czeremcha1 21.06.03, 22:24 Czy ktoras z was miala zdiagnozowany zespol policystycznych jajnikow? Na ile realne jest ryzyko bezplodnosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: zespol PCO 21.06.03, 22:56 wszystko zalezy od wieku.. bardzo duzo wiadomosci znajdziesz na forum www.nasz-bocian.pl sa tam specjalisci odpowiadajacy na pytania, poza tym bardzo duze forum, gdzie ja osobiscie znalazlam odpowiedzi na nurtujace mnie pytania! jest to po prostu kopalnia wiedzy!! na temat PCO mozesz znalezc duzo wiadomosci w internecie, ja tak zrobilam uslyszawszy diagnoze! jednak to kosztowalo mnie bardzo duzo nerwow! artykuly, ktore znalazlam, nie sa niestety pocieszjace! nie wierz od razu we wszystko co tam znajdziesz, i dobrze sie upewnij, ze to co u Ciebie zdiagnozowano, to na pewno jest PCO! w wielu przypadkach objawy sa podobne, a jednak po kilku badaniach mozna wykluczyc te chorobe! np. u mnie jeden jajnik jest dziwnie powiekszony, z drobnymi pecherzykami, co jednemu lekarzowi pozwolilo wrzucic mnie do worka o nazwie PCO!! ma sie wrazenie, ze wiekszosc lekarzy tak robi: nieregularne cykle, jajniki powiekszone, troche zbednych wloskow = PCO!! wejdz np. na www.google.pl i szukaj "pco", znajdziesz wiele artykulow! pozdrawiam i powodzenia!! piegoosek Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha1 Re: zespol PCO 22.06.03, 09:27 Dziekuje, napewno skorzystam. Wlasnie otrzymalam diagnoze, nie staram sie o dziecko w tym momencie, ale zawsze byl to jeden z glownych punktow w planach na pzryszlosc. Lekarz rozlozyl rece i stwierdzil, ze dopoki nie zaczniemy sie starac nikt nie jest w stanie mi powiedziec czy beda problemy, i jaka bedzie ich ewentualna skala. Mam cykle bezowulacyjne, wiec narazie przepisal mi po prostu pigulki Diane 35, zeby oszczedzac komorki na przyszlosc. No i zakazal mi sie martwic na zapas, ale kurcze, nie jest to raczej optymistyczna zapowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś