Dodaj do ulubionych

Operacja hemoroidów?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 10:05
Witajcie.
Od lat mam zaparcia, żaden lekarz tak do końca mi nie pomógł, a każdy z nich
mówił, ze po urodzeniu dziecka na pewno będę musiała operacyjnie zlikwidować
hemoroidy, bo będą tak wielkie sad( juz zresztą są duże, a jeszcze w ciąży nie
jestem.
Czy któras z Was miała taki zabieg, czy jest przeprowadzany pod narkozą czy
pod znieczuleniem, ile trwa itd ...
dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • mamuska-kaska Re: Operacja hemoroidów? 31.05.07, 11:48
      Kochana męczę się z tym już dobre 7 lat od urodzenia pierwszego dziecka:
      (,stosowalam rózne srodki i lipa.Jedyny który pomaga to DETRALEX,jest na
      recepte i do tego np.Hemorol. 3lata temu poszlam na zabieg usunięcia(nie
      pamietam nazwy ale to bylo na zasadzie gumkowania-kastracji)mialam
      6hemoroid,podczas zabiegu załozono gumki na 2,bez znieczuleniasadnie bylo żle)
      przez pierwsze poł godz.zdążylam dojechac do domu i myślalam że umrę,gryzłam
      ściany i wylam z bólu!!!Mąż musiał dziecko oddać do sąsiadki by na to nie
      patrzyl.dostalam owszem środki przeciwbólowe najmocniejsze KETONAL ale nie
      pomogly.męćzylam się 4 dni aż odpadly,potem miałam iść zakladać na pozostale i
      nie poszlam! Powiedziałam nigdy wiecej!!! Teraz jak się nasilają objawy to
      załatwiam receptę i biorę DETRALEX + czopki. Pzdrawiam
      • Gość: veris Re: Operacja hemoroidów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:41
        Dzieki za odpowiedź, czy starałaś się dojść do przyczyn hemoroidów, tzn ich
        likwidacji? np poprzez zmianę diety, na owoce i warzywa? Na mnie szczerze
        mówiąc juz nic nie działa, oczywiście leki, czopki łagodzą dolegliwość, tyle że
        na miesiąc lub dwa, a póxniej problem wraca, a chbya zrozumie to tylko ten
        który sam do przechodzi.
        A lekarze mają dziwne podejscie..... bylam u chirurga proktologa, doktora nauk
        med - myślałam ,ze pomoże mi na zawsze pozbyć się problemu, ale usłyszałam ta
        samą odpowiedz: owoce i warzywa!
        ehhhh
        pozdrawiam i życzę zdrowia.
        • mamuska-kaska Re: Operacja hemoroidów? 31.05.07, 13:26
          Nie stosowalam ngdy zadnych diet (jestem bardzo szczupla osobą)i staram sie
          właśnie jeść te bardziej zakazane rzeczysmile.U mnie pojawiły się po porodzie a
          nasiliły po drugim.Dodam jeszcze że nie mam problemow z zaparciami.Pozdrawiam
    • jolantaplus Re: Operacja hemoroidów? 26.04.16, 10:12
      Z takim samym problemem męczyłam się od lat. Leczenie hemoroidów warszawa kojarzyło mi się z czym bardzo wstydliwym. Dopiero gdy zaczęłam śledzić i szukać informacje na forach okazało się, że bardzo dużo ludzi ma z tym problemy. Nie wiem czy to jakieś predyspozycje genetyczne, bo gdy zaczęłam o tym rozmawiać z rodziną, to wyszło że wszyscy mamy hemoroidy. U mnie po ciąży nie jest gorzej niż było przed, ale co się w ciąży namęczyłam to tylko ja wiem. Teraz regularnie chodzę do lekarza o badam hemoroidy. Póki co nie dostałam od lekarza skierowania na usuwanie hemoroidów warszawa, ale liczę się z tym, że któregoś dnia dostanę takie zalecenie. Wtedy na pewno poproszę o skierowanie na zabieg pod pełną narkozą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka