Dodaj do ulubionych

ile powinnam schudnąć by być zdrową?

IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.07, 20:18
wiek 24 lata
167 cm
88 kg
budowę mam średnią jeśli chodzi o kości
Ile powinnam wg maxymalnie was ważyć by być zdrową?czy jeśli by mi się udało
schudnąć do 65 kg to i tak by to było za wiele?jestem na diecie, ćwiczę ale
nie wiem ile mam schudnać by było ok. i zaznaczam, że nie chodzi mi o to, by
być super laską, tylko by ważyć w normie
Obserwuj wątek
    • Gość: Emi Re: ile powinnam schudnąć by być zdrową? IP: *.aster.pl 19.02.07, 21:01
      Najbardziej popularny w tej chwili dla obliczenia prawidłowej wagi jest
      wskaźnik masy ciała BMI - Body Mass Index. Polega na prostym obliczeniu: masa
      ciała w kilogramach podzielona przez wzrost w metrach wzięty do kwadratu. Wynik
      od 19 do 25 jest teoretycznie w normie, aczkolwiek rozpiętość jest bardzo duza.
      Potem zdaje się że 25 - 28 jest nadwaga, potem chyba otyłość.
      Myślę że wiele zależy od budowy ciała i samopoczucia w danej wadze. Na twój
      wzrost ok maxymalnie w tym indeksie byłoby jakieś 70 kg nawet, a 65 to chyba
      byłby wynik bardzo dobry biorąc pod uwagę że wtedy naprawde dużo schudniesz!
      Ja na przykład jestem drobnej kości i mój wynik BMI jest tym najniższym, a
      wcale na żadnego chudzielca nie wyglądam. Po prostu zgrana waga, budowa i
      samopoczucie smile
      pozdrawiam i życzę powodzenia!
    • Gość: ola Re: ile powinnam schudnąć by być zdrową? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:29
      oblicz sobie BMI (wrzuc do googla i wyskoczą ci kalkulatory)
      • Gość: zona goscia Re: ile powinnam schudnąć by być zdrową? IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.07, 21:39
        Dzięki dziewczyny
        pochwalę się że schudłam już 4 kg, zaczynałam od 92
        będę dążyć do 65 kg, mam nadzieję że się uda, będę zdrowa i ładniejsza tongue_out
        pozdrawiam
    • asidoo Re: ile powinnam schudnąć by być zdrową? 20.02.07, 11:39
      Powodzenia! Przy 65 będziesz wyglądała dość dobrze. Ja ważę niecałe 65 i jestem
      kilka cm wyższa, ale mam koleżankę w twoim wzroście i dobrze przy tej wadze wygląda.
    • unbreakable Re: ile powinnam schudnąć by być zdrową? 20.02.07, 12:09
      przy twoim wzroscie waga idealna to 58-61 kg +/- 5 kg, bo to zalezy od budowy ciala

mam 168 cm i faktycznie, najzdrowiej, najlepiej i w ogole wygladam przy wadze 60 kg (a tez jesli chodzi o kosci to raczej srednia budowa)

masz BMI 31 i jest to już sprawa poważna
      nie nadwaga, tylko otyłość

moim zdaniem powinnaś DLA ZDROWIA schudnąć minimum do 65 kg.
      (BMI 23, czyli sam środek normy)

polecam ci strone www.dieta.pl
      jest duzo diet, porad i forum, gdzie kobitki sie wspieraja w walce

tez walczylam z kilogramami i sie udalo i od prawie roku trzymam stala wage, a zawsze jojo mnie sie imalo wink (takie ok 15 kg)

• Gość: kinga BMI to lipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:46
      ja mam 164 cm, waze obecnie 53 kilo no ale rewelacyjnie nie wyglądam, najlepiej
      wyglądalam przy wadze 50. Kilka lat temu wazylam nawet 58 i nie wyglądalo to
      dobrze, cialo bylo otluszczone, gdybym sie kierowala BMI to moglabym wazyc
      nawet 67 kilo (wtedy wychodzi mi wartosc 25 BMI)! To bym chyba jak jakis potwór
      wyglądala. Trudno mi uwierzyc by przy takiej wadze moglabym zachowac zdrowie
      • Gość: wiejska baba stara Re: BMI to lipa bo trzeba prac pod uwagę wiek i pł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 17:00
        i płec i budowe koscca. Myslę ,że powinnas ważyc od 50 kg do 60kg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka