Dodaj do ulubionych

zespol PCO

21.06.03, 22:24
Czy ktoras z was miala zdiagnozowany zespol policystycznych jajnikow? Na ile
realne jest ryzyko bezplodnosci?
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: zespol PCO 21.06.03, 22:56
      wszystko zalezy od wieku..
      bardzo duzo wiadomosci znajdziesz na forum www.nasz-bocian.pl
      sa tam specjalisci odpowiadajacy na pytania, poza tym bardzo duze forum, gdzie
      ja osobiscie znalazlam odpowiedzi na nurtujace mnie pytania! jest to po prostu
      kopalnia wiedzy!! na temat PCO mozesz znalezc duzo wiadomosci w internecie, ja
      tak zrobilam uslyszawszy diagnoze! jednak to kosztowalo mnie bardzo duzo
      nerwow! artykuly, ktore znalazlam, nie sa niestety pocieszjace! nie wierz od
      razu we wszystko co tam znajdziesz, i dobrze sie upewnij, ze to co u Ciebie
      zdiagnozowano, to na pewno jest PCO! w wielu przypadkach objawy sa podobne, a
      jednak po kilku badaniach mozna wykluczyc te chorobe! np. u mnie jeden jajnik
      jest dziwnie powiekszony, z drobnymi pecherzykami, co jednemu lekarzowi
      pozwolilo wrzucic mnie do worka o nazwie PCO!! ma sie wrazenie, ze wiekszosc
      lekarzy tak robi: nieregularne cykle, jajniki powiekszone, troche zbednych
      wloskow = PCO!!
      wejdz np. na www.google.pl i szukaj "pco", znajdziesz wiele artykulow!
      pozdrawiam i powodzenia!!
      piegoosek
      • czeremcha1 Re: zespol PCO 22.06.03, 09:27
        Dziekuje, napewno skorzystam. Wlasnie otrzymalam diagnoze, nie staram sie o
        dziecko w tym momencie, ale zawsze byl to jeden z glownych punktow w planach na
        pzryszlosc. Lekarz rozlozyl rece i stwierdzil, ze dopoki nie zaczniemy sie
        starac nikt nie jest w stanie mi powiedziec czy beda problemy, i jaka bedzie
        ich ewentualna skala. Mam cykle bezowulacyjne, wiec narazie przepisal mi po
        prostu pigulki Diane 35, zeby oszczedzac komorki na przyszlosc. No i zakazal mi
        sie martwic na zapas, ale kurcze, nie jest to raczej optymistyczna zapowiedz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka