sa zbędne w momencie zmiany pigulek?
Po drugie, zastanawiaja mnie kompetencje p. doktor, ktora ani razu sama z wlasnej woli nie zbadala mi piersi przy okazji wizyty. Raz poprosiłam, to zbadala komentujac przy okazji, ze nie ma czasu na taka zabawe (ok. 10 min. na jedna pacjentke!).
Bardzo proszę o komentarze! Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzieczna. Tym bardziej, ze dzis biore ostatnia pigulke, a przy zmianie musze wziąć pierwsza pierwszego dnia krwawienia! (O ile zdecyduje się zmienic). Może ktoras z Was poleci mi dobrego lekarza we Wrocławiu? Tylko nie w prywatnym gabinecie!
Z gory serdecznie dziekuje!
Pozdrawiam
Magdalena