Dodaj do ulubionych

skurcze nóg!!

04.12.06, 23:37
dokladnie lydek i stop, dostaje ich nagle i sa okropnie bolesne, podejrzewam,
ze jest to spowodowane niedoborem witamin, ale jakich?? wiecie moze, brak
ktorych witamin odpowiada za taki stan?? a moze to cos innego wplywa na skurcze?
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: skurcze nóg!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 23:39
      magnez i potas
      • aga55jaga Re: skurcze nóg!! 04.12.06, 23:52
        dokładnie - z potasem nie przesadzaj, ale magnez jak najbardziej wskazany.
        Magnez podaje się też standardowo kobietom ciężarnym przy dolegliwościach
        skurczowych mięśni, także jest to rada sprawdzona. Pani mgr w aptece dobierze ci
        odpowiedni środek. Aha pamiętaj, że kawa wypłukuje magnez z organizmu.
    • j2334 Re: skurcze nóg!! 04.12.06, 23:50
      Kup sobie w aptece Aspargin ,dostepny bez recepty.To polaczenie potasu z
      magnezem w bezpiecznej dawce.Powinno pomoc.
      • etolia Re: skurcze nóg!! 04.12.06, 23:59
        dziekuje bardzo za tak szybkie odpowiedzi, jutro kupuje asparginsmile niech pomoze,
        bo juz nie wytrzymuje, skurcze szczegolnie "napadaja" mnie w nocysad
        a orientujecie sie w jakich produktach zawarty jest magnez i potas?? wiem, ze
        potas chyba w ziemniakach, ale ja ich nie jem...chcialabym zmienic swoja diete,
        zeby dostarczac organizmowi wiele skladnikow odzywczych, witamin i mineralow,
        ale nie wiem jak to zrobic, nie znam sie na tych sprawach, a nie mam tez czasu
        by grzebac w necie albo pojsc z tym do lekarza

dlatego jesli mozecie, to pomozcie!smile pozdrawiam i milej nocy
        • Gość: ola Re: skurcze nóg!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 00:05
          nie masz czasu, żeby grzebać w necie? czyli my mamy szukać linków i wstukiwac
          odpowiedzi, a ty idziesz spać? użycie wyszukiwarki zajmuje minutę
          każdy by tak chciał
          www.akupresura.akcjasos.pl/magnez.html
          • Gość: grzybnia Re: skurcze nóg!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 08:55
            Czy bierzesz może tabletki anty? U mnie okropne skurcze mięśni były właśnie
            skutkiem ubocznym tabletek, były zmieniane, reagowałam tak na każde. Po
            odstawieniu przeszło jak ręką odjął. Dodam, że łykałam i magnez i potas - zero
            poprawy.
            • nioma Re: skurcze nóg!! 05.12.06, 14:30
              pij duzo soku pomidorowego
              kiedy lapie skurcz jak lezysz staraj sie z calej sily napiac noge w ten spodob
              ze w pozycji wyprostowanej ciagniesz palce w kierunku kolana
              to najszybciej pomaga
              metoda stosowana m in u sportowcow
              • Gość: mysza_04 Re: skurcze nóg!! IP: *.augustow.mm.pl 06.12.06, 10:55
                a co moze byc w sytuacji kiedy potas jest dobry ,lykanie magnezu nie pomaga .Co
                moze byc przyczyna conocnych skurczy lydek?
                • Gość: bera Re: skurcze nóg!! IP: *.kosson.com 06.12.06, 12:44
                  Zakrzepica,żylaki,choroba krążenia,itp. Na pewno powinnaś skonsultować się z
                  lekarzem i odstawić tabletki hormonalne jeśli takowe bierzesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka