Dodaj do ulubionych

trudny problem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 13:00
Mam tak od końca lipca, zaczęło mnie szczypać i swędzieć w okolicach
intymnych. Na początku pomyślałam ze to jakieś odparzenie od upałów, ale nie
przeszło. Mam tak nadal i nie wiem co robić. Co to może być?
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: trudny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 17:15
      niesamowite... serio nie wiesz co robić? a znasz takie trudne słowo GINEKOLOG?
      • Gość: ja Re: trudny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 18:01
        no tak ale mam 16 lat, i nie jestem gotowa zeby iść do ginekologa
        • Gość: K Re: trudny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 18:06
          no cóż, w takim razie musisz poczekać z grzybicą, aż będziesz gotowa
          a ginekolog dziecięcy?
          • Gość: viki Re: trudny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 18:31
            jesli masz szesnascie lat i nie czujesz sie gotowa na wizyte u ginekologa dla
            doroslych kobiet wybierz sie do dziecięcego
            ale przemysle jeszcze swoją decyzję
            myslę ze jesli opowiesz ginekologowi o swoich obawiach nie będzie konieczne
            badanie Cie wewnątrz
            wystarczy ze ginekolog obejrzy to co na zewnątrz
            rodzaj i kolor sluzu, ewentualne wypryski
            czasem (sama tak mialam) lekarz po samym tylko wywiadzie bez badania przepisuje
            odpowiednie leki
            na pewno jednak nie mozesz tak tego zostawic
            grzybica sama nie zniknie, moze byc tylko gorzej, jak przejdzie w stan chroniczny
            jesli nadal masz obawy, sprobuj moze preparatow z apteki bez recepty
            tantum rosa-do irygacji i nasiadowek
            tabletki dopochwowe z propolisem (sprawdz czy nie jestes czasem na propolis
            uczulona)
            tabletki dopochwowe z nagietkiem
            sprobuj cos wybrac
            ale jesli nie przejdzie, pamietaj, koniecznie idz do lekarza
            pozdrawiamsmile
            • Gość: anka Re: trudny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 18:35
              No i właśnie, mamy dwie odpowiedzi K i viki. Po co wypowiada sie ta pierwsza?
              Nie wiadomo..
              • Gość: asiunia Re: trudny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:37
                boze dziewczyny, nastolatka ma problem a wy z takimi tekstami do niej? to ze
                moze isc do ginekologa to chyba ona sama wie, wiadomo ze pierwsza wizyta u
                ginekologa to wielka jedna niewiadoma, wy nie bylyscie w jej wieku? tylko jedna
                viki wykazala troche serca... co sie dzieje z tymi ludzmi... skoro nie macie
                zamiaru pisac nic konkretnego w odpowiedzi na post to chyba juz lepiej nic nie
                pisac prawda?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka