x4011 30.07.07, 23:48 Może ktos wie jak skutecznie wyleczyć owrzodzenia podudzi.Stosuje rożne maści bez skutku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ASIA Re: zylaki IP: *.tczew.net.pl 31.07.07, 10:35 Okłady z -10% soli na krótko ok.15min.(oczyszcza i b.szczypie)potem 0,9%sól -betadyny-na kilka godzin zależy ile wytrzymasz też szczypie -moczenie w kalii(nadmanganian potasu-jasno różowy roztwór) Ważne żeby namoczyć opatrunek przed zdjęciem(0,9% sól np.).Opatrunki koniecznie jałowe i zmieniane 2 razy dziennie. Może coś Ci pomoże.Próbuj i życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x4011 Re: zylaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 14:57 Dzięki za radę,ale jestem ciekawa czy doświadczałaś takie dolegliwości na własnej skórze czy ktos inny.Czy sól 10%można kupic w aptece,bo dostałam tylko 0,9%.A co to są te betadyny i czy wogóle jakieś maści stosowałaś?Ja stosuje Iruxsol i Fibrolan.Z góry dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka32 Re: zylaki IP: *.pool.einsundeins.de 02.08.07, 20:03 żylaki powinnaś zoperować jak jeszcze nie było owrzodzenia!!! jak można dopuścić do takiego stanu... to są lata zaniedbania! Ja mam już jedną nogę po operacji,druga czeka do grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x4011 Re: zylaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 15:01 Wyobraź sobie,że cały czas jestem pod kontrolą lekarską,objechałam już wielu lekarzy,widocznie mam pecha i nie trafiłam na odpowiedniego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka32 Re: zylaki IP: *.pool.einsundeins.de 04.08.07, 22:29 Byłaś u wielu lekarzy?no to naprawde masz pecha!Można być z jednego czy dwóch niezadowlonym,ale że nikt z nich nie potrafi leczyć to współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: zylaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 22:46 Skąd jesteś ? Znam takiego , ktory leczy owrzodzenia , podobno z dobrym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x4011 Re: zylaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 00:55 jestem z wielkopolski z okolic konina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: zylaki IP: 83.1.96.* 15.08.15, 08:29 Witam Maść jest robiona na zamówienie w aptece z przepisu lekarza-recepta. podaję skład maści hydrocortison 0,6 neomycini 0,6 ol.ricini 6,0 liolowini 3,0 eucerini 3% sol.ac.borici od 60,0 Maść leczy rany żylakowe.W aptece kosztuje 7 zł. Nie jestem lekarzem,chcę tylko pomóc.Mój tata miał takie rany że nie mógł już chodzić w jednej ranie widoczna była kość. W razie pytań podaję tel.do taty 505588352 Od wielu osób dostałem informację że maść pomaga w leczeniu ran. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś