Gość: sylwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:55 od czego zalezy barwa moczu??? czy moze swiadczyc o jakiejs chorobie?? podejrzewam ze ma tez zwiazek z przyjmowanymi przez nas lekarstwami... czy ktos wie cos wiecej na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyrywam zęby Re: barwa moczu IP: *.lodz.mm.pl 26.04.07, 23:28 barwa moczu może zależec od leków które przyjmujemy, od aktualnej gospodarki wodno-mineralnej naszego organizmu, od stanu zdrowia, nawet od tego co zjedliśmy.Ale ja nie jestem urologiem, ani lekarzem, więc najlepiej jeśli masz dziwny kolor moczu to zgłoś się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: barwa moczu 26.04.07, 23:31 Ciemna barwa związana jest z odwodnieniem, może mieć związek z chorobami wątroby ale także na skutek przyjmowania wit. B complex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: barwa moczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 23:38 ostatnio zauwazylam ze moj mocz ma ciemniejsza barwe... podejrzewam ze to od duzych ilosci tabletek przeciwbolowych... od tygodnia mam migrene... dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
jk500 Re: barwa moczu 26.04.07, 23:45 Być może.. ale idź do lekarza, a przede wszystkim zrób badanie moczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: barwa moczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 08:11 pomarańczowa barwa jest skutkiem zażywania leków-tak mam napisane w ksiązce od biologii Odpowiedz Link Zgłoś
lidia1001 Re: barwa moczu 27.04.07, 10:11 mocz może mieć kolor od słomkowego (gdy dużo pijemy w ciągu dnia) do bursztynowego (np. rano po całej nocy) może też z różnych fizjologicznych powodów trochę zmienic kolor - np. po zjedzeniu buraczków jest różowawy. jeżeli Twój kolor znacznie odbiega od tych a do tego jest np.mętny i ma nietypowy zapach, to idź zrób badania ogólne. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś