Dodaj do ulubionych

Zator mleczny POMOCY

31.01.07, 22:11
sorry bo moze juz byl taki watek ale nie mam sil pisac.Zrobil mi sie zator
mleczny w jednej piersi dostalam antybiotyk i lek na zanik laktacji kazali
masowac rozgrzewa itd i sciagac tylko ze nic z tej piersi nie chce zejsc
nawet kropla bol straszny.Moze ktoras z was mila podobny problem!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Zator mleczny POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:13
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570
      • kasi3k1 Re: Zator mleczny POMOCY 31.01.07, 22:27
        na tym forum cc polecilas nic mi nie pomogli.
        • aga55jaga Re: Zator mleczny POMOCY 31.01.07, 22:52
          nie odstawiaj! Nie przyjmuj bromergonu tylko przystawiaj dziecko do chorej
          piersi jak najczęściej. Rozumiem twój ból, napewno masz gorączkę, ale to
          normalne przy zapaleniu piersi. Większość mam karmiących przez to przechodziła.
          Ja z 6 razy przy dwójce dzieci.
          Pierś może być czerwona, bolesna i gorąca. Jutro w miejscu zapalenia może
          pojawić się różowoczerwona plama. Jeżeli przez 24 h gorączka nie spadnie wtedy
          antybiotyk, ale nie bromergon.
          • Gość: mela Re: Zator mleczny POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 23:05
            Rozgrzewaj,masuj i przystawiaj jak najczęściej dziecko.I musi przejść.Najlepiej
            ściągnie dziecko
    • joisana Re: Zator mleczny POMOCY 01.02.07, 09:41
      W pomocnych linkach u góry strony znajdziesz namiary na forum "Karmienie
      piersią". Z doświadczeń znajomych zaś radze poprosić o masaż doświadczoną
      położną.
      • venus22 Re: Zator mleczny POMOCY 01.02.07, 11:06
        mam nadzieje ze nie jest za pozno. nie bierz jeszcze leku na zanik laktacji ale
        wez antybiotyk i koniecznie, o ile jeszcze tego nie zrobilas, zdobadz porzadna
        maszyne do sciagania pokarmu, taka mocna jak nie przymierzajac dla krow.
        te ze sklepu prawdopodobnie nie maja takiej mocy ale nie wiem gdzie taka mocna
        mozna w Polsce dostac bo tu nie mieszkam- i powinnas uratowac pokarm.. sciagac
        trzeba jak najczesciej. potem sie unormuje.

Venus
        • Gość: blurp Re: Zator mleczny POMOCY IP: *.jmdi.pl 01.02.07, 15:38
          wejdź na forum karmienie piersią forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570 tam jest pani ekspert i na górze tamtego forum jest do niej nr telefonu - zadzwoń i ię dopytaj - to pomocna babka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka