mamuska-kaska 08.06.07, 12:30 A jednak jest źle.W ciągu miesiąca i kilku dni z wyniku cytologicznego III jestem na IV Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kalinosia Re: Z III na IV.....! IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 08.06.07, 14:18 Mam nadzieje, ze lekarz skierowal Cie na dalsze badania??? Kolposkopia i pobranie wycinkow jest KONIECZNE NATYCHMIAST!!!!!!!!!!!!zdrowia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-kaska Re: Z III na IV.....! 08.06.07, 14:44 Tak idę 14 na kolposkopię.Tak szybko to postępuje,że obawiam się czy w podobnym czasie nie wskoczę na V grupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: Z III na IV.....! IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 08.06.07, 14:59 powinni Ci tez odrazu pobrac wycinki.Najlepiej wlasnie pobierac pod kontrola kolposkopu, gdyz mozna pobrac wycinki dokladnie z miejsc podejrzanych. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: Z III na IV.....! 08.06.07, 15:23 Tak szybko to postępuje,że obawiam się czy w podobnym > czasie nie wskoczę na V grupę. Spokojnie, niekoniecznie. Jest bardzo prawdopodobne, że po prostu badanie było źle wykonane ( czasem po prostu nie da się jednoznacznie ocenić, czy to III, czy IV stopień). Poza tym materiał mógł być pobrany w niewłaściwy sposób. Być może wcale nie doszło do żadnych zmian w tym czasie. Oczywiście sytuacja jest dość poważna, ale nie martw się tym "szybkim postępem" choroby, niekoniecznie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Z III na IV.....! 08.06.07, 17:16 ja też tak myślę - że to niemożliwe aby III przeszła w IV w tak krótkim czasie. Zmiany tego typu wymagają dłuższego czasu. Na razie kolposkopia i wycinki - trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-kaska Re: Z III na IV.....! 16.06.07, 17:40 Witam ponownie.Jestem już po kolposkopi.Wynik nie bardzo rozumiem a pani doktor była mało rozmowna.Rozpoznanie kolposkopowe zmiany wirusowe i high-grade CIN. Dostałam skierowanie na biopsje na 3 wycinki.Niestety termin dopiero na 18 lipca.Próbuję znaleźć inny szpital może będą krótsze terminy.Może wiecie kobitki w którym szpitalu w Warszawie są krótkie terminy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Z III na IV.....! IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.07, 09:57 Rozpoznanie to dysplazja wysokiego stopnia, spowodowana wirusem HPV. O dalszym sposobie leczenia zadecyduje wynik biopsji, jesli sie potwierdzi , to prawdopodobnie czeka cię konizacja szyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska-kaska Wcześniej... IP: *.aster.pl 20.06.07, 14:06 Poruszylam wszystkie sznureczki,udalo się.Wycinki w piątek Odpowiedz Link Zgłoś