Dodaj do ulubionych

Novynette- pierwsze opakowanie

27.12.06, 12:08
Pytanie do bioracych Novynette. Po jakim czasie mialyscie 100% pewnosc
zabezpieczenia i zniknely Wasze obawy przed zajsciem w ciaze?

To moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i zarazem pierwsze opakowanie. Dzis
wieczorem wezme 7 tabletke. Mam pewne watpliwosci czy bede juz dobrze
zabezpieczona?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Novynette- pierwsze opakowanie 27.12.06, 12:11
      Zabezpieczona jestes od pierwszej pigułki. A u wielu pewność nigdy nie
      nadchodzi i latami dorzucaja jeszcze do zestawu chociazby prezerwatywe. Oraz
      maja co miesiąć ataki schizy
      • Gość: Magda Re: Novynette- pierwsze opakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 15:30
        Ja zazywalam te tabletki przez rok teraz wlasnie robie sobie od nich przerwe,
        bo tylam po nich niemilosiernie;/ tzn moze nie tylam po samych tabletkach, ale
        zwiekszaly moj i tak z natury niemaly apetytwink
        Ale zabezpieczoan jestes od pierwszej tabletki. I badz pewna - przy ich
        wlasciwym uzytkowaniu w ciaze nie zajdziesz. Ja jestem na to zywym dowodem wink
        pozdrawiam.
        • Gość: martyna` Re: Novynette- pierwsze opakowanie IP: 80.48.122.* 27.12.06, 16:10
          Po novynette nigdy nie mialam pewnosci, bralam je przez 3 m-ce. Pozniej
          przestalam bo mialam plamienia.
          • Gość: LM Re: Novynette- pierwsze opakowanie IP: 213.17.164.* 27.12.06, 16:18
            Ja myślę, że niezależnie od zabezpieczeń, jeśli para podejmuje współżycie, to
            powinna wiedzieć, co będzie, jeśli jednak partnerka zajdzie w ciążę. Nie ma
            środków zabezpieczających w 100%.
            Jeśli ktoś naprawdę panicznie boi się zajścia w ciążę, to znaczy że zwyczajnie
            nie dorósł do współżycia.
            • Gość: gośc Re: Novynette- pierwsze opakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 16:21
              >jeśli ktoś naprawde panicznie boi sie zajścia w ciąże, to znaczy że zwyczajnie
              nie dorósł do współżycia > co to za brednie!!!
              • madi_luki Re: Novynette- pierwsze opakowanie 27.12.06, 16:30
                Rozumiem ten lęk... Ja biorę teraz pierwsze opakowanie Novynette, wcześniej
                brałam Diane 35. Nie mam w pełni zaufania do tych tabletek... Nie wiem dlaczego...
                • Gość: gośc Re: Novynette- pierwsze opakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:15
                  tak naprawde na żadnych tabletkach nie ma 100procent i zawsze kobieta będzie się
                  bała żeby nie zajść w ciąże
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka