Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja przed 50- tką

IP: *.citysat.com.pl 06.01.07, 15:51
Witam! Mam 50 latek i od roku kochamy sie z mezem juz bez
zabezpieczenia...okres juz mam własciwie nie regularny- ale czy istnieje
mozliwosc że "wpadniemy" czy ciaza juz nie grozi w tym wieku?
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Antykoncepcja przed 50- tką 06.01.07, 15:57
      wszystko zalezy od tego czy wystepuja jeszcze owulacje.
      • Gość: anitka50 Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.citysat.com.pl 06.01.07, 17:26
        Byłam u ginekologa- robił mi usg i jak to określił że " jajniki juz mam
        pokurczone" no to chyba ciąza mi nie grozi - jak myslicie>?
        • anula36 Re: Antykoncepcja przed 50- tką 06.01.07, 17:33
          nie wydaje ci sie ze najlepiej wie tenze ginekolog i najsensowniej byloby jego zapytac??
    • Gość: natalia. Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:57
      latek?
      ciąża grozi zawsze, chyba że masz już za sobą klimakterium
      ale to chyba ty lepiej wiesz niż my, co oznacza "WŁAŚCIWIE NIEREGULARNY'
      • Gość: anitka50 Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.citysat.com.pl 06.01.07, 17:21
        Nieregularny tzn. ze czasem juz mam tylko jakies plamienia a czasem to wogóle
        nie mam nic tylko brzuch mnie boli- a zdarza sie to włąsnie mniej wiecej co 29-
        30 dni
    • Gość: kika Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.acn.waw.pl 06.01.07, 17:18
      zbadaj sobie FSH jak wysokie to znaczy,ze wygasła czynność jajników
      • Gość: anitka50 Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.citysat.com.pl 06.01.07, 17:22
        A czy to sie robi w jakims dniu okresu czy obojetne kiedy?
      • zerozdziwien Re: Antykoncepcja przed 50- tką 06.01.07, 18:10
        zbadaj 3-5 dzień cyklu
    • Gość: ola Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 17:35
      a nie sądzisz, że najłatwiej pójść do ginekologa i zadać mu pytanie proste jak
      budowa cepa?
      • Gość: anitka50 Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.citysat.com.pl 06.01.07, 17:37
        To chyba jakis marny ten mój gin bo własnie nie udzielił mi jednoznacznej
        odpowiedzi dlatego tutaj sobie napisałam to pytanie
        • anula36 Re: Antykoncepcja przed 50- tką 06.01.07, 17:46
          nie chcial placic ewentualnych alimentowwink
          ja bym nie ryzykowala, albo faktycznie zrobila badania na poziom hormow i ew wtedy.
    • Gość: erta Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.chello.pl 06.01.07, 20:20
      Ciekawa jestem jaki wymiar mają pokurczone jajniki? Napisał ci lekarz po usg?
      Zdolność do zajścia w ciążę nie zależy od wielkości jajników tylko od tego czy
      one produkują jajeczka.
      • Gość: anitka50 Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.citysat.com.pl 06.01.07, 20:34
        mówiłam mojemu ginowi zeby mi dał skierowanie na badania hormonów- no to on mówi
        ze nie bo okres mam nieregularny wiec jak trafic ten 3 czy 5 dzien jak mi to
        ktos napisał , ale powiedział mi ze ciaza w moim wieku raczej niemozliwa - no to
        już sama nie wiem !
        • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja przed 50- tką 06.01.07, 20:38
          "Raczej" to zmien lekarza, bo mnie diagnozy w stylu "raczej" nie przekonują
          polecam forum dobrych ginekologow
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
        • Gość: erta Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.chello.pl 06.01.07, 22:20
          "Raczej" to znaczy,że nie wyklucza się ciąży w twoim wieku. Czy słyszałaś o
          macierzyństwie 68letniej Hiszpanki, która urodziła bliźnięta?
          Antykoncepcję zaleca się stosować do roku po menopauzie!
          Tylko kto wie jak to policzyć?smile
          • la_veuve_noire Re: Antykoncepcja przed 50- tką 06.01.07, 22:56
            A co trudnego miałoby być w tych obliczeniach?
          • Gość: anitka50 Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.citysat.com.pl 06.01.07, 23:59
            No ale chyba nie sadzisz ze to była naturalna ciąża- to to juz by usiał być
            naprawde cud!
          • Gość: Savon de Marseille Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.dyn.iinet.net.au 07.01.07, 04:40
            Mysle, ze z ta od blizniakow Hiszpanka to dosc kiepski przyklad.
            Jak mozna sie latwo domyslic jaja nie byly jej. To po pierwsze.
            Cudze jaja zaplodniono in vitro. To po drugie.

www.msnbc.msn.com/id/16417066/
            Niemniej jednak i w wieku lat 55 wpadka moze sie zdazyc.
            Ten ginekolog to pewno jeden z tych niedouczonych co strasza kobiety nadzerkami i rakiem.
            Moze poszukaj jakiegos bardziej swiatlego, takiego co sie doksztalaca na biezaco?
    • Gość: Majka Oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 10:27
      Uważaj bo zdarzaja sie takie wpadki w okresie menopauzy, kobieta myśli że nie ma
      owulacji a tu niespodzianka.
      • jadwiga_r Re: Oczywiście 07.01.07, 10:32
        Słyszałam od kobiety, której lekarz ginekolog powiedział, że po ostatniej
        miesiączce, jajniki jeszcze są aktywne do około trzech lat.
        Nie wiem ile w tym prawdy, czy dobrze ona zrozumiała lekarza.
    • Gość: starucha Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 10:32
      Gość portalu: anitka50 napisał(a):

> Witam! Mam 50 latek i od roku kochamy sie z mezem juz bez
      > zabezpieczenia...okres juz mam własciwie nie regularny- ale czy istnieje
      > mozliwosc że "wpadniemy" czy ciaza juz nie grozi w tym wieku?

STARA ROPUCHO nie trolluj
      • Gość: ASIA Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.tczew.net.pl 07.01.07, 11:09
        > STARA ROPUCHO nie trolluj????????????????????????????

Co za głupi tekst.
      • genovefa Re: Antykoncepcja przed 50- tką 07.01.07, 11:54
        Gość portalu: starucha napisał(a):

> STARA ROPUCHO nie trolluj

to ty spieprzaj trollu parszywy
        • Gość: Kimi Re: Antykoncepcja przed 50- tką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:57
          Znam kobietę, która od roku nie miesiączkowała i nie zabezpiaczała się, no i w
          wieku 49 lat zaszła w ciążę - usunęła. Lepiej uważaj.
          • anula36 wyszparane na portalu onet.pl 08.01.07, 15:02
            Dramatyczne zmiany zaobserwowano w starszych grupach wiekowych. W USA odsetek kobiet rodzących pierwszy raz między 35. a 39. rokiem życia wzrósł w latach 1991-2001 o 36 procent. W grupie wiekowej 40-44 lata wzrost ten wyniósł aż 70 procent. W 2002 roku kobiety pomiędzy 50. a 54. rokiem życia urodziły 263 dzieci – pierwszych, lub kolejnych. Czy można opóźnić urodzenie dziecka jeszcze bardziej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka