IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 03.09.06, 00:26
Niech ktos mi powie jak to mozliwe.Bedac jeszcze w Polsce chodzilam do
ginekologa i za kadzym razem mialam drozdzaki i idace za tym
lekarstwa,globulki i inne takie.To trwalo jakies 4 lata brania tabletek.Co
kilka miesiecy na wizycie okazywalo sie,ze drozdzaki sa i trzeba bylo leczyc.
Teraz mieszkam za granica,oprocz zmiany miejsca zamieszkania nic sie w moim
zyciu nie zmienilo.Dalej biore tabletki,mam tego samego partnera,te samo
intersywnasc wspolzycia,ten sam tryb zyca.A...bedac tu juz 3 lata NIDGY nie
uslyszalam od ginekologa(a chodze do dwoch roznych) tutaj,ze mam drozdzaki.
Ma robione wszystkie badania jak nalezy,plus usg na kazdej wizycie i o
zaniedbaniu czy przeoczeniu nie ma mowy.Wiec co...wyleczylam sie...nie sadze
(taka sama konsystencja sluzu,wszystko identyko).
Obserwuj wątek
    • maialina1 Re: Dziwne 03.09.06, 00:32
      A nie mozesz pogodzic sie z tym ze wyzdrowialas? smile
    • Gość: Majka Re: Dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 00:34
      A to co ty za każdym pójsciem do ginekologa robiłas posiew?? Przeciez aby
      stwierdzić że się ma drożdzaki to trzeba zrobić badania, chyba gołym okiem tego
      nie widac. Jak nie miałaś upławów to po diabła się leczyć, pewną ilość flory
      bakteryjnej ma każada zdrowa kobieta.
      • netty2 Re: Dziwne 03.09.06, 00:47
        Majko,ja na sile leczyc sie nie chcialam.A po to mamy lekarzy i oni po to robia
        te 6 lat studiow i jeszcze pare ladnych lat po,zeby im mozna bylo zaufac.
        Ja nic na sile,objawow tez specjalnych nie mialam (nie bylo uplawow,tylko
        troche wieksza wilgotnosc).Posiew zrobilam raz i drozdzaki wyszly,po kilku
        miesiacah znow wrocily,z potem za granica w badaniu nie wyszly.
        Wiec co...stal sie cud,czy...ktos tutaj byl nadgorliwy ?
        • Gość: elka wcale nie dziwne IP: *.toya.net.pl 03.09.06, 07:32
          Z wieloma infekcjami nasz organizm sobie dobrze radzi, wystarczy czasmi np jeść
          mniej słodyczy zeby grzybice pojawiałay się rzadziej. Może po prostu zmiana
          miejsca zamieszkania spowodowała że odżywiasz sie inaczej, że zaczęlaś używać
          kosmetyków innych firm, które mniej drażnią śluzówkę, a przez to zmniejsza sie
          ryzyko infekcji, może woda, której teraz używasz jest czystsza, tych moze mogą
          być dziesiątki. Na mój gust szukasz dziury w całym, jeżeli teraz jest ok, to
          sie ciesz, a nie zastanawiaj się nad każdą przebytą grzybicą. Wyluzuj i nie
          twórz teorii spiskowej, że poprzedni lekarz cię oszukiwał.
          • Gość: ewqa Re: wcale nie dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:17
            Dokladnie tak bylo jak napisala Elka. Lekarze w Polsce,nie wszyscy oczywiscie
            to oszusci,ktorzy nie potrafia leczyc. Sam posiew w przypadku infekcji to
            jeszcze nie wszystko,musi byc polaczony z czystoscia. Patrzac na dwa badania
            jednoczesnie mozna powiedziec,czy jest jakis stan zapalny. I jeszcze
            jedno,jezeli nawet byly te drozdzaki to nie powinien lekarz nic leczyc jak nie
            bylo objawow. Po drugie jest jakis procent kobiet,ktore maja ich wiecej w
            pochwie niz przewiduje norma i nie jest to powodem do leczenia o ile nie ma
            objawow.
          • Gość: marynia Re: wcale nie dziwne IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 03.09.06, 13:38
            Ok ok.Ja za nic w swiecie nie mowie,ze polscy lekarze sa gorsi.Wrecz
            przeciwnie,uwazam,ze sa o wiele lepsi niz zagraniczni (pod warunkiem,ze nie
            licza tylko na kase-leczylam sie TYLKO w panstwowych gabinetach).
            Ja zadaje sobie tylko pytanie jak to mozliwe.Jesli to wplyw zmiany srodowiska
            [bo o zmianie sposobu odzywiania polemizowalaby-ciagle duzo slodyczy smile],to
            bardzo dobrze.
            Fakt,ze lepiej zdac sobie sprawe,ze sie tego swinsta pozbylam ,co nie zmienia
            faktu,ze mozna sobie zadawac pytanie "czemu sie tak stalo?".
            Nie szukam dziury w calym,zastaniam sie tylko [a dzieki takim przemysleniom
            wiele z kobiet zdalo sobie sprawe ze ma beznadziejnego lekarza,nie?].
            Pozdrawiam
    • takasobiekobietka Re: Dziwne 03.09.06, 13:05
      Zmiana srodowiska moze miec wplyw,ze sie ich pozbylas...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka