Gość: gosia IP: 195.26.72.* 10.03.07, 05:50 Czy ktos ma jakies wyprobowane sposoby? Oprocz pocierania zlotem? Oko mi napuchlo i mnie boli, a mam w domu tylko ziele swietlika - zaraz zrobie sobie oklad... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kopcia Re: jęczmień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 09:19 Właśnie jestem w trakcie leczenia u mojej córki 2 latka jęczmienia na jednym oku a na drugim gradówki. Stosowałyśmy lek z antybiotykiem przez 14 dni i żadnych efektów dopiero lek homeopatyczny zadziałał OCULOHEEL CENA OK 25 ZŁ za 50 tabletek. Po 4 dniach stosowania znikł jeczmień a gradówka zdecydowanie sie zmniejszyła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szeja Re: jęczmień 10.03.07, 10:01 Ugotuj jajko na twardo, gorace obierz szybko ze skorupki, połóż je na kawałek folii aluminiowej i przyłóż na oko ale nie spodem czyli folią tylko wierzchem czyli jajkiem i trzymaj dopóki nie pęknie jęczmień( nawet jeżeli jest jeszcze nie dojrzały) U mnie zwykle działa to szybko i po chwili pęka, a swoją drogą to może przydały by sie jakieś witaminy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x po co witaminy? przecież to tylko jęczmień:-)))))) IP: *.olsztyn.mm.pl 10.03.07, 10:13 gdzie jest dr Judym? Odpowiedz Link Zgłoś
szeja Niedoinformowany gość 10.03.07, 16:55 Drogi gościu! zacząłeś się nieco mądrzyć...jak się nie znasz to się nie odzywaj! Witaminy poto żeby podreperować organizm bo wyobraź sobie że ów jęczmień nie bierze się tylko z kurzu, pyłu itp ale również z braku witamin! Odpowiedz Link Zgłoś
anngal Re: jęczmień 10.03.07, 18:31 Możecie się śmiać, ale mi zawsze pomaga, gdy sobie mocno naślinię oko. Na drugi dzień jęczmień znika. Zawsze staram się to robić na samym początku. Nie wiem jak działa później Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: jęczmień IP: 89.100.42.* 10.03.07, 20:12 najlepiej wybierz sie do lekarza on na pewno ci cos przepisze jest taka masc nie pamietam juz nazwy oksycort czy cos takiego zawsze skutkuje ale jest tylko na recepte Odpowiedz Link Zgłoś