Dodaj do ulubionych

Potworne bóle głowy.

14.07.07, 18:36
W tym tygodniu to już 4x. Tego się nie da wytrzymać.
I tak jest non stop.
Podejrzewam, ze od pigułek. Jestem już tam zmęczona tym bólem, że jestem
skłonna odstawić pigułki, ale jaką mam pewność, że odstawie i ból ustąpi?
Nie chcę robić bałaganu w organiźmie.
Tabletki przeciwbólowe tylko tłumią ból.
Co mam zrobić?
Obserwuj wątek
    • aquarius1980 Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 18:41
      Ja miałam często bóle głowy kilkudniowe, na które tabletki przeciwbólowe rzadko
      pomagały.
      Po odstawieniu pigułek bóle ustały, oczywiście co jakiś czas zdarza się ale w
      dużo lżejszej postaci.
      • wredna.suka Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 18:42
        Jeśli już dziś nie wezmę to przestanie boleć?
        • edyta1177 Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 18:45
          tez mialam takie uporczywe bole glowy na ktore nie dzialaly zadne leki.po wielu
          badanich okazalo sie ze mam migrene;/ na szczescie neurolog tak dobral mi leki
          ze takie napady bolu mam bardzo rzadko.
          • wredna.suka Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 18:52
            Prawde mówiąc to mam te bóle od 3 lat. Wcześniej były rzadsze.
            Myślałam, ze to efekt złych wydarzeń w życiu, ale doszlam już do siebie a bóle
            nadal są. Nie wiem co mam robić, nie wiem kiedy do lekarza pójde, pracuje w
            takich godzinach, że nie dam rady.
            • aquarius1980 Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 18:57
              wiesz ja też zawsze miewałam bóle głowy, ale takie mniej uciążliwe, i poddające
              się lekom przeciwbólowym, ale kiedy zaczęłam brać mercilon a potem marvelon
              dostałam bardzo regularnych koszmarnych bólów (nie chciałabym nazywać tego
              migreną , ale podobnych) - zawsze po zaczęciu nowego opakowania i w przerwie
              między opakowaniami a czasami też w środu "cyklu".

Może wystarczy zmiana tabletek? Spróbuj.
              • wredna.suka Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 18:58
                No właśnie ostatnio byłam w przerwie i bolało, teraz jestem przy 3 tabletce i
                boli, może poczekam do wizyty u lekarza i poobserwuje.
        • aquarius1980 Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 18:52
          niestety to chyba tak nie działa sad
          • wredna.suka Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 18:55
            Za chwilę będę leczyć wątrobę od przeciwbólowych proszków.
      • cytrynka123 Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 18:52
        U mnie tak samo. Wtedy migreny mialam nie do zniesienia. Caly dzien potrafilam
        siedziec z glowa pod poduszka, zacienionymi zaluzjami, w totalnej ciszy i na
        tabletkach przeciwbolowych. Dawno nie mialam takiej migreny. Wnioskuje, ze
        skoro tabletki maja wiele wspolnego z powstawaniem zylakow, to i te zyly w
        glowie, przez powiekszenie, moga uciskac zwoje nerwowe.
        • wredna.suka Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 18:54
          No to sobie wydedukowałaś.
          Nie mogę być niezabezpieczona, bardzo chwaliłam sobie ten spokój pigułkowy.
          Najlepiej byłoby jakbym poszła po inne i zmieniła je od razu. Ale nie wytrzymam
          ani jednego dnia z tym bólem.
          Zaczęłam już nawet w kalendarzu zaznaczać kiedy mam te bóle głowy.
          Kropka na kropce, jakby w ogóle nie przestawała boleć.
    • turzyca Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 21:03
      zrobmy podsumowanie:
      -mialas w przeszlosci jakies silne bole glowy o nieustalonej przyczynie
      -prawdopodobnie w zwiazku z tabletkami nasilily sie

Czyli wizyty u dwoch lekarzy
      1. neurolog lub ktos w tym typie zeby ustalil z jakiego powodu masz bole glowy -
      migrena, (tfu tfu tfu) guz, alergia?, nie wiem sama co jeszcze,
      2. ginekolog zeby dobrac metode antykoncepcji nie pobudzajaca bolu.

Co mnie dziwi to fakt, ze Ty zabezpieczasz sie w ten sposob dosc dlugo, a bole
      pojawily sie teraz. Nie mozesz powiazac ich z jeszcze jakims czynnikiem? (Ja
      mialam teraz koszmarne bole glowy zwiastujace przeziebienie.) Chodzi mi o to, ze
      tabletki moga wzmacniac bol wywolany przez inny czynnik. Troche na zasadzie echa. wink
      • wredna.suka Re: Potworne bóle głowy. 14.07.07, 21:20
        Jak zaczęłam brać pigułki było ok, ale w niedługim czasie zaczęły się bóle.
        Powiązałam je wtedy z traumatycznymi wydarzeniami, dokładnie ujmując z przemocą,
        myślalam wtedy, że mam od tego guza, później przez 2 lata borykałam się jeszcze
        z tymi przezyciami, bóle wciąż były, ale rzadziej. Dopiero teraz od około 2
        tygodni boli mnie głowa cały czas, może to stres, zmieniam prace, mam trochę
        problemów osobistych, no ale żeby to aż tak bolało? Może właśnie powiązuje to z
        pigułkami, może się mylę, ale to pierwsze przyszło mi do głowy. Ja już po prostu
        nie dam rady. Poza tym straszne wahania nastroju, w jednym momencie wpadam w
        ryk, wciąż mam doła. Tu na pewno pigułki źle oddziałują.
        Powinnam iść do rodzinnego, ale te cholery strajkują.
    • Gość: emka Re: Potworne bóle głowy. IP: *.bulldogdsl.com 16.07.07, 11:14
      Ja odstawiłam miesiąc temu i bóle głowy zniknęły jak ręką odjął, a były nie do
      zniesienia-"na oczy momentami nie widziałam".
    • garraretka Re: Potworne bóle głowy. 16.07.07, 14:35
      Pierwsza rzecz o jaką pyta mnie lekarz wypisując mi tabletki to: "Czy występują
      bóle głowy?"

Zapytałam po co o to pyta i dlaczego bóle głowy są przeszkodą w braniu tabletek.
      Odpowiedź prosta: a może są one spowodowane jakimś zakrzepem? A o zakrzepicy i
      problemach z krążeniem jest mnóstwo w ulotce.
      • mmala6 Re: Potworne bóle głowy. 16.07.07, 14:45
        Ja miałam takie bóle po Cilest. Przed ciążą je brałam i było ok. Po ciąży
        powodowały koszmarne migreny! wytrzymałam parę m-cy właśnie dlatego aby nie
        robić 'bałaganu w organiźmie'no i nie byłam pewna czy to od tego. Aż któregoś m-
        ca tak się wkurzyłam na ten ból głowy że z dnia na dzień przestałam brać te
        cholerne piguły. Po trzech dniach ból głowy zniknął. Wyszłam z założenia że
        lepsza wstrzemięźliwość lub prezerwatywa niż ten ból głowywink
        Później poszłam do gina po inne pigułki, z innym nieco składem i wszystko było
        ok.
        W przerwach między opakowaniami będzie głowa bolała bo hormony przecież cały
        czas działająwink
        Odstaw tabletki i zobacz czy jest różnica. Po co się tak męczysz?
        • wredna.suka Re: Potworne bóle głowy. 16.07.07, 20:23
          Nie chce robić przerwy, musze je zmienic na inne.
          • mmala6 Re: Potworne bóle głowy. 17.07.07, 08:40
            możesz przejść płynnie z jednych na drugie choć ja bym zrobiła 1-2 m-ce przerwy
            aby zobaczyć jak organizm zareaguje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka