Gość: anielka IP: *.btc-net.bg 07.12.06, 11:31 aktualnie przebywam za granica, wczoraj kupilam tantum rosa w saszetkach, niestey ulotka jest w jeyku ktorego nie rozumiem, czy ktoras z Was moglaby mi napisac w jaki sposob stosowac TR?? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: tantum rosa, prosba o pomoc 07.12.06, 11:43 Saszetkę rozpuszczasz w ciepłej wodzie (pewnie lepie w przegotowanej), nie pamiętam proporcji - chyba saszetka na 0.5 litra. Potem podmywasz się lub robisz irygację (jeśli masz irygator). Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: tantum rosa, prosba o pomoc 07.12.06, 12:01 www.tantumrosa.pl/info-informacja.html 3. Jak stosować lek Tantum Rosa. Zawartość jednej saszetki rozpuścić w 0,5-1 litrze przegotowanej wody. W połogu: zewnętrznie do przemywania krocza od 1 do 2 razy na dobę. W pozostałych wskazaniach: płukać pochwę roztworem od 1 do 2 razy na dobę, o ile lekarz nie zaleci inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
lacoste6 Re: tantum rosa, prosba o pomoc 11.12.06, 09:41 nie jestem pewna czy napewno można to stosowac 1-2 razy na dobe, nie mówie że nie ale czy to przypadkiem nie zaczesto(chodzi mi o dopochwowe stosowanie)?? musisz pamietac ze jest to lekarstwo a nie kosmetyk i w przypadku złego stosowania mozesz narobic sobie niezłego bajzlu niszczac naturalna flore bakteryjna pochwy,co doprowadzi do zupełnie przeciwnego zamiaru i bedziesz podatna na najmniejsze infekcje,mi lekarz zalecił zebym razem z tantum rosa stosowała lactovaginal to kapsułki dopochwowe które zawieraja zywe paleczki kwasu mlekowego z rodzaju lactobacillus które powinny byc dominujacym składnikiem flory bakteryjnej pochwy.stosujac tantum... dopochwowo wyjaławiasz pochwe=równiez te bakterie które sa ci potrzebne. pozdrawiam i zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mka Re: tantum rosa, prosba o pomoc IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 11.12.06, 10:44 to nie tylko po podmywania to przewaznie stosuje sie plukania pochwy trezba kupic sobie irygator do niego lwewa sie roztwor tantum rosy a pozniej wklada sie do pochwy i robi sie plukanie bo smao podmywanie nic nie da jesli stan zapaklny jest bardziej rozwiniety trzeba ingreowac wewnatrz pochwy Odpowiedz Link Zgłoś