IP: *.rzeszow.mm.pl 01.02.07, 19:28
Czy ktos moze mial takie objawy i moze mi powedziec co moze byc przyczyna
takiego stanu i co moze mi pomoc? mianowicie z dnia na dzien zaczela mnie
potwornie swedziec skora na twarzy i na rekach i wyskiwaly takie male krostki
podskorne. Oprocz swedzenia mam katar i swedza mnie oczy
Obserwuj wątek
    • j2334 Re: alergia? 01.02.07, 19:38
      Wyglada to na typowa alergie ,tylko na co? Na to musisz znalezc sama
      odpowiedz.Przeanalizuj dokladnie co nowego uzywalas z kosmetykow ,chemi ,co
      ewentualnie moglo sie przyczynic do tego stanu rzeczy.Czesto samrmu trudno
      znalezc przyczyne,a czasem jest ona w zasiegu reki.Najprosciej byloby zrobic
      testy alergiczne ,ale musisz sie liczyc z dlugimi terminami.
      Czy jest lepiej po zazyciu wapna?
      Tak ,czy owak proponuje wizyte u dermatologa,moze da Ci skierowanie na testy.
      • Gość: maiwa Re: alergia? IP: 80.48.142.* 01.02.07, 20:08
        to alergia na 100% narazie pij wapno-3razy dziennie,wez ZYRTEK! JAK NIE USTAPI
        TO IDZ DO LEKARZA! pewnie od proszku,od zanieczyszczenia,moze kurzu? pomysl co
        mogło byc przyczynai to wyeliminuj z otoczenia-podziel sie spostrzezeniami!ok?
        • kajaja2 Re: alergia? 01.02.07, 22:00
          roztocza maja wspaniala pogode na ro9zmnazanie w lesie moze nie wiesz ale
          juz nie ktore drzewa kwitna.jest taka tabela w ktorej jest wyszczegolnione co
          kiedy kwitnie.sproboj pierw sobie wapna tak jak dziewczyny napisaly ajak nie
          przejdzie to idz do lekarza
    • Gość: narla Re: alergia? IP: *.rzeszow.mm.pl 02.02.07, 11:49
      Dzieki dziewczyny za zainteresowaniesmile wszystkie te objawy zaczely sie jak
      tylko przyjechalam do Polski. Poczatkowo swedzialy mnie tylko oczy i byly
      zaczerwionione a kolejnego dnia zaczela mnie swedziec skora. Myslalam ze moze
      to od psa no ale mam go juz 4 lata i nigdy nic mi nie bylo, pozniej myslalam ze
      moze zmiana pogody i to swedzenie ale co oczy maja do tegosmile. Do lekarza na
      testy nie zdaze juz pojsc bo wylatuje za kilka dni. Pije wapno i nic mi nie
      daje mam tylko nadzieje ze to tylko cos mnie uczula w domu (tylko co smilebo
      gorzej bedzie jak wroce i dalej ten stan sie bedzie utrzymywal.... wiec
      ponawiam moje pytanie moze ktos mial takie objawy bo nawet ciekawa jestem co to
      moze bycsmile
      • fleurette Re: alergia? 02.02.07, 13:53
        rodzaj objawów nie jest zdeterminowany rodzajem alergenu ( o tyle o ile wziewne
        czyli pyłki pleśnie itp raczej na układ oddechowy działaja, pokarmowe na
        pokarmowy itd.) ja bym u ciebie stawiała na pyłki ew na cos co masz w polskiej
        wodzie, a od czego odwykłaś gdzie indziej. jeśli nie kosmetyki ofc. a tak w
        ogóle to weź jakic zyrtec cet alergin czy coś takiego. jak nie przejdzie to nie
        musi byc alergia....
    • Gość: Marta Re: alergia? IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 02.02.07, 14:26
      alergia. powinnas zrobic sobie jakies testy alergiczne i byc czujna na nowe
      kosmetyki, srodki do prania, płukania ubrań, a przede wszystkim produkty
      spożywcze. oby tylko to nie było azs. mój mąż ma i musi uzywać specjalnych
      kosmetyków do skóry atopowej (dziękuje Bogu, że jest ta seria Lipikar, bo
      inaczej byśmy zginęli chyba) i musi stosować odpowiednią diete. bez tego ani rusz.
      • j2334 Re: alergia? 02.02.07, 15:54
        Jesli nie masz teraz mozliwosci zrobienia testow,to radze Ci zaopatrzyc sie w
        zapas wapna ,Zyrtecu ,czy innych dostepnych bez recepty lekow p?
        alergicznych.Zawsze to tanszy koszt niz za granica.Ale mozliwe ,ze jezeli
        zmienisz to obecne otoczenie,to objawy mina.Ale musisz sie liczyc z tym ,ze jak
        wrocisz ,to moze byc nawrot.No ale tym to bedziesz sie martwic pozniej,oby
        nie.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka