ciociajadzia1 26.09.06, 11:38 Dziewczyny jestem 3 tygodnie po porodzie i ciągle czuje sie słabo, kręci mi sie w głowie itp...Powiedzcie jakie witaminy sobie kupic zebym doszła do siebie jak najszybciej...?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucerka Re: jakie witaminy?? 26.09.06, 12:06 Zawsze odradzam chemie. Jesc duzo owocow i warzyw, pic soki i jesli nie minie to isc do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
wekonikak Re: jakie witaminy?? 26.09.06, 12:52 ja odobnie jak w ciazy lykam Feminatal. I jestem zadowolona .przestaly mi wypadac wlosy (przed ciaza mialam z tym problem)i czuje sie zdrowo oczywiscie owoce i warzywa tez polecam ale przeciez nie zawsze zje sie tyle ile potrzeba.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slodziutka23101 Re: jakie witaminy?? 26.09.06, 16:43 jak karmisz piersia to tylko mozesz brac witaminy dla osob w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
monikzy Re: jakie witaminy?? 26.09.06, 19:48 polecam falvit, nie jest drogi a ma wszystkie witaminy i jest przeznaczony dla kobiet karmiących. A z owocami i warzywami trzeba przecież uważać jak się karmi . Odpowiedz Link Zgłoś
ulfa Re: jakie witaminy?? 26.09.06, 19:53 Ja biorę to samo co w ciąży tj. Falvit, Prenatal i Maternę (oczywiście nie wszystko na raz). Dodatkowo łykam wapno Odpowiedz Link Zgłoś
mamaagaforever Re: jakie witaminy?? 26.09.06, 20:21 w ciąży brałam elevit-porównywałam z innymi i wypada lepiej pod względem ilości witamin.lekarz powiedziała,że nie powinno się zmieniac witamin na czas karmienia i brać te co w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
ada1122 Re: jakie witaminy?? 27.09.06, 11:07 Witam, lepiej odwiedz lekarza.. zdaje sobie sprawe ze z trzy tygodniowym dzieciątkiem to bedzie cięzko.. albo zbadaj sobie sama prywatnie morfologie, przemeczenie, brak snu robi swoje, ale sprawdz czy nie masz anemii, ja musiałam przyjmowac zelazo(przepisane przez gina, dla mam karmiacych) przez miesiąc.. same witaminy (prenatal) nie wystarczyły. Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do sił.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiw75 Re: jakie witaminy?? 27.09.06, 12:16 Kochana! Na pewno nie ma sensu wydawać pienniądze na witaminy pochodzenia chemicznego, bo i tak nie wchłania ich organizm... Zażywaj tran (dostępny w kapsułkach i w płynie). Jeśli chodzi o minerały, to w dobrej aptece mów, że zależy Ci na preparatach naturalnego pochodzenia, ponieważ takie się już dostanie. Na pewno potrzebujesz wapnia, magnezu, potasu, żelaza. Pija nerbaty ziołowe, które bogate są w minerały. Odpowiedz Link Zgłoś