Dodaj do ulubionych

Wycięcie Narządów Rodnych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 21:29
Witam
Czy po wycięciu narządów rodnych (wszystko co możliwe) brak przyczy nowotworu
u kobiety ok 55 lat występują obiawy jak w czsie menopauzy tj uderzenia
ciepła potliwość no i zmiany nastrojów.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Wycięcie Narządów Rodnych IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.05.07, 22:13
      A po co je wycinać?
    • Gość: :) Re: Wycięcie Narządów Rodnych IP: *.tpnet.pl 28.05.07, 22:30
      Oczywiscie - przeciez wycina sie jajniki, ktore produkuja hormony.
    • Gość: gość Re: Wycięcie Narządów Rodnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 22:47
      był owszem jakiś torbiel nie grożny
    • babe007 Re: Wycięcie Narządów Rodnych 29.05.07, 10:49
      Nie jeżeli stosuje hormonalną kurację zastępczą. Tak, jeżeli nic nie stosuje.
      • Gość: wiejska baba w jednym dniu totalny przekwit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:12
        menopauza trwa kilka lat , a tu wszystko na raz.Wydaje mi sie ,że takie skutki
        są prawidłowe.Trzeba udac sie do lekarza po HTZ lub specyfik typu soyfem
        • Gość: anka Re: w jednym dniu totalny przekwit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:16
          Jestem po usunięciu macicy i jednego jajnika, uderzenia gorąca i poty to
          normalne po takiej operacji. To mechaniczna menopauza, nie stosuję żadnej
          terapii hormonalnej, bo wszystkie które mi zalecano do tej pory,nie skutkowały.
          Nadmienię, że jestem już 8 lat po operacji i stany te mam do dzisaiaj. Tak na
          pocieszenie to podobno tak będzie do końca życia, tylko się cieszyć.
          • Gość: Gośka Re: w jednym dniu totalny przekwit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:29
            A jak często masz takie napady?Ja jestem 3 lata po operacji do tej pory
            stosoawałam HTZ plastry ale ostatnio niestety musze z tego zrezygnować i bardzo
            się boje jak to będzie,ile razy dziennie takie "przyjemności"mogą wystepować i
            jak z tym żyć w miarę normalnie?
    • Gość: gosć Re: Wycięcie Narządów Rodnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 21:38
      Dziękuje za informacje znajoma która jest po operacji ok3 miesięcy temu nie
      jest na kuracji hormonalnej
      • Gość: anka Re: Wycięcie Narządów Rodnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:41
        Trudno określić jak częste są uderzenia gorąca i poty, zależy od pogody.
        Najbardziej dokuczliwe są poty w nocy, bo niestety zakłucają sen. W dzień różnie
        bywa, ale już się przyzwyczaiłam i jakoś sobie radzę. Wiem, że kobiety o ciemnej
        karnacji mają mniejsze dolegliwości menopauzy, ja jestem blądynką i niestety mam
        częściej uderzenia gorąca niż one. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno dobre
        jest na te wybuchy siemię lniane, dosypywać do każdej potrawy. Może warto
        spróbować.
    • Gość: gość Re: Wycięcie Narządów Rodnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 18:02
      a jakie były u was powody wycięcia narządów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka