Dodaj do ulubionych

urlop macierzyński

IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 10.12.01, 17:53
Czy już coś wiadomo o urlopie macierzyńskim w 2002 i zasiłku poporodowym?
Obserwuj wątek
    • edyta Re: urlop macierzyński 10.12.01, 18:24
      Nic, Julka, czekamy. Ja wysłałam list do kazdego posła i każdej możliwej
      babskiej organizacji (wyszło około 500). Odpowiedziała mi jedna osoba, zresztą
      bardzo życzliwie. Ale nie o to chodzi. Szanse mamy nikłe, jaka jest większośc w
      sejmie wszyscy dobrze wiedzą. Pozostaje mieć nadzieję...
      • Gość: Agniesia Re: urlop macierzyński IP: *.sejm.gov.pl 11.12.01, 12:06
        Z uzyskanych przeze mnie informacji wynika, ze panie, ktore sa obecnie w ciazy beda korzystaly w
        2002 r. z urlopow macierzynskich na niezmienionych zadsadach.
        • edyta Re: urlop macierzyński 11.12.01, 12:11
          Niestety Agnieszko, to dotyczy tych kobiet, które są juz na urlopach
          macierzyńskich, a nie tych w ciąży. Sprawdzałam. Wiesz, ciąża według niektórych
          jest jak kredyt - można zmienić oprocentowanie w trakcie. Dobrze, że w ramach
          oszczedności nie każą nam rodzić po 8 miesiącach. Moze w unii tak jest? A tak
          naprawdę to bzdury wypisuję, ale jestem wkurzona jak diabli. Cała nadzieja w
          komisjach sejmowych, ale jak będą głosować w sejmie każdy wie...Pozdro,Ed
          • Gość: Agniesia Re: urlop macierzyński IP: *.sejm.gov.pl 11.12.01, 12:29
            Zaufaj mi i badz cierpliwa !!!!!
          • Gość: Agniesia Re: urlop macierzyński IP: *.sejm.gov.pl 11.12.01, 12:32
            Zapomnialam dodac, ze doskonale Cie rozumiem. Po pierwsze jestem prawnikiem, a po drugi, duzo
            wazniejsze w ciazy. Pozdrawiam.
            • Gość: Goha Re: urlop macierzyński IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 19:45
              Dziewczyny, mam dobrą wiadomość! W odpowiedzi na apel, który pod 3.12.
              rozesłałam do wszystkich posłów i gdzie się tylko dało, otrzymałam ostatnio
              maila od posłanki Marii Nowak. Oto jego treść:

"Witam ponownie!
              Jest mi niezmiernie miło poinformować, że pod naciskiem opozycji oraz
              społeczeństwa Rząd zmienił swe stanowisko w sprawie urlopów macierzyńskich.
              Nowe prawo nie obejmie kobiet, które już są w ciąży. A więc niekorzystne
              zmiany nie obejmą Waszej rodziny. Życzę wiele radości z oczekiwanego
              dziecka, pozdrawiam"

Ogromnie mnie to ucieszyło. Tylko jeszcze chciałabym to usłyszeć tak całkiem
              oficjalnie... wink
              Pozdrowionka, trzymajcie się cieplutko. I zdrowiutko, bo mnie znów coś
              rozkłada sad
              Goha (+Pączuś ~12.06.2002)

• edyta Re: Do Gohy i Agniesi 12.12.01, 21:21
              • edyta Re: Do Gohy i Agniesi już z treścią 12.12.01, 21:23
                Tak się ucieszyłam, ze aż mi się wysłało bez treści. dziewczyny, oby Wasze
                słowa były prorocze!!!Pozdrawiam i trzymam kciuki, Ed.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka