Dodaj do ulubionych

pigulka a odchudzanie

12.06.03, 07:35
w jakim stponiu pigulka wplywa na odchudzanie??chodzi mi konkretnie o to, ze
nie moge schudnac w udach,na czym najbardziej mi zalezy, pomimo stosowania
diety i zwiekszonej aktywnosci fizycznej(cwiczenia min. 3 razy w tygodniu).
Wydaje mi sie, ze schudlam jedynie "do pasa", a "od pasa w dol" efekty
marne... wydaje mi sie,ze przed stosowaniem pigulki latwiej mi bylo schudnac
rownomiernie.Czy teraz wlasnie pigulka utrudnia mi odchudzanie? A moze tak
zmienic pigulke, tylko na jaka??Zazywam harmonet... Czekam na wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • choco3 Re: pigulka a odchudzanie 12.06.03, 07:58
      ja w tym tygodniu rzucam harmonet i całokowicie rezygnuje z pigulek.przy nich
      odchudzanie nie jest nic warte. ciekawe jak ja sie teraz pozbęde cellulitu z
      całego ciała?
    • rafojata Re: pigulka a odchudzanie 12.06.03, 08:29
      Ja tylko co prawda przez miesiąc stosowałam pigułkę Mercilon, i po miesiącu
      powiedziałam hormonom dzięki.
      Skutki brania odczuwam do dziś, mimo, że od ostatniej pigułki minęło niemal
      dwa tygodnie, to właśnie teraz mam nasilone objawy brania pigułek, a więc
      zatrzymanie wody w organiźmie, opuchnięte, obolałe i ciężkie nogi a waga - oj
      szkoda gadać.
      Przez prawie miesiąc stosowałam dietę, ćwiczyłam jak szalona, w łazience
      katowałam się lodowatymi prysznicami, masażami, kremami antycellu i efekty
      opłakane...sadsad
      W udach nie ubyło mi ani pół centymetra, natomiast w górnych partiach ciała
      wydaje mi się, że jeszcze nieco przybrałam, natomiast jak wczoraj weszłam na
      wagę to się załamałam.
      Od dziś się kategorycznie zaczynam odchudzać, przechodze na jeden posiłek
      dziennie, drastyczne ale skuteczne.

Pozdrawiam.
    • zuzaleczka Re: pigulka a odchudzanie 12.06.03, 11:58
      JA BRAŁAM CILEST. NIBY NIE UTYŁAM WIDOCZNIE (BO OK. 2 KG) PRZEZ 2 LATA BRANIA
      (LUBIĘ JEŚĆ SMAKOŁYKI I TO CHYBA BYŁO PRZYCZYNĄ TYCH KG). BIORĄC TE PIGUŁKI
      PRÓBOWAŁAM ZRZUCIĆ TROSZKĘ CIAŁKA I BEZ SKUTKU!!! PRZESTAŁAM BRAĆ PIGUŁKI (OD 2
      MIESIĘCY), ROBIĘ TO CO ROBIŁAM BIORĄC JE (A WIĘC ROWER, DUŻO WARZYW, OWOCÓW,
      WODY, HERBATKI ZIOŁOWE, MNIEJ TŁUSZCZU, NIE JEM PIECZYWA, RYŻU, MAKARONÓW)I
      PRZEZ TE 2 MIESIĄCE UBYŁO MI 3,0 KG. DLA MNIE REWELACJA.
      WYDAJE MI SIĘ ŻE PIGUŁKI JEDNAK "UTRUDNIAJĄ" CHUDNIĘCIE.
      • johana13 Re: pigulka a odchudzanie 12.06.03, 16:41
        A JA Z KOLEI KONCZĘ DRUGI listek Mercilonu -i schudlam.Po prostu mam
        zwiększoną przemianę materii , podwyższone mam ciśnienie(miałam b. niskie,
        teraz mam normalne smile ).Jedyne co mi dokucza to zanik libido i suchość pochwy
        (brr...).Pani doktor-jak to jest-jednae z nas chudną, drugie tyją po
        pig€łkach....
        • an_ni Re: pigulka a odchudzanie 12.06.03, 17:19
          a jak to jest ze jedna tabletka od bolu glowy dziala na jedna osobe a inna nie
          albo jedna powoduje jakies nieprzyjemne skutki
          np na mnie Panadol nie dziala a Apap nasila np krwawienie miesiaczkowe
          kazdy ma inny organizm
    • milla5 Re: pigulka a odchudzanie 13.06.03, 15:05
      mnie tez sie wydaje,że cos jednak sie zmienia, było nie-było-to są hormony. Są
      chyba dziewcyny, których organizm nie reaguje negatywnie, ale wiekszosci z nas
      pigułka troche zatruwa zycie-ta ocieżałośc, nogi " pełne " wody, biust
      napuchnięty biust.ja zrezygnowałam - trudno. a było mi ciezko, bo straciłam
      ciaże i przeciez teraz chcę dać sobie czas...ale jedziemy na gumkach i tak musi
      byc, ja lepiej sie czuje staniowczo no i faktycznie -jestem szczuplejsza. albo
      mniej wody we mnie.
      ale-moze musisz isc na wszelkie badania okreslające poiom hormonów i dobiarą Ci
      pigułkiidealne dla Ciebie ? to jest b.wazne. A w Polsce lekarze wciskaja"
      sponsorowane " piguly i juz...
    • monika.antepowicz Re: pigulka a odchudzanie 17.06.03, 22:04
      Preparty antykoncepcyjne jak i hormony kobiece powodują,ze tkanka tłuszczowa u
      konbiet gromadzi się w określownych miejscach- na udach biodrach i pośladkach.
      Z kolei hormony męskie powoduą odkładaniae sie brzuszka...Stąd nie m9oz na
      wykluczyć,ze pigułki troche utrudniają zrzucenie tkanki tłuszczowej w
      okreslonych miejjscach
      • agi33 Re: pigulka a odchudzanie 18.06.03, 13:33
        Ja biorę marvelon od 2 misięcy a wcześniej brałam cilest. Ćwiczę codziennie i
        obwód ud zmniejszył się o 4 cm. Też tak jak Ty mam największy problem z nogami,
        ale tabletki mi w tym nie przeszkadzają. W lutym miałam przerwę w braniu
        tabletek i nic szybciej sie nie chudło. Muszę dodać, że nie jem w ogóle
        słodkości natomiast dużo owoców. Może w tym tkwi, że udało się zmniejszyć obwód
        ud.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka