Dodaj do ulubionych

test ciążowy - czy też przez to przeżyłyście?

31.03.03, 12:15
Czesc mam pytanie,
czy zrobienie testu - Quick View 11 dni po owulacji może dać wynik
niemiarodajny. Tzn. mi wyszedł negatywny. Bardzo chciałabym być w ciąży i
teraz nie wiem czy ten negat. wynik to już sprawa przesądzona czy też może
jest jeszcze szansa? Czy powinnam jeszcze powtórzyć test czy już i tak nic z
tego nie będzie? Proszę o odpowiedź.
Czy któraś z Was robiła ten test zaraz przed spodziewanym terminem miesiączki
i wyszedł negat. a po paru dniach pozytywnie?

p.s.
zależy mi na pewności również z tego względu, że muszę zacząć brać
Metforminę, a jej nie można stosować w ciąży.
Obserwuj wątek
    • breskva Re: test ciążowy - czy też przez to przeżyłyście? 31.03.03, 12:36
      za wzgledu na to ze implantacja nastepuje 6-12 dni po zaplodnieniu, mozesz byc
      w ciazy i miec negatywny wynik. Ja robilam 22 dc i wyszedl negatywny, a 24 dc
      juz pozytywny smile))) najlepiej zrob badanie bhcg z krwi. Na Twoim miejscu do
      wyjasnienia sprawy nie bralabym tego leku.
      pozdrawiam i zycze drugie kreseczki!
    • so-nia Re: test ciążowy - czy też przez to przeżyłyście? 31.03.03, 13:23
      Oglądałam sobie wykresy ciążowe na www.fertilityfriend.com i na niektórych były
      zaznaczone testy ciążowe negatywne, a po dwóch - trzech dniach już pozytywne.
      Znam też dwa przypadki, w których pierwszy test w dniu spodziewanej miesiączki
      nic nie wykazał, a następny był pozytywny i to była ciążasmile Czego i Tobie (i
      sobiesmile życzęsmile Niedługo też będę robiła test i już się nie mogę doczekać, ale
      z drugiej strony strasznie boję się rozczarowania.
      • andzia28 do so-ni 31.03.03, 13:58
        so-nia napisała:

"www.fertilityfriend.com "

czesc So-nia,
        o co chodzi w tych wykresach i gdzie jest ten z testami ciązowymi - dzięki za
        odp., bo już któryś raz spotykam się z ta stroną.
        • so-nia Re: do so-ni 31.03.03, 14:36
          Andzia, najogólniej rzecz ujmując, to jest strona, na której wyrysowujesz swój
          wykres temperaturowy + inne objawy płodności i system szacuje, kiedy była
          owulacja, kiedy jest okres płodny, a kiedy niepłodny. Codziennie wpisuje się
          wszystkie dane - podstawową temp. ciała, położenie i twardość szyjki macicy,
          rodzaj śluzu itp. Na podstawie tych danych z co najmniej dwóch cyklów program
          analizuje sytuację i prognozuje, kiedy kochać się, aby było to brzemienne w
          skutkismile Jest to strona tylko w języku angielskim, do wszystkich opcji ma się
          dostęp przez 30 dni od zalogowania - potem trzeba płacić albo korzystać z
          wersji zubożonej (bez interpretacji i porad). Bardzo szczegółowy przewodnik,
          jak korzystać z tej stronki jest na www.starania.gery.pl, zajrzyj tam, a
          wszystko stanie się jasnesmile

Jeśli jest się zalogowanym na FF, można przeglądać wykresy udostępnione przez
          inne dziewczyny, sortując je wg różnych kryteriów (bez logowania chyba nie
          można sortować, ale nie jestem pewna). Tam właśnie oglądałam wykresy
          temperatury w cyklach, które okazały się cyklami ciążowymi. Na nich dziewczyny
          zaznaczają też dzień wykonania testu ciążowego i jego wynik (+ lub -). I stąd
          wiem, że niektórym zdarza się tak, że w dniu spodziewanej miesiączki test
          wychodzi ujemny, a dwa dni później dodatnismile
          Polecam obie strony (starania i FF).
          Pozdroweniasmile
          Sonia
    • kasiapro1 Re: test ciążowy - czy też przez to przeżyłyście? 31.03.03, 19:13
      Robilam test w 42 dni po pierwszej miesiaczce.Poniewaz po odstawieniu pigolek
      moje cykle byly az tak dlugie,to nawet nie mogalm obliczyc dni plodnych.
      Staralismy sie wedle zasady 12 dni po okresie i ta az do nastepnego razu-nic.
      W koncu jak zrobilam test to jedna kreska byla niebieska a druga jakas
      taka ,niewyrazna.Na sile mozna by powiedziec ze widoczna.Powtorzylam test
      drugi raz i znow to samo.Poszlam do lekarza na usg dopochwowe i wyszlo ze
      miesiac ciazy juz za mna!Bardzo sie oczywiscie ucieszylam,ale miesiac zylam w
      nieswiadomosci.
      Zycze kreseczek
    • olivia101 Re: test ciążowy - czy też przez to przeżyłyście? 31.03.03, 19:27
      Jak juz moze przeczytalas, mi test wyszedl pozytywnie jeszcze dzien przed
      spodziewana miesiaczka. Trzymam za Ciebie kciuki!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka