maiwa 14.02.07, 08:05 jak wyglada Wasza domowa apteczka?Jakie macie leki?Ja mam prawie wszystko-a moj maz smieje sie ze mnie ze mam cała apteke.Wychodze z załozenia ze lepiej miec podstawowe leki w razie czego.A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maialina1 Re: domowa apteczka 14.02.07, 10:21 - Plaster i opatrunki - wit C - aspiryna - przeciwbólowe (na okres) - syrop na kaszel - tabletki na bol gardla - różne niedojedzone leki z niedokonczonych kuracji Zmotywowal mnie ten watek, ide je wyrzucic Odpowiedz Link Zgłoś
genovefa Re: domowa apteczka 14.02.07, 10:23 Ja mam podstawowe czyli cos przeciwbolowego, przeciwgrypowego, cos na zoladek... ale zapasów nie robie - leki szybko traca swoja waznosc.. i tak, sprawdzając daty waznosci leku - czesto jakies leki lądują w koszu. a apteka w razie czego - prawie na kazdej ulicy.. wiec po co robic zapasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: domowa apteczka IP: *.chello.pl 14.02.07, 11:18 ja mam całą szufladę bo kiedy zabieram sie za porządek to sie okazuje, że jeszcze zostało troche czau do terminu przydatności i głupio mi wyrzucac. mam: plastry, opatrunki,rivanolum;; pastylki na ból gardła; srodki przeciwbólowe i przeciwzapalne - ibuprom,etopiryna, aleve,pyralginum, alka-prim; no-spa; różne suplementy (skrzyp, H-pantoten,vitaral) , które zapominam brac ; rutokal, witamina C, B, A+E, magnes, wapno; aspargin na skórcze; błonnik, węgiel, xenne na rewolucje żołądkowe; lekosen-miałam problemy z zasypianiem; leki po chorobch, np przeciwgrzybicze ,trilac; maści: ben-gay,maśc ochrona z wit A, clotrimazolum, hydrocortisonum, uuuuf, więcej nie kojarze, chyab twpim pytaniem zmobiliziowałś mnei to ponownego przegladu i przesiania zawartości szuflady... większości rzeczy nie używam (były raz albo dwa arzy potrzebne i trzeba bylo kupić,a teraz czekają na "a nuż") Odpowiedz Link Zgłoś
agatorka Re: domowa apteczka 14.02.07, 12:24 no i wywaliłam połowe szuflady, chyba będę musiała uzupełnic ;P Odpowiedz Link Zgłoś
agatorka Re: domowa apteczka 14.02.07, 12:25 oj, zapomniałam,ze się zalogowałam koko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elfik Re: domowa apteczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 23:34 Ja mam codpipar, nurofen forte, propolki, clotrimazol, rutinacee, listek cerutinu, plastry. Resyte kupuje na biezaco, czasem mam jakies witaminy Odpowiedz Link Zgłoś