Dodaj do ulubionych

lekarz oszustem?

IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 11:39
Witam! mam problem tego typu, ze sprawdzilam ginekologa w bazie lekarzy (do
ktorego ide jutro perwszy raz). Nie ma ograniczen do wykonywania zawodu, ale
w jego statusie jest :"lekarz nie wykonujący zawodu (uprawniony do
wykonywania zawodu w stosunku do swojej osoby, współmałżonka, wstępnych i
zstępnych)". Czy to oznacza, ze lekarz ten ni powinien pracowac w przychodni
w nfz?wiem ze pracuje tam bo zapisywalam sie miesiac temu, a info w rejestrze
lekarz aktualizowano 31.05. co robic?
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: lekarz oszustem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:09
      Nie stawiaj pochopnych oskarżeń. Jeśli masz wątpliwości zadzwoń do Okręgowej
      Izby Lekarskiej i zapytaj co i jak. Oni to wyjaśnią.
    • Gość: e^ Re: lekarz oszustem? IP: *.chello.pl 25.06.07, 12:12
      A w jaki sposób sprawdziłaś tego lekarza, przez internet?
      Nie słyszałam o sposobach.
    • Gość: natalia23 Re: lekarz oszustem? IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 12:14
      poki co oskarzen nie stawiam po prostu byc moze jest to ich pomylka albo n ie
      wiem naprawde jak to mozliwe...lekarza mozesz sprawdzic znajac jego imie i
      nazwisko lub pesel lub nr pzw. wpiszw google baza lekarzy i w ktoryms z wynikow
      jest centralny rejestr lekarzy-tam znajdziesz czy ograniczono mu prawa i jaka
      ma specjalizacje
    • Gość: natalia23 Re: lekarz oszustem? IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 20:04
      Chyba jutro pojde na to wizyte i majac nr pwz z recepty sprawdze jeszcze raz.
      jesli sie potwierdzi to zostaje wyjasnic w izbie lekarzy
    • Gość: ?????????? Re: lekarz oszustem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:12
      a dlaczego sprawdzasz lekarza w ten sposób?????????????
      • Gość: P Re: lekarz oszustem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:33
        Żeby mieć pewnosć z kim ma sie do czynienia.

Ja osobiście, po fakcie niestety, dowiedziałam sie, ze chodziłąm do lekarza
        który nie ma uprwanień wykonywania zawodu !!!

A informacje ową możesz sprawdzić na stornie
        www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek
        • Gość: gość Re: lekarz oszustem? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.07, 22:50
          Tylko, że w danych na tej stronie aż roi się od błędów, m.in. dlatego że
          lekarze na tę stronę nie zagladają i nie żądają sprostowania danych na swój
          temat. Moja koleżanka kiedy raz złożyła reklamację, że jej w tym wykazie jako
          lekarza nie ma spotkała sie w nil - swojej organizacji zawodowej, ze
          wzruszeniem ramion i burknieciem poprawimy, poprawiali ponad miesiąc. Przy
          okazji, informacja o wymienionym wyżej lekarzu jest tylko informacją o tym, że
          aktualnie nie jest czynny zawodowo, a nie o braku prawa wykonywania zawodu.
          Pewbie przeszedł na emeryturę, co nil odnotował, ale juz nie odnotował, że w
          dwa dni później jako emeryt wrócił do pracy, ot i cały problem.
          • Gość: Ela Re: lekarz oszustem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 09:11
            Mylisz się. Przy "odpowiednich" nazwiskach jest adnotacja o np.: niemożlwiosci
            wykonywania zawodu w żadnej postaci.
            Jasne, trzeba mieć też poprawkę i na to, że strona za pewne nie jest
            aktualizowana codziennie - ale zawsze to jest jakieś źródło informacji dla
            pacjenta. Bo kto z nas - póki, nie zdarzy sie coś nieprzyjemnego - sprawdza
            kompetencje lekarza ? Wierzę, że nikt czegoś takiego nie robi ... Lekarzom
            jakoś tak dziwnie ufamy, z samej tylko rajci że jest lekarzem. A tak jak w
            każdym zawodzie i tam mogą być oszuści czy osoby niekompetentne.
            Poza tym, zawsze mżna zadzwonić do NIL i zapytać.
    • Gość: natalia23 Re: lekarz oszustem? IP: *.icpnet.pl 28.06.07, 17:26
      No wydaje mi się sprawa nabiera dopiero "kolorów". Otóż nr pwz na recpecie jaka
      otrzymalam od owego lekarza rozni sie 1 cyfra od nr w NIL wyszukanego po
      imieniu i nazwisku. Innego lekarza o takim samym nazwisku nie ma, wiec jak moze
      miec lekarz dwa rozne nr pwz? Jakby tego było malo nr pwz z recepty nie
      spelnia kryterium tworzenia takiego numeru-o tym jak to sprawdzic jest na
      stronie NIL i nie figuruje w bazie NIL. Zglosilam sprawe do okregowej IL.
      CZekam na wiesci.
      • Gość: ?????????????? Re: lekarz oszustem? IP: *.tpnet.pl 28.06.07, 17:59
        A PO CHOLERE idziesz do lekarza, co do ktorego masz watpliwosci? malo to
        lekarzy na swiecie?

podnieca cie donosicielstwo??????????

spieprzaj z tym watkiem! nikt sie tu nie podnieca "dochodzeniem" ktore
        prowadzisz...
        • Gość: natalia23 Re: lekarz oszustem? IP: *.icpnet.pl 28.06.07, 18:11
          Zwyczajnie chce ukrócic takie postepowanie! skoro nie podnieca nikogo ten watek
          to czemu dzis znowu go komentujesz drogi pytajniczku?? Stuknij sie w ten pusty
          łepek a może ci sie zaswieci i staniesz sie wykrzykniem!
          • nglka Re: lekarz oszustem? 29.06.07, 00:00
            Gość portalu: natalia23 napisał(a):

> Zwyczajnie chce ukrócic takie postepowanie! skoro nie podnieca nikogo ten watek
            >
            > to czemu dzis znowu go komentujesz drogi pytajniczku?? Stuknij sie w ten pusty
            > łepek a może ci sie zaswieci i staniesz sie wykrzykniem!

I słusznie. Gdyby więcej takich osób było, to być może mniej tragedii by się
            zdarzało.
            Bo ludzie przymykają oko, bo ludziom się zwyczajnie nie chce. A gdy zdarzy się
            tragedia - to niby wszyscy wiedzą, ale milczą.
            Solidarność lekarska nie pownna wyrażać się w tak chamskich postach, jak te
            wyżej i niżej.
            Natalia - poinformuj, gdy czegoś się dowiesz, może pomoże to innym, którzy "nie
            wiedzą z której strony ugryźć". I nie karm troli, nie ma sensu smile
            • Gość: natalia23 do ngielka IP: *.icpnet.pl 15.08.07, 00:28
              Sprawa powróciła. W ciągu tego całego czasu za radą ginekologa mojej
              mamy zgłosiłam sprawę do NFZ. Izba lekarska odpisała mi tylko, że
              dane zamieszczone na stonie naczelnej izby sa zgodne z danymi jakie
              posiada moja regionalna izba lekarska. Wysłałam im jeszcze dwa maile
              z monitem o wyjaśnienie statusu lekarza i watpliwosci o nr pwz. Dwa
              rtygodnie temu poprosili o adres i nazwe placowki gdzie lekarka
              pracuje, a dziś dostałam od nich kolejnego maila - wzywaja mnie na
              posiedzenie komisji ds. rejestru lekarzy z cała moją dokumentacją.
              Podali godzine ale bez daty. jak sie dowiem kiedy i pojde tam, to
              odezwe sie i powiem co i jak. Wydaje mi sie ze nieaktualnosc danych
              na stronie www NIL nie wchodzi w gre, skoro potwierdzili i
              sprawdzili. Coz mam nadzieje ze poprostu maja ledne w NIL, a nr pwz
              kobieta pomylila przy wyrabianiu pieczatki. Zobaczymy jak sie to
              rozwiaze. pozdrawiam
        • Gość: ////////////// Re: lekarz oszustem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:17
          ja się nie podniecam, ale mnie to zainteresowało, więc wypowiadaj się w swoim
          imieniu, sprzątaczko
          • Gość: natalia23 Re: lekarz oszustem? IP: *.icpnet.pl 28.06.07, 19:52
            PUknij się w głowę i wynoś się stąd bo pajacujesz tutaj za dziesięciu i
            niezdrowo podniecasz się taką zabawą!
          • Gość: eeee Re: lekarz oszustem? IP: *.tpnet.pl 28.06.07, 20:51
            spieprzaj trolu.
            cholerni donosiciele
            • Gość: n Re: lekarz oszustem? IP: *.icpnet.pl 28.06.07, 21:02
              Zycze ci zebys trafil/a na takiego lekarza, zeby zaszyli co mozliwe, pozarazali
              tym co mozliwe i wogole moze wtedy zrozumiesz! tymczasem zaluje, zaluje twojej
              glupoty i zegnam!Zycze milego leczenia psychiatrycznego!
              • Gość: eeeeeeeee Re: lekarz oszustem? IP: *.tpnet.pl 28.06.07, 21:22
                i ty mi zyczysz takich rzeczy? to ty jestes psycholką, chamką i idiotką!!!!
                pamietaj, ze zyczac komus zle - zyczenia czesto sie odwracaja...

załuj wlasnej glupoty i chamstwa !
                • Gość: :) Re: lekarz oszustem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 21:24
                  Przyganiał kocioł garnkowi smile
                  • Gość: m Re: lekarz oszustem? IP: *.5.161.53.acn.gr 15.08.07, 02:35
                    nie przejmuj sie tymi idiotycznymi komentarzami. wielkie brawa za
                    postawe! podejrzewam ze 99% pacjeetow miala by to gdzies, ewentulnie
                    umuwila sie na wizyte do innego lekarza.
                    szczerze mowiac szokuja mnie teksty w stylu donosicielka...
                    dziewczyna "walczy" w slusznej sprawie i to bynajmniej nie dla
                    siebie ale dla calej reszty ciemnych w wiekszosci pacjetow ktorzy
                    nawet nie maja pojecia co te uprawnienia i numerki oznaczaja
                    • Gość: vivien Re: lekarz oszustem? IP: *.1-85.cust.bluewin.ch 01.09.07, 20:52
                      zgadzam sie, dobrze, ze to sprawdzilas.
                      Gdyby opinie pacjentow o lekarzach byly ogolnie upublicznione mozna by uniknac
                      wielu przykrych sytuacji.

vivien
                      • Gość: ???? Re: lekarz oszustem? IP: 172.25.252.* 01.09.07, 21:29
                        Gdyby opinie pacjentow o lekarzach byly ogolnie upublicznione mozna
                        by uniknac
                        wielu przykrych sytuacji.

jasne, i każdy mógłby gadać co ślina na język...?
    • garraretka Donosicielka?! 15.08.07, 09:29
      Od kiedy zapobieganie oszustwom, nieprawidłowościom czy zwykłej niekompetencji
      jest donosicielstwem?!

Zastanówcie się co piszecie i przestańcie wyzywać dziewczynę!
      • Gość: h ważna informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 09:58
        czytam Wasze posty i nasuwa mi się jedna myśl.nie chcę nikogo bronić
        czy zaskarżać, ale nie sugerujcie się bardzo tą bazą danych.ona
        ogólnie coś podaje, jednak nie uaktualnia bardzo wielu rzeczy.ja z
        racji tego,że jestem lekarzem w niej byłam, potem zmieniłam nazwisko
        z racji ślubu i od ponad roku w bazie nie figuruję.nie mogę w niej
        znaleźć połowy moich kolegów i koleżanek ze studiów.!?bardzo często
        po zmianie nazwiska, zdobyciu specjalizacji czy tak, jak u w/w
        lekarza "powrotu" do zawodu tak się dzieje.
        dla informacji tylko to podaję, by sie nie fascynować czy nie
        podniecać i nie wieszać od razu "psów" na każdym kłamliwym lekarzutongue_out.
        pozdrawiam i więcej wiary życzę
        • kasiak37 Re: ważna informacja 03.09.07, 14:19
          popieram poprzedniczke.Z ciekawosci wrzucilam nazwisko mojego lekarza rodzinnego
          i podany lekarz NIE ISTNIEJE.Bez przesady,wiecej wiary w lekarzy i ich umiejetnosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka