justys_55 02.12.06, 16:07 Mam 40 lat, od pół roku puchną mi powieki i robią sie duże "worki" pod oczami. Wyniki mam w normie. Czy ktoś miał podobny problem i jak temu zaradzil? prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j2334 Re: Opuchnięte powieki 02.12.06, 17:06 ja tez czesto mam opuchniete powieki.Ale w moim przypadku to jest na pdlozu alergicznym.Czasem sie zapomne i dotkne powieki ,tak odruchowo,po zetknieciu z alergenem.To akurat u mnie.a u Ciebie ,rzeczywwiscie moze powinnas zrobic ogolne badanie moczu? .A moze poprostu ,taka uroda? .Ja latek mam troche wiecej od Ciebie.W tym wieku ,to juz rozne chorobska daja znac o sobie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justys_55 Re: Opuchnięte powieki 02.12.06, 19:01 Robilam badania, moczu tez i wszystko jest w normie, watpie, zeby taka byla moja uroda, gdyz moja mama nic takiego nie miala, nie wiem jak temu zaradzic, stosowalam juz różne kremy, te ze swietlikiem włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: Opuchnięte powieki 02.12.06, 19:20 Jeszcze mi sie przypomnialo.ze przyczyna moze byc niedoczynnosc tarczycy,stosowanie pigulek antykoncepcyjnych tez ma czesto taki wplyw.jezeli te mozliwosci wykluczasz,to chyba pora udac sie do dobrej kosmetyczki.Moze nieodpowiednoi stosowalas jakies kremy? Powinna cos zaradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
twojahanus Re: Opuchnięte powieki 03.12.06, 12:15 Jako kosmetolog powiem Ci ze przyczyn moze być wiele, po pierwsze brak snu, zmęczenie, zrób badania hormonalne, sparwdź jak się ma Twoje nerki i wątroba (szczególnie opuchnięte dolne powieki), czy nie masz zastoi limfatycznych. Jeśli masz sińce mogą byc pochodzenia barwnikowego- hoirmony lub naczynka. Na obrzeki stosuj okłady z rozmarynu, kwiat lipy, bluszcza i skrzypu. U dobrych kosmetyczek zrobią Ci masaż limfatyczny. zyczę zdrowia i błysku w oku Odpowiedz Link Zgłoś